واشنگتن پست: حساب های جعلی ارتش آمریکا برای پروپاگاندا علیه ایران.

ترجمه میرفخرایی
عملیات روانی از طریق شبکه های اجتماعی: پنتاگون دستور بازبینی جنگ اطلاعاتی خود را صادر می کند
گفته می شود ارتش ایالات متحده به عمد اطلاعات نادرست را از طریق حساب های جعلی رسانه های اجتماعی در خارج از کشور پخش کرده است. واشنگتن پست با استناد به تحلیل دانشگاه استنفورد بر اساس داده های صدها حساب کاربری حذف شده گزارش می دهد. اکنون پنتاگون دستور تحقیقات درباره این اتهامات را صادر کرده است.
وزارت دفاع ایالات متحده دستور بررسی جامع جنگ اطلاعاتی انجام شده توسط ارتش ایالات متحده از طریق رسانه های اجتماعی را صادر کرده است. واشنگتن پست روز دوشنبه گزارش داد که فیس بوک و توییتر قبلاً حدود ۱۵۰ پروفایل جعلی و صفحه رسانه ای را که توسط ارتش ایالات متحده برای انجام عملیات روانی برای تحریک احساسات طرفدار ایالات متحده در خارج از کشور ایجاد شده بود، حذف کرده بودند. ایالات متحده بارها روسیه را به این تاکتیک ها متهم کرده است، از جمله در ارتباط با کمپین ادعایی اطلاعات نادرست روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۲۰.
در ماه ژوئیه و آگوست، متا و توییتر تعدادی از حسابهای کاربری را که کمپینهای اینفلوئنسر هماهنگ شده را اجرا میکردند شناسایی و حذف کردند. این حسابها تحت سیاستهای شرکتهای رسانههای اجتماعی که «دستکاری پلتفرم و هرزنامه» و «رفتار غیر واقعی هماهنگ شده» را ممنوع میکنند، به حالت تعلیق درآمدند. فیسبوک و توییتر برای اهداف تحقیقاتی، دادههای حسابهای جعلی را در اختیار محققان دانشگاه استنفورد قرار دادند و سپس آنها را همراه با شرکت تحلیلی گرافیکا ارزیابی کردند.
هر دو با هم به این نتیجه رسیدند که این حساب ها بخشی از یک کمپین مخفی ایالات متحده به نام «ابتکار وب فرا منطقه ای» است. سپس از این شبکه اطلاعاتی برای انتشار محتوایی با هدف ترویج روایت هایی در جهت منافع ایالات متحده و متحدانش استفاده شد. موضوعات مورد علاقه شامل «تلاش های دیپلماتیک و بشردوستانه ایالات متحده در منطقه، نفوذ ادعایی روسیه، مداخلات نظامی روسیه در خاورمیانه و آفریقا، و «امپریالیسم» چین و رفتار با اقلیت های مسلمان بود. به عنوان مثال، در گزارش نهایی محققان آمده است:
این کمپینها به طور مداوم روایتهایی را ترویج میکردند که منافع ایالات متحده و متحدانش را تقویت میکرد، در حالی که کشورهایی مانند روسیه، چین و ایران را هدف قرار میداد: این گزارشها بهویژه روسیه را مسئول مرگ غیرنظامیان بیگناه و سایر جنایات میدانستند، که توسط سربازانش در تعقیب «جاه طلبی های امپریالیستی» کرملین پس از حمله به اوکراین در فوریه امسال صورت گرفته شده است.
اگرچه این گزارش به طور خاص اکانت های جعای را به ارتش ایالات متحده نسبت نمی دهد، توییتر و متا گزارش می دهند که حساب های جعلی عمدتاً از ایالات متحده اداره می شدند. محققان همچنین دریافتند که حسابها ویژگیهای معمولی یک کمپین نفوذ عمدی را نشان میدهند.
یکی از این حسابهای جعلی، از جمله، ادعا میکرد که ایران ظاهراً اعضای بدن پناهندگان افغان را برمیدارد.
هنوز مشخص نیست که آیا این حساب به طور مستقیم با عملیات روانی ایالات متحده مرتبط است یا خیر. با این حال، آن بخشی از کمپین اطلاعات نادرست بود، گزارش واشنگتن پست میگوید که «نقض دکترین نظامی و شیوههای آموزشی ایالات متحده است».
دانشگاه استنفورد در گزارش خود، به این نتیجه رسید که «این بزرگترین مورد از نفوذ رسانه های اجتماعی طرفدار غرب است که تا به امروز توسط محققان منبع باز مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.»
تاکنون فرض بر این بوده است که چنین کمپین های نفوذی عمدتاً توسط رژیم های خودکامه انجام می شود.
با این حال، این گزارش نشان دهنده وسعت عظیم پخش و کنترل اخبار جعلی توسط آمریکا میباشد.
از آنجایی که انتشار آشکار اطلاعات نادرست می تواند اعتبار ایالات متحده را تضعیف کند، کالین کاهل، از وزارت دفاع ایالات متحده، به فرماندهان درگیر در عملیات روانی دستور داد تا گزارش های جامعی از عملیات خود را تا اکتبر ارائه کنند. برای ارائه فعالیت ها به نمایندگی از دولت ایالات متحده، کال اکنون باید دریابد که چه نوع عملیات نفوذ آنلاین انجام شده است، از چه ابزارهایی استفاده شده است، چه کسانی هدف قرار گرفته اند و این کمپین های رسانه های اجتماعی چقدر موثر بوده اند.
با این حال، ظاهراً کمپین های انجام شده توسط ارتش ایالات متحده چندان موفقیت آمیز نبود. محققان در این گزارش میگویند: «اکثریت قریب به اتفاق پستها و توییتهایی که ما بررسی کردیم، بیش از تعداد انگشت شماری لایک یا بازتوییت دریافت نکردند. ۸۱ درصد کامل اکانت ها و صفحات کمتر از ۱۰۰۰ فالوور داشتند. علاوه بر این، محتوا به سختی به اشتراک گذاشته شد یا لایک شده:قابل توجه است که دو حساب با بیشترین فالوور در داده های ارائه شده توسط توییتر، حساب های باز بودند که به طور علنی وابستگی خود را به ارتش ایالات متحده اعلام کردند.
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…