
لاوروف در مصاحبه با روسیه امروز: تأسیس یک دولت فلسطینی اجتناب ناپذیر است
ترجمه مجله هفته
یک مصاحبه با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با شبکه تلویزیونی روسیه امروز روز سه شنبه منتشر شد. رئیس دیپلماسی روسیه در این مصاحبه به موضوع درگیری در نوار غزه نیز پرداخت. به گفته لاوروف، در آینده راه دیگری جز تأسیس یک دولت فلسطین وجود نخواهد داشت.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه شنبه در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی روسیه امروز، درگیری خاورمیانه را مورد بحث قرار داد. وی معتقد است که تأسیس یک دولت فلسطینی در همسایگی اسرائیل از نظر تاریخی اجتناب ناپذیر است. با این حال، این واقعیت اغلب در گفتگوها در مورد آینده نوار غزه نادیده گرفته می شود. علاوه بر این، امنیت اسرائیل نباید با رد تأسیس یک دولت فلسطینی و کاهش سرزمین های تعیین شده برای آن به دست آید. لاوروف در این زمینه به قطعنامه سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۷ اشاره کرد که در آن مرزهای کشورهای اسرائیلی و عربی در فلسطین پیشنهاد شد.
لاوروف متوقف کردن درگیری ها و حل چالش های بشردوستانه را به عنوان وظایف اصلی در منطقه درگیری بین اسرائیل و حماس فلسطینی توصیف کرد. در این راستا، وزیر یادآور شد که روسیه بلافاصله پس از تشدید خصومت ها در اوایل اکتبر، قطعنامه ای در مورد آتش بس در شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد. با این حال، سپس یک نسخه دیگر از قطعنامه تصویب شد که به جای آتش بس، یک وقفه بشردوستانه را خواستار شد و مورد حمایت چندین کشور عربی و اسلامی قرار نگرفت. مذاکرات در شورای امنیت قرار است به عنوان مدرکی مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال حاضر فقط با وقفه بشردوستانه موافق است تا اسرائیل را آزار ندهد، عمل کند. علاوه بر این، واشنگتن هر پیشنهادی را از مسکو به عنوان ابتکار خصمانه تلقی می کند. لاوروف صریحاً تأکید کرد:
“هر آنچه از روسیه می آید، به عنوان یک عمل خصمانه، به عنوان یک ابتکار خصمانه تلقی می شود. در اصل، واشنگتن نمی خواهد دست اسرائیل را ببندد.”
وزیر امور خارجه همچنین توضیح داد که فرصت های زیادی برای حل درگیری اسرائیل و اعراب وجود داشته است. هر بار، فرصت استفاده از آن از دست رفته است. لاوروف در این زمینه به یک مکالمه تلفنی بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سال ۲۰۱۶ اشاره کرد. در آن زمان، نتانیاهو اعلام آمادگی خود برای آغاز مذاکرات بدون پیش شرط با محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین کرد. فلسطینی ها “به شدت از فعالیت های اسرائیل در مورد شهرک ها و تخلیه اجباری خانواده ها خشمگین بودند”. با این حال، از احترام به پوتین، عباس پیشنهاد را پذیرفت. در نهایت، به گفته لاوروف، دو طرف هیچ تماسی با یکدیگر برقرار نکردند:
“وقتی پوتین پیام نتانیاهو را به عباس منتقل کرد، عباس گفت: ‘این از شماست، از یک دوست خوب، از احترام این پیشنهاد را می پذیرم.’ این در آگوست و سپتامبر ۲۰۱۶ بود. ما بلافاصله دولت نتانیاهو را مطلع کردیم و هیچ اتفاقی نیفتاد.”
پیش از این، پوتین دو دولت را به عنوان یک شرط ضروری برای حل درگیری در خاورمیانه اعلام کرده بود. همچنین، همه طرف های درگیر باید تلفات غیرنظامی را به حداقل برسانند.
Be the first to comment