سفر لابیگرانه شی به آمریکا و خرید فرصت برای رویارویی اجتناب‌ناپذیر بزرگ.

رئیس جمهور چین شی جین پینگ در یک شام خوشامدگویی به میزبانی سازمان های دوستانه در ایالات متحده، از جمله شورای تجاری ایالات متحده و چین و کمیته ملی روابط ایالات متحده و چین، در سانفرانسیسکو به وقت محلی در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳ سخنرانی می کند. عکس: شین هوا



رئیس جمهور شی:آینده روابط چین و آمریکا توسط مردم ایجاد می شود

گلوبال تایمز


ترجمه مجله هفته

سخنرانی با استقبال گرم حاضران مواجه شد.


هدف این سخنرانی از بین بردن سوء تفاهم ها، و هموار کردن راه برای تبادلات تجاری بیشتر است

نویسندگان: شن ویدو، چن چینگ چینگ، شیئه ونتینگ، بای یونیی و ژینگ شیائوجینگ در سانفرانسیسکو

رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، در جمعی از نمایندگان جوامع مختلف در ایالات متحده در روز چهارشنبه شب گفت: آینده روابط چین و آمریکا توسط مردم دو ملت ایجاد می شود و چین مایل است “شریک و دوست” ایالات متحده باشد.

این اظهارات در یک شام استقبال که توسط سازمان های دوستانه در ایالات متحده، از جمله شورای بازرگانی چین و آمریکا و کمیته ملی روابط چین و آمریکا، با حضور مدیران ارشد اجرایی آمریکا مانند ایلان ماسک از تسلا و تیم کوک از اپل برگزار شد، ارائه شد.

شی گفت: “پایه روابط چین و آمریکا توسط مردم ما گذاشته شد، … در روابط چین و آمریکا توسط مردم ما گشوده شد، … داستان‌های روابط چین و آمریکا توسط مردم ما نوشته شده است، … آینده روابط چین و آمریکا توسط مردم ما ایجاد خواهد شد.” “ما باید پل های بیشتری بسازیم و راه های بیشتری را برای تعاملات مردم با مردم هموار کنیم. ما نباید موانع ایجاد کنیم یا روابطمان را سرد کنیم.”

کارشناسان گفتند که گفتگوهای رو در رو رئیس جمهور شی با حاضران، برخی سوءتفاهم‌های شرکت‌های آمریکایی در مورد سیاست چین را که مدت‌ها توسط برخی رسانه‌های خارجی «تخریب و سوء تعبیر» شده است، برطرف می‌کند و همچنین به بازسازی اعتماد و ایجاد همکاری بیشتر که به نفع هر دو اقتصاد خواهد بود، کمک می‌کند.

گائو لینگ یون، کارشناس در آکادمی علوم اجتماعی چین در پکن، روز پنجشنبه به گلوبال تایمز گفت، علاوه بر این، شام استقبال با حضور بسیاری از اعضای جوامع تجاری ایالات متحده و تنها چند ساعت پس از دیدار شی با رئیس جمهور آمریکا جو بایدن، نشان می دهد که همکاری تجاری با ایالات متحده و همچنین تعهد به باز شدن یکی از مهمترین “دستور کارهای” رهبری چین باقی می ماند.

استقبال گرم

در سخنرانی خود، شی جین پینگ گفت که بنیادی ترین سوالی که روابط ایالات متحده و چین را شکل می دهد این است که آیا این کشورها رقیب هستند یا شریک. “اگر ما یکدیگر را بزرگترین رقیب، مهمترین چالش ژئوپلیتیکی و تهدیدی همیشگی در نظر بگیریم، این امر به طور اجتناب ناپذیری به سیاست های نادرست، اقدامات نادرست و نتایج نادرست منجر خواهد شد.” شی به مخاطبان گفت.

او گفت، “چین مایل است شریک و دوست ایالات متحده باشد.”.

شرکت کنندگان در جلسه که روز چهارشنبه با گلوبال تایمز تماس گرفتند، گفتند که این سخنرانی بارها مورد تشویق قرار گرفت و نشان می دهد که این سخنرانی موفقیت آمیز بوده است و بسیاری در ایالات متحده چین را از طریق رسانه ها می شناسند، اما تعاملی مانند این به آنها کمک می کند تا چین واقعی را بشناسند – دوستانه و صلح آمیز.

ری دالیو، بنیانگذار Bridgewater Associates که در شام شرکت کرد، روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت: “چنین سخنرانی و ارتباط عالی اینها بسیار مفید هستند.”

دالیو گفت: “در حال حاضر، مهمترین چیز برای روابط چین و آمریکا “تعصب نداشتن، درک متقابل و همزیستی” است.”

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا که چند ماه پیش به چین سفر کرده بود، پس از شام به خبرگزاری شین هوا گفت: “امیدوارم چین و آمریکا بتوانند برای رونق بیشتر جهان با هم کار کنند.”

دیگران در لیست مهمانان نیز شامل رئیس اجرایی نایک، مدیرعامل فایزر، مدیرعامل کوالکام، رئیس مسترکارت و دیگران بودند.

این شام در بین مدیران شرکت های آمریکایی بسیار پرشور بود. یک گزارش بلومبرگ گفت که مدیران اجرایی برای صندلی ها یا قرار گرفتن در لیست انتظار برای شام با رئیس جمهور چین “دست و پا می زدند”، به نقل از افرادی که با این وضعیت آشنایی دارند.

فردی که از ذکر نامش خودداری کرد، گفت: “برخی از افراد در لیست انتظار حتی در خارج از محل شام منتظر بودند تا در آخرین لحظه فرصتی برای شام با رئیس جمهور چین پیدا کنند.”

علاوه بر مدیران تجاری، گروهی از “دوستان قدیمی” رئیس جمهور چین، شی جین پینگ نیز در این شام حضور داشتند. به عنوان مثال، گری دورچاک، پسر النور و توماس دورچاک، خانواده ای که در سفر شی در سال ۱۹۸۵ به Muscatine از او میزبانی کردند، نیز در این مراسم حضور داشتند.

گری دورچاک که اکنون در زمینه تجارت بین آمریکا و چین نیز فعالیت می کند، به گلوبال تایمز گفت که شی پیام باز بودن در تجارت و اقتصاد را ارسال کرده است. او گفت که دولت چین قطعاً سیاست تشویق سرمایه گذاری و تجارت را دارد.

به گفته دورچاک، خانواده او پس از سفر شی در سال ۱۹۸۵ با او دوستی صمیمانه ای برقرار کردند. در توصیف او، شی به آن دوستان قدیمی در گفتگوهای خانوادگی خواهد پیوست که سیاسی نیستند اما نشان دهنده اهمیت صادقانه آنها برای آنها است.

راه ناهموار پیش رو

فضای پررونق در این رویداد تصور کردن این واقعیت را که روابط اقتصادی بین دو اقتصاد بزرگ جهان در حال حاضر با چالش های بسیار بزرگی روبرو است، دشوار می کند. تعرفه های تلافی جویانه اعمال شده توسط دولت ایالات متحده علیه واردات چینی لغو نشده است و تلاش های بیشتری برای اعمال فشار بر شرکت های فناوری پیشرفته چین با استناد به دلایل به اصطلاح امنیت ملی وجود دارد.

کارشناسان همچنین خاطرنشان کردند که اگرچه همکاری و سرمایه گذاری دو جانبه به نفع تمایل شرکت های هر دو طرف است، اما چالش ها همچنان جدی است.

گری هافباور، همکار ارشد غیر مقیم در مؤسسه پترسون برای اقتصاد بین المللی مستقر در واشنگتن، به گلوبال تایمز گفت: “دولت ایالات متحده باید صریح و قاطعانه اعلام کند که از شرکت های آمریکایی که در خارج از حوزه های امنیت ملی با چین تجارت یا سرمایه گذاری می کنند، استقبال می کند.”

هافباور گفت: روابط اقتصادی و تجاری در روابط چین و آمریکا حیاتی است. “بر اساس محاسبات ما، تجارت چین و آمریکا محرک قوی برای رشد اقتصادی در هر دو کشور است. ما تخمین می زنیم که افزایش ۱۰۰ میلیارد دلاری در تجارت دوجانبه منجر به رشد ۳۰ میلیارد دلاری در تولید ناخالص داخلی در هر کشور می شود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی دوجانبه سود بیشتری به همراه دارد.”

از سوی دیگر، “شاهین های چین” کنگره آمریکا که به دنبال جدا شدن دو اقتصاد ما هستند، در صورت تحقق اهدافشان، هر دو کشور را فقیرتر خواهند کرد.

سان تای، استاد کمکی علوم سیاسی در دانشگاه کریستوفر نیوپورت، روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت: موانع و موانع تجاری ایجاد شده بعید است در کوتاه مدت به طور اساسی تغییر کنند.

البته در این شرایط، هنوز هم زمینه ای برای همکاری وجود دارد که ایالات متحده و چین می توانند به طور مشترک آن را بررسی کنند، به خصوص از آنجایی که اقتصاد یک بازی با مجموع صفر نیست و تثبیت قیمت ها و رشد اهداف مشترکی برای هر دو است، سان گفت.

شی در سخنان خود در ضیافت شام گفت: “ما در عصر چالش ها و تغییرات هستیم. اما این عصر امید نیز هست. جهان نیاز دارد که چین و آمریکا برای آینده ای بهتر با هم کار کنند. ما، بزرگترین کشور در حال توسعه و بزرگترین کشور توسعه یافته، باید روابط خود را به خوبی مدیریت کنیم. در جهانی که دستخوش تغییرات و آشفتگی است، بیش از پیش برای ما مهم است که ذهن، تصور، مسئولیت و نقش خود را که با موقعیت ما به عنوان کشورهای بزرگ همراه است، بر عهده بگیریم.”

Be the first to comment

پاسخی بگذارید