اسرائیل با با ایجاد گرسنگی هم به جنگ مردم غزه می رود.

تصویر سمبولیک است



ارتش اسرائیل تأسیسات غیرنظامی را اشغال و گلوله باران می کند. شورای امنیت سازمان ملل خواستار توقف حملات و ارسال کمک های بشردوستانه شد

نوشته کارین لوکفلد

یونگه ولت

مجله هفته

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای، خواستار «توقف فوری و طولانی‌مدت» جنگ در غزه شد. این قطعنامه همچنین خواستار ایجاد «کریدورهای بشردوستانه در سراسر نوار غزه» برای توزیع کمک‌های امدادی و تخلیه بیماران و مجروحان شد. به‌طور مشخص، درخواست شده است که سوخت ارسال شود و زندانیان در غزه «بی‌قید و شرط» آزاد شوند. دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، نیز مکلف شده است گزارشی درباره اجرای این قطعنامه ارائه دهد.

این قطعنامه با ۱۲ رأی موافق، بدون مخالفت و با سه رأی ممتنع (روسیه، ایالات متحده و بریتانیا) به تصویب رسید. این قطعنامه بر اساس حقوق بین‌الملل برای همه ۱۹۳ عضو سازمان ملل الزام‌آور است.

برت جاناتان میلر، معاون سفیر اسرائیل در سازمان ملل، این قطعنامه را «غیرواقع‌بینانه» خواند و گفت: «این اتفاق نخواهد افتاد.» او تأکید کرد که اسرائیل به حقوق بین‌الملل پایبند است و شورای امنیت قادر به «محکوم کردن کشتار جمعی که حماس (در ۷ اکتبر) مرتکب شد» نیست. این کشتار منجر به آغاز جنگ در غزه شد.

نیروهای اسرائیلی روز پنجشنبه نیز بیمارستان شفا در غزه را اشغال کردند. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، پس از یورش به این مجتمع بیمارستانی در شب سه‌شنبه، به خبرنگاران عکس‌هایی از سلاح‌ها، مهمات، لباس‌های نظامی حماس و تجهیزات فنی را که در بخش رادیولوژی بیمارستان پیدا شده بود، نشان داد. او گفت که در یک لپ‌تاپ، عکس‌هایی از گروگان‌ها کشف شده است. او گفت که این مکان «مرکز فرماندهی» حماس بوده است.

هم وزارت بهداشت غزه و هم حماس این ادعا را رد کردند. آنها گفتند که حمل و انبار سلاح و حضور نیروهای مسلح در بیمارستان مجاز نیست و نبوده.

مجله آمریکایی دموکراسی اکنون با پزشکان در بیمارستان شفا تماس گرفت در حالی که ارتش اسرائیل ساختمان‌ها را جستجو می‌کرد. مردان جوان – کارکنان پزشکی یا اعضای خانواده مجروحان یا آوارگان – مجبور شدند تسلیم شوند. مردان مورد بازجویی قرار گرفتند، برخی مجبور شدند کاملاً لباس‌های خود را درآورند و چشمان آنها بسته بود. احمد الموکلاتی، جراح، گفت که او و سایر پزشکان در بیمارستان هستند اما نمی‌دانند چه اتفاقی می‌افتد. او گفت که «همواره تیراندازی می‌شود»، تانک‌ها در محوطه بیمارستان حرکت می‌کنند. به گفته این پزشک، وضعیت با حضور ارتش اسرائیل در بیمارستان بسیار خطرناک است. نمی‌توان از یک ساختمان به ساختمان دیگر رفت، نمی‌توان به بیماران رسیدگی کرد، نمی‌توان به کسی غذا داد.

سازمان غیردولتی یورمد حقوق بشری مانیتور مستقر در ژنو گزارش داد که ارتش اسرائیل روز چهارشنبه آخرین آسیاب تولید آرد هنوز در حال کار در دیرالبلا در مرکز نوار غزه را بمباران کرد. این آسیاب مجبور شد کار خود را متوقف کند. این سازمان حقوق بشری گفت که کمبود آرد برای پخت نان ضربه سنگین و مهمی است. ده‌ها نانوایی در غزه و شمال نوار غزه توسط ارتش اسرائیل تخریب شده‌اند. اسرائیل همچنین با ایجاد گرسنگی به جنگ مردم غیر نظامی غزه میرود.

وزارت امور خارجه اردن روز چهارشنبه اعلام کرد که در حمله ارتش اسرائیل در نزدیکی یک بیمارستان صحرایی که امان به نوار غزه اهدا کرده بود، هفت کارمند این مرکز مجروح شده‌اند. تحقیقاتی آغاز شده است. این وزارتخانه از این حمله به عنوان «جنایت جنگی» یاد کرد.

روز پنجشنبه، اسرائیل به فولکر تورک هماهنگ‌کننده حقوق بشر سازمان ملل، اجازه ورود به نوار غزه را نداد. نمایندگی اسرائیل در مقر سازمان ملل در ژنو گفت که این بازدید سودی ندارد. تورک خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره جنگ میان اسرائیل و حماس شده بود.

Be the first to comment

پاسخی بگذارید