شکایت از بایدن به جرم همدستی با نسل کشی

جنگ اسرائیل و فلسطین: فلسطینی ها از بایدن به دلیل عدم جلوگیری از “نسل کشی آشکار” در غزه شکایت می کنند.

گروهی از فلسطینی ها و سازمان های حقوق بشری برای وادار کردن واشنگتن به توقف حمایت خود از حمله اسرائیل به غزه شکایت کرده اند.

عمر فاروق
میدل ایست آی
ترجمه مجله هفته

گروهی از فلسطینیان که در ایالات متحده و سرزمین‌های اشغالی فلسطین زندگی می‌کنند، روز دوشنبه شکایتی علیه دولت بایدن به ثبت رساندند تا از ادامه حمایت دیپلماتیک و نظامی ایالات متحده از اسرائیل جلوگیری کنند. در این شکایت، ایالات متحده متهم شده است که با وجود حمله اسرائیل به نوار غزه، “نسل‌کشی در حال وقوع” علیه مردم فلسطین را متوقف نکرده است.

این شکایت که توسط فلسطینیان و سازمان‌های حقوق بشر فلسطینی مانند الحاق و دفاع از کودکان بین‌المللی ارائه شده است، ایالات متحده را به این امر فرا می‌خواند که به تعهدات حقوق بین‌الملل خود عمل کند و از وقوع نسل‌کشی علیه فلسطینیان که به گفته بسیاری از کارشناسان حقوق، توسط اسرائیل انجام می‌شود، جلوگیری کند.

در این شکایت آمده است: «این نسل‌کشی در حال وقوع علیه مردم فلسطین در غزه تا کنون با حمایت بی‌قید و شرط رئیس‌جمهور جو بایدن، وزیر امور خارجه آنتونی بلینکن و وزیر دفاع لوید آستین تسهیل شده است که نقض مسئولیت ایالات متحده بر اساس حقوق بین‌الملل عرفی است که در کنوانسیون منع و مجازات نسل‌کشی رمزگذاری شده است.»

حقوق‌دانان، مقامات سازمان ملل و بیش از ۸۰۰ دانشمند هشدار داده‌اند که اسرائیل ممکن است در حال ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان باشد. در مورد مسئله نسل‌کشی، بسیاری از کارشناسان به تعریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل و اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی استناد می‌کنند.

این تعریف که توسط بیش از ۱۳۰ کشور از جمله ایالات متحده، آلمان، فرانسه و بریتانیا به طور گسترده پذیرفته شده است، بیان می‌کند که نسل‌کشی اعمالی هستند که «با قصد از بین بردن، به طور کامل یا جزئی، یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی» انجام می‌شوند.

در این دادخواست، وکلا استدلال می کنند که حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه، که منجر به کشته شدن بیش از ۱۱۰۰۰ فلسطینی، از جمله ۷۰ درصد زنان و کودکان، شده است، نقض واضح قوانین بین المللی است. آنها همچنین ادعا می کنند که ایالات متحده با ارائه تسلیحات و کمک مالی به اسرائیل، به این نقض حقوق بشر کمک کرده است.

یکی از وکلا که این دادخواست را ارائه کرده است، کاترین گالاگر، گفت: “در طول پنج هفته گذشته، رئیس جمهور بایدن و وزرای بلینکن و آستین با یک دولت اسرائیلی شانه به شانه ایستاده اند که قصد خود را برای نابودی جمعیت فلسطینی در غزه نشان داده است.”

گالاگر افزود: “ایالات متحده یک تعهد واضح و الزام آور برای جلوگیری از نسل کشی و ترویج آن دارد. آنها از انجام تعهد قانونی و اخلاقی خود برای استفاده از قدرت قابل توجه خود برای پایان دادن به این وحشت غفلت کرده اند. آنها باید این کار را انجام دهند.”

وزارت دفاع ایالات متحده در پاسخ به این دادخواست گفت که به پرونده های حقوقی جاری اظهار نظر نمی کند. کاخ سفید و وزارت امور خارجه نیز به درخواست میدل ایست آی برای اظهار نظر پاسخی ندادند.

نیروهای اسرائیلی بیمارستان ها، مناطق مسکونی، آمبولانس ها، مساجد و سایر اماکن غیرنظامی را هدف قرار داده اند. در جریان پیشروی ارتش اسرائیل در شمال نوار غزه، کل محله هایی از این منطقه محاصره شده به طور کامل با خاک یکسان شدند.
من پنج تن از بستگانم را از دست داده‌ام، کودکان زیادی را درمان کرده‌ام که تنها بازماندگان خانواده‌هایشان هستند، اجساد همکاران پزشکی و خانواده‌هایشان را تحویل گرفته‌ام و دیده‌ام که بیمارستان به پناهگاهی برای ده‌ها هزار نفر تبدیل شده است، زیرا سوخت، برق، غذا و آب برای همه ما تمام شده است.

ایالات متحده باید این نسل‌کشی را متوقف کند. همه در جهان باید این کار را متوقف کنند.

برای برخی از شاکیان فلسطینی، این شکایت چیزی شبیه به آخرین تلاش برای متوقف کردن کشتار دسته‌جمعی مردم در غزه است. در هفته‌های اخیر، بسیج گسترده‌ای از اعتراضات حامی فلسطین در سراسر جهان، از جمله در پایتخت‌های غربی، صورت گرفته است.

حتی در داخل دولت بایدن، اختلاف نظر در مورد نحوه حمایت ایالات متحده از اسرائیل در جنگ غزه آن کشور در حال افزایش است. تاکنون یک مقام دولت بایدن که مسئول انتقال سلاح بود، استعفا داده است.

با این حال، بایدن از خط خود در حمایت مطلق از اقدام اسرائیل منحرف نشده است. ایالات متحده علاوه بر ۴ میلیارد دلاری که سالانه در اختیار اسرائیل قرار می‌داد، ۱۵ میلیارد دلار دیگر کمک نظامی به اسرائیل واریز کرده است. علاوه بر این، فروش بمب‌های هدایت‌شونده هوشمند به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار به اسرائیل را تأیید کرده است.

در بیانیه‌ای که برای اعلام این شکایت منتشر شد، CCR اعلام کرد که تحویل سلاح به طرفی که مرتکب نسل‌کشی می‌شود، «نوعی همدستی» است و ایالات متحده «نیازی به اشتراک داشتن در قصد نسل‌کشی گیرندگان» ندارد.

محمد فرح، یکی از شاکیان که خانواده‌ای در غزه دارد، گفت، «ما آنقدر انسان از دست داده‌ایم، اما هنوز افراد زیادی زنده هستند و ما به آنها بدهکار هستیم که همه کاری را برای متوقف کردن این نسل‌کشی انجام دهیم».

«من همه کاری را که در توانم بود انجام داده‌ام: در اعتراضات و تجمعات شرکت کرده‌ام، نامه به نمایندگانم نوشته‌ام و اقدام مدنی انجام داده‌ام. اکنون از دادگاه‌ها می‌خواهم که به این نسل‌کشی مداوم را پایان دهند.»

Be the first to comment

پاسخی بگذارید