
جنگ در خاورمیانه: سازمان ملل در سوگ مرگ کارمندانش است. شولز و بئربوک علیه آتش بس، اسرائیل رسانه ها را تهدید می کند.
نوشته کارین لوکفلد
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
در روز دوشنبه، دفاتر سازمان ملل متحد در سراسر جهان پرچمهای خود را به حالت نیمه افراشته درآوردند. با یک دقیقه سکوت به ۱۰۹ همکار سازمان ملل که در بمباران اسرائیل از نوار غزه کشته شده بودند، ادای احترام شد. این درگیری تاکنون پرتلفاتترین درگیری برای سازمان ملل بوده است. سازمان اعلام کرد که دفتر کمکرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) از ۷ اکتبر ۱۰۰ کارمند خود را از دست داده است. سازمانهای دیگر سازمان ملل نیز هشت کشته را به ثبت رساندهاند.
معلمان، پزشکان، روانشناسان، پرستاران، تکنسینها و مهندسانی که برای سازمان ملل کار میکردند، در حالی که برای نان صف میکشیدند، در کنار خانوادههایشان در خانه بودند، در حال خدمت در مدارس یا در پناهگاههایی که مردم غزه در آنها پناه گرفته بودند، کشته شدند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل در نیویورک در روز شنبه اعلام کرد که کارکنان کشته شده دفتر کمکرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی اعضای حماس بودهاند. ژولیته توما سخنگوی دفتر کمکرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، گفت که همه کارکنان سالانه توسط رژیم اشغالگر اسرائیل بررسی میشوند. در مورد کارکنان هیچ اعتراضی وجود نداشته است. توما گفت که مرگ کارکنان دفتر کمکرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «نمادی از آنچه برای مردم غزه اتفاق میافتد» است. «آنها و تمام غیرنظامیان در نوار غزه هرگز نباید کشته میشدند.»
هلال احمر فلسطین در روز دوشنبه اعلام کرد که بیمارستان القدس در شهر غزه به دلیل کمبود برق، آب، دارو و درگیریهای فزاینده دیگر نمیتواند کار کند. آمادهسازی برای تخلیه ۶۰۰۰ نفر بیماران، کارکنان و آوارگان داخلی در حال انجام است .
در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳، وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر لزوم “توقف فوری” درگیریها در غزه برای امکان رساندن کمکهای بشردوستانه به منطقه توافق کردند. جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، گفت که اسرائیل باید خوددار باشد و از غیرنظامیان را محافظت کند. او همچنین به حماس اتهام زد که از “مردم و بیمارستانها را به عنوان سپر انسانی” استفاده میکند.
آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان، بار دیگر از آتشبس امتناع کرد، زیرا معتقد است که این امر امنیت اسرائیل را به خطر میاندازد. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، میشائیل روت، رئیس کمیته امور خارجه پارلمان آلمان، نیز نظرات مشابهی داشتند. با این حال، هر دو سیاستمدار از “وقفههای بشردوستانه” حمایت کردند.
کابینه اضطراری اسرائیل در ۱۴ نوامبر تصمیم گرفت که پخش شبکه خبری لبنانی المیادین را ممنوع کند. در بیانیهای که توسط وزیر اطلاعات، شلومو کارهی، با تأیید وزیر دفاع، یواف گالانت، امضا شد، آمده است که این شبکه که در بیروت مستقر است، نسبت به اسرائیل گزارش دهی خصمانه دارد. این بیانیه همچنین ادعا کرد که یک خبرنگار این شبکه از عبارت “عملیات طوفان الاقصی” که حماس از آن برای توصیف جنگ خود استفاده میکند، استفاده کرده است و این امر “تبلیغ حماس” است.
شبکه خبری قطری الجزیره نیز تحت فشار قرار گرفته است. به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، کارکنان الجزیره در غزه توسط ارتش اسرائیل تهدید به مرگ شدهاند اگر از منطقه خارج نشوند. خانواده واصف الدحدوح، مدیر دفتر الجزیره در غزه، در اواخر اکتبر در جریان یک حمله هوایی در اردوگاه پناهندگان نصیرات کشته شدند. به گفته کمیته حمایت از روزنامهنگاران (CPJ)، تا ۱۴ نوامبر، دستکم ۴۰ روزنامهنگار و کارمند رسانهای در جنگ غزه کشته شدهاند.ام
Be the first to comment