بریتانیا در قتل پزشک نخبه در غزه درگیر است.

سمت چپ: دکتر میسارا الرئیس، محقق سابق چیونینگ. سمت راست: جیمز کلورلی، وزیر خارجه سابق بریتانیا.



بریتانیا در قتل پزشک در غزه که توسط وزارت امور خارجه بریتانیا حمایت شده، درگیر است.




نوشته کیت کلارنبرگ

منتشر شده در گریزون

ترجمه مجله هفته

دولت بریتانیا از محکوم کردن قتل هدفمند دکتر میسارا الرئیس، فارغ التحصیل برجسته بورس تحصیلی چوینینگ وزارت امور خارجه بریتانیا، توسط اسرائیل خودداری کرد. در همین حال، لندن به رسانه ها دستور داده است که در مورد مشارکت مستقیم بریتانیا در کشتار در نوار غزه سکوت اختیار کنند.

از زمان آغاز حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه محاصره شده، دولت بریتانیا در مورد کشتار غیرنظامیان فلسطینی سکوت کرده است – با یک استثنای قابل توجه.

در ۸ نوامبر، وزارت امور خارجه مرگ دکتر میسارا الرئیس، فارغ التحصیل برجسته برنامه بورس تحصیلی چوینینگ را اعلام کرد، بورسیه ای که در آن “پیشتازان تیزهوش برجسته نوظهور از سراسر جهان می توانند تحصیلات کارشناسی ارشد رایگان در دانشگاه های معتبر بریتانیا را بگذرانند”.

وزارت امور خارجه از ذکر علت مرگ الرییس خودداری کرد، که موجی از محکومیت را برانگیخت.

در همین حال، دانشگاه کینگز، جایی که الرئیس در سال ۲۰۱۹ در مورد رشته تخصصی زنان و کودکان را مطالعه می کرد، بیانیه کوتاهی صادر کرد که در آن اعلام شد او و خانواده اش “کشته شده اند” اما از نام مجرم خودداری کرد. این کالج خاطرنشان کرد که کار او “در یک سری مجلات علمی معتبر منتشر شده است… و او برای تعهد خود به بهبود مراقبت های بهداشتی زنان و کودکان در مناطق کم درآمد و آسیب دیده از جنگ، در میان همکارانش بسیار مورد احترام و شناخته شده بود.”

همکاران الرییس بعداً فاش کردند که او و خانواده اش در حملات هوایی اسرائیل کشته شدند، پس از اینکه ۳۰ ساعت زیر آوار گیر کرده بودند.

در روزهای پیش از مرگش، پزشک به همکلاسی های سابق خود در دانشگاه کینگز پیامکی فرستاد و به آنها گفت:

“در روزهای اخیر بیشتر از همیشه می ترسم. تصور می کنم زیر آوار هستم و از زنده ماندن زیر آوار بسیار می ترسم.”

این که بدترین کابوس هایش به حقیقت پیوست، تا حد زیادی مدیون حامیان دولتی بریتانیا در بورس تحصیلی چوینینگ او بود.

ملاقات وزیر خارجه سابق انگلیس کلورلی با الرئیس و موافقت با اقدامات کشتار اسرائیل

بورس تحصیلی چوینینگ به عنوان نوعی جواهر در تاج در زرادخانه قدرت نرم بریتانیا محسوب می شود و مکانیسم مهمی برای ترویج منافع بریتانیا در خارج از کشور است. بیش از ۱۵ فارغ التحصیل چوینینگ به ریاست جمهوری رسیده اند و لندن مصمم است تا موفقیت فارغ التحصیلان را در سراسر جهان ارتقا دهد. طبق گزارشی از وزارت امور خارجه که به بهبود درک عمومی بریتانیا در کشورهای حوزه بالکان سابق کمک کرده است، لندن “به طور مثبت با آموزش (دانشگاه ها، مدارس، برنامه بورس تحصیلی چوینینگ) مرتبط است”.

از آنجایی که الرئیس در دوران تحصیل در انگلیس با نامزد خود که او نیز بورسیه چونینگ بود آشنا شد، لندن از این اتفاق و از مثال او به ویژه خوشنود بود. در ماه سپتامبر، او یکی از گروه منتخب فارغ‌التحصیلانی بود که با وزیر امور خارجه، جیمز کلورلی، در اورشلیم دیدار کرد.



https://x.com/UKinJerusalem/status/1701605296328896748?s=20

اما زمانی که در ماه اکتبر امسال بمباران بی‌رحمانه نوار غزه آغاز شد، مقامات بریتانیایی حتی کوچکترین اقدامی برای محافظت از الرئیس انجام ندادند. او در حالی که با خانواده‌اش در خانه خود خوابیده بود، هدف قرار گرفت و کشته شد. پس از مرگ او، او به یک مشکل برای روابط عمومی وزارت امور خارجه بریتانیا تبدیل شده است که زمانی از او حمایت می‌کرد.

کلورلی بارها و بارها درخواست‌های آتش‌بس در نوار غزه را رد کرده و در عین حال تأکید کرده است که بریتانیا به شدت از حق اسرائیل برای «دفاع از خود» حمایت می‌کند، که نوعی تعارف برای حمایت از حمله ویرانگر اسرائیل است. وقتی ITV از او در مورد قتل الرئیس پرسید، وزیر امور خارجه به طور نیمه‌حرفه‌ای پاسخ داد:

« از دست دادن جان هر انسان‌ی دلخراش است. و هم فلسطینیی‌ها و هم اسرائیلی‌ها جان خود را از دست داده‌اند. به همین دلیل است که ما تا این حد بر آوردن کمک‌های بشردوستانه به غزه تمرکز می‌کنیم.»

بریتانیا مستقیماً در کشتار غزه درگیر است

مرگ وحشتناک الرئیس از هر نظر یک کابوس برای لندن است، نه به این دلیل که دولت بریتانیا خود ممکن است به نوعی درگیر باشد. تحلیلی از Declassified UK نشان می‌دهد که از ۷ اکتبر، ۳۳ پرواز نظامی ترابری از پایگاه بزرگ نیروی هوایی بریتانیا در قبرس به تل‌آویو صورت گرفته است. این مجله پیش از آغاز حمله به نوار غزه، هیچ سابقه‌ای مشابه‌ای از چنین پروازهایی پیدا نکرد. سخنگوی وزارت دفاع رد کرد که هواپیماها «کمک‌های تسلیحاتی مرگبار» حمل می‌کنند، اما از «تعهدات دیپلماتیک» صحبت به میان آورد و حمایت کرد.

این توضیح زمانی مشکوک‌تر می‌شود که کمیته دفاع و امنیت در رسانه‌ها (Defence and Security Media Advisory، DSMA) در اواخر اکتبر از سردبیران اصلی خبرگزاری‌های بریتانیا خواست به صورت کتبی گزارش ندهند که واحدهای ویژه بریتانیا «در مناطق حساس خاورمیانه» مستقر شده‌اند.

DSMA یک نهاد وزارت دفاع است که به مطبوعات نوعی سانسور بسیار بریتانیایی را تحمیل می‌کند. این نهاد شامل نمایندگان سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی، سربازان بازنشسته، مقامات ارشد دولتی، روسای اتحادیه‌های مطبوعاتی، سردبیران ارشد و روزنامه‌نگاران است. آنها با هم تصمیم می‌گیرند که در مورد چه موضوعاتی مرتبط با امنیت ملی می‌توان گزارش داد و چگونه. این امر منجر به این می‌شود که اکثریت قریب به اتفاق روزنامه‌نگاری امنیتی بریتانیا مستقیماً توسط دولت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
علت مداخله اخیر کمیته، گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر استقرار SAS در قبرس برای کمک به عملیات نجات گروگان بود. این امر به احتمال زیاد برای توضیح حضور واحدهای ویژه بریتانیا در منطقه و در عین حال پنهان کردن مشارکت آنها در حمله به غزه که در آن الرئیس کشته شد، در نظر گرفته شده بود.

‘اسرائیل وزارت امور خارجه را کنترل می‌کند’.

به گفته گزارش‌ها، رفتار وزارت امور خارجه با مرگ الرئیس، حتی در میان کارمندان وزارتخانه نیز خشم ایجاد کرده است، بخصوص از امتناع وایتهال از پذیرش مسئولیت، و حتی محکوم نکردن قتل عمد الرئیسی، آنها همچنین از افزایش تعداد قربانیان غیرنظامی در غزه، خشمگین بودند. از نظر تاریخی، این بخش طرفدار اعراب بود. گرویدن به امر صهیونیسم یک تحول نسبتاً جدید است، اگرچه همدلی با فلسطینی‌ها در برخی محافل همچنان باقی است.

این امر از این جهت قابل توجه است که سیاستمداران بریتانیایی که جرأت می‌کنند از فلسطینی‌ها حمایت کنند، به طور منظم توسط لابی اسرائیل برای تخریب شهرت آنها مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند. هم حزب کارگر و هم محافظه‌کاران گروه‌های بسیار تأثیرگذار «دوستان اسرائیل » در پارلمان دارند که با سفارت تل آویو در لندن در هماهنگی نزدیک و مخفیانه کار می‌کنند.



https://x.com/CheveningFCDO/status/1722205076008395162?s=20


در سال ۲۰۱۷، روزنامه‌نگاران مخفی الجزیره، از نماینده سفارت اسرائیل ، شای مسعوت را در نشست‌هایی با «دوستان اسرائیل » محافظه‌کار (CFI) در حال بحث در مورد «فهرست شلیک» به نمایندگان پارلمان را که به دلیل حمایت از فلسطین باید «ساکت» بشوند، فیلمبرداری کردند. در میان آنها کریسپین بلانت، منتقد دیرینه اسرائیل و آلن داکن، وزیر امور خارجه نیز حضور داشتند. مسوت ابراز تمایل کرد داکن را طوری”نابود کند” تا اطمینان حاصل کند که به هیچ سمت ارشد در وزارتخانه منصوب نمی شود.

در پی این، دانکن با مرک رگف، سفیر وقت اسرائیل در بریتانیا، تماس گرفت که ادعا کرد مسعوت یک “کارمند محلی” بدون پست دیپلماتیک رسمی است. در واقع، مسعوت یک افسر بازنشسته نیروهای دفاعی اسرائیل بود که از نوامبر ۲۰۱۴ به عنوان مقام سیاسی ارشد سفارت فعالیت می کرد و به عنوان مخاطب اصلی بین سفارت اسرائیل و وزارت امور خارجه عمل می کرد.

اسرائیل بازگشت و خانواده الرئیس را هم را کشت

در ۸ نوامبر، دوستان میسارا الرئیس مطلع شدند که دو برادرش نیز توسط ارتش اسرائیل کشته شدند، در حالی که در میان ویرانه های خانه اش به دنبال جسدش می گشتند. آنها در حمله به خانه خود در دو روز قبل زنده مانده بودند، اما وقتی برای تشییع جنازه مناسب به برادرشان بازگشتند، هدف حمله هدفمند اسرائیل قرار گرفتند.



https://x.com/RamAbdu/status/1722306386309116283?s=20

پس از اینکه وزارت امور خارجه بریتانیا قتل الرئیس را توجیه کرد، اکنون در مورد کشتار هدفمند خانواده الرئیس توسط اسرائیل سکوت می کند. در همین حال، نخست وزیر

بریتانیا، ریشی سونام، همچنان درخواست‌ها برای آتش‌بس بین اسرائیل و گروه‌های فلسطینی در غزه را رد می‌کند.

Be the first to comment

پاسخی بگذارید