حمله به بیمارستانها در کرانه غربی، قحطی در غزه.



جنگ در خاورمیانه: حملات اسرائیلی به بیمارستان‌ها گسترش می‌یابد، غزه با قحطی روبرو است

نویسنده: گررت هوکمن

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

اسرائیل اکنون بیمارستان‌های فلسطینی در کرانه غربی رود اردن را نیز هدف قرار می‌دهد. ارتش این کشور در ساعت‌های اولیه صبح جمعه چهار بیمارستان در جنین را محاصره کرد. به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، سربازان از طریق بلندگو از پرسنل بیمارستان ابن سینا خواستند تا محل را ترک کنند. شاهدان عینی گزارش دادند که سربازان پرسنل را با زور به حیاط داخلی بردند. ارتش در آنجا پزشکان و پرستاران را بازرسی کرد. چندین نفر بازجویی و دو امدادگر بازداشت شدند.

روز پنجشنبه، ارتش اسرائیل در ساعت حدود ۲۲:۳۰ به اردوگاه پناهجویان جنین نفوذ کرد. به گفته ارتش، یک گروه پنج نفره فلسطینی در حالی که به سوی سربازان شلیک می‌کردند، توسط یک پهپاد کشته شدند. شبکه قطری الجزیره گزارش داد: «ده‌ها خودروی زرهی از جمله بولدوزر ظاهر شدند و به خودروهای و خیابان‌ها آسیب رساندند».

به گفته وفا، ارتش اشغالگر مانع از آن شد که امدادگران به مجروحان رسیدگی کنند. این یورش هشت ساعت به طول انجامید. ارتش توضیح داد که پیش از این درگیری تیراندازی با مبارزان فلسطینی رخ داده است که پس از آن با آمبولانس به سمت بیمارستان ابن سینا گریخته‌اند تا «خود را مخفی کنند». تایمز اسرائیل از بیانیه ارتش اشغالگر نقل قول کرد: «این عملیات یک عملیات ضدتروریسم بوده است». ارتش سه تفنگ تهاجمی را به نمایش گذاشت که قرار است ادعای خود را تأیید کند.

همچنین در شب جمعه، ارتش اسرائیل به سه خانه در الخلیل حمله کرد. این خانه‌ها متعلق به سه مسلحی بودند که روز پنجشنبه در یک پاسگاه نزدیک اورشلیم یک پلیس نظامی اسرائیلی را کشتند و سپس خود نیز کشته شدند. این خانه‌ها قرار است در اقدامی تنبیه جمعی تخریب شوند.

روز جمعه، ارتش اسرائیل اعلام کرد که از یک ساختمان نزدیک بیمارستان شفا در شهر غزه جسد یک سرباز زن را که در ۷ اکتبر از اسرائیل ربوده شده بود، بیرون آورده است. به گفته کالاس، این زن اوایل هفته در جریان یک حمله هوایی اسرائیل کشته شده است. به گزارش الجزیره، حماس روز پنجشنبه شب اعلام کرد که ادعاهای پنتاگون و وزارت امور خارجه ایالات متحده مبنی بر استفاده نظامی از بیمارستان شفا «تکرار یک روایت نادرست آشکار است». یک ویدیو که در آن سخنگوی ارتش اسرائیل «شواهد» استفاده نظامی را ارائه می‌دهد، «مضحک» خوانده می‌شود.

در همین حال، هر روز افراد بیشتری در غزه از گرسنگی رنج می‌برند. سیندی مک‌کین، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، روز جمعه به نقل از خبرگزاری وفا گفت: «تقریباً هیچ عرضه غذایی و آبی در غزه وجود ندارد و تنها بخش کوچکی از آنچه مورد نیاز است از مرزها می‌رسد». «با نزدیک شدن زمستان، پناهگاه‌های اضطراری ناامن و شلوغ هستند و آب آشامیدنی پاک کم است، خطر قحطی برای جمعیت وجود دارد».

Be the first to comment

پاسخی بگذارید