“در ژاپن تمایل به جنگ افزایش می‌یابد”



ژاپن: ارتش در حال آماده شدن برای رویارویی نظامی با چین همراه با ایالات متحده است.

گفتگو با جون چیساکا

مصاحبه: ایگور کوسار، توکیو

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

روزهای سه شنبه و چهارشنبه، وزیران خارجه G7 در توکیو دیدار کردند. در بیانیه پایانی آمده است که کشورهای G7 همچنان به دنبال یک «اقیانوس هند و آرام آزاد و باز» هستند که در آب های آن اصل «حاکمیت قانون» حاکم باشد. این اصطلاحات برای شما چه معنایی دارند؟

برای ما اینها فقط شعارهایی هستند که پشت آنها تلاش ایالات متحده برای حفظ موقعیت سلطه خود در جهان نهفته است. بزرگترین رقیب آنها، هم از نظر نظامی و هم از نظر اقتصادی، چین است. ایالات متحده با یک سیاست پیمان های سودآور سعی می کند صعود جمهوری خلق را متوقف کند. این شامل همکاری بین ایالات متحده و ژاپن نیز می شود. البته ما از چین هم انتقاد می کنیم که خود را به عنوان یک هژمون جدید مطرح می کند، به عنوان مثال در دریای جنوب چین. اما موضع سخت ایالات متحده یک مسابقه تسلیحاتی را آغاز می کند که جمهوری خلق نمی تواند از آن اجتناب کند.

از ۱۰ تا ۲۰ نوامبر، رزمایش های نظامی با مشارکت نیروهای مسلح ژاپن و ارتش ایالات متحده در ژاپن برگزار می شود. این مطمئناً بخشی از سیاست پیمان های مورد بحث شما نیز هست.

دقیقاً در این مورد، شبیه سازی سناریوهای جنگی هر چه بیشتر اهمیت می یابد، حتی سناریوهای جنگ هسته ای. بخشی از این تمرینات مربوط به تمرین واکنش به تخریب هسته ای یک نیروگاه هسته ای ژاپنی توسط دشمن است. همچنین برای اولین بار تمریناتی در فرودگاه های غیرنظامی انجام می شود. در این رزمایش‌ها شرایطی شبیه سازی میشود که باند های فرود نظامی در ژاپن تخریب شده باشند. علاوه بر این، نیروهای دفاع شخصی می خواهند تأسیسات نظامی را زیر زمین منتقل کنند. همه نشانه ها به جنگ اشاره دارد.

بر اساس نظرسنجی ها، جمعیت ژاپن تصمیم نخست وزیر فومیو کیشیدا برای افزایش هزینه های نظامی را استقبال می کند.

این درست است. جنگ در اوکراین و تسلیح مجدد چین در اینجا باعث تغییر نظر شده است. اما این به این نیز بستگی دارد که چگونه پرسیده شود. در نظرسنجی ماه مه، ۵۷ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که تنش های ژئوپلیتیکی باید در درجه اول از طریق دیپلماسی حل شود. و ۵۸ درصد افزایش دو برابری هزینه های نظامی را که کیشیدا قصد دارد، بیش از حد می دانند. علاوه بر این، ۸۰ درصد مخالف هستند که تسلیح مجدد از طریق افزایش مالیات تأمین شود.

تظاهرات علیه سیاست‌های کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، محدود است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۵، ده‌ها هزار نفر در خیابان‌ها علیه تصویب قانون دفاع جمعی، که ژاپن را ملزم می‌کند در صورت لزوم از متحدان خود از نظر نظامی حمایت کند، تظاهرات کردند.

اکثر ژاپنی‌ها از مسیر خطرناکی که در حال حاضر در پیش داریم، آگاه نیستند. اگر چشمانشان باز شود، ممکن است لحن آنها دوباره تغییر کند. برای این کار، مطمئناً به یک اپوزیسیون متحد نیز نیاز است. بزرگترین حزب اپوزیسیون، حزب دموکراتیک خلق (KDP)، از دختلت در مورد تسلیح مجدد خودداری می‌کند و از کیشیدا را فقط به‌طور نصفه و نیمه انتقاد می‌کند. ما در پایه جامعه مدنی، تلاش زیادی می‌کنیم تا اپوزیسیون را متحد کنیم.

انجمن شما خواستار خروج کامل نیروهای آمریکایی از ژاپن و انحلال نیروهای دفاعی خودگردان ژاپن است. آیا این غیرواقعی نیست؟

ما در این زمینه دقیقاً به قانون اساسی ژاپن پایبند هستیم، که در ماده ۹ خود، داشتن یک ارتش دائمی را ممنوع می‌کند. البته شما درست می‌گویید، اکثر ژاپنی‌ها نیروهای دفاعی خودگردان را ضروری می‌دانند. اما این بدان معنا نیست که آنها مشارکت آنها در جنگ‌های ایالات متحده را تأیید می‌کنند. در این مورد، ما با جمعیت هم‌نظر هستیم. در محافل دانشگاهی و حتی در خود نیروهای دفاعی، نظراتی وجود دارد که حمله چین یا کره شمالی به ژاپن را غیرواقعی می‌دانند. تنها دلیل اعلام جنگ، حضور پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در ژاپن است. به همین دلیل اصرار داریم که ارتش ایالات متحده به طور کامل خارج شود. پس از آن، ژاپن می‌تواند اختلافات خود را با همسایگانش از طریق دیپلماسی حل کند.

Be the first to comment

پاسخی بگذارید