آتش بس! – صدراعظم آلمان: مخالفم!



جنگ علیه غزه: کشورهای عربی خواستار صلح و تعیین شروط هستند. تظاهرات بزرگ در لندن.

نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

انتقادات بین‌المللی از جنگ اسرائیل علیه جمعیت فلسطینی باریکه غزه در حال گسترش و تشدید است. اما این موضوع ظاهراً در اورشلیم تأثیری ندارد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز شنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که اگر لازم باشد، اسرائیل با صلابت در برابر کل جهان مقاومت خواهد کرد. «هیچ فشار بین‌المللی، هیچ اتهامات نادرستی علیه سربازان و دولت ما» اسرائیل را از عزم خود برای «دفاع از خود» منصرف نخواهد کرد.

نتانیاهو به طور مستقیم رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، حمله کرد. مکرون روز جمعه هشدار داده بود که «هیچ توجیهی برای استفاده از بمب‌ها علیه «نوزادان، زنان و افراد مسن» وجود ندارد و برخلاف آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان، خواستار آتش‌بس شده بود. نتانیاهو روز شنبه مکرون را متهم کرد که «یک اشتباه جدی علمی و اخلاقی» مرتکب شده است. اسرائیل «همه‌چیز را برای جلوگیری از آسیب رساندن به غیرنظامیان و تشویق آنها به ترک مناطق جنگی» انجام می‌دهد. تنها عامل مقصر در تعداد بالای کشته‌ها، که طبق تخمین سازمان ملل ۷۰ درصد آنها کودکان و زنان هستند، حماس است که از آنها به عنوان «سپرهای انسانی» استفاده می‌کند.

نتانیاهو خطاب به کشورهای غربی و کشورهای عربی منطقه خاورمیانه گفت: «جنگ ما جنگ شماست». اسرائیل باید این جنگ را هم به خاطر خود و هم برای کل جهان ببرد. یوآو گالانت، وزیر دفاع، که در کنار نتانیاهو در پشت تریبون کنفرانس خبری نشسته بود، افزود: «کشور ما در اوج نبرد نمی‌خواهد «موعظه‌های اخلاقی» بشنود.

هر دو نفر احتمالاً در آن زمان از نتایج اجلاس مشترک اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در پایتخت عربستان سعودی ریاض مطلع بودند. قطعنامه‌ای که در آنجا به اتفاق آرا تصویب شد، بسیار گسترده و کاملاً واضح بود و باید مانند سیلی به گوش دولت اسرائیل خورده باشد. این قطعنامه نه تنها «تجاوز به نوار غزه» را محکوم می‌کند، بلکه «جنایات وحشیانه، غیرانسانی و بی‌رحمانه»‌ای را که توسط سربازان و صهیونیست‌های اسرائیلی در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی مرتکب شده‌اند، نیز محکوم می‌کند. این قطعنامه همچنین تشکیل «دولت مستقل فلسطین کاملاً مستقل در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با قدس شرقی به عنوان پایتخت» را به عنوان پیش‌شرط یک نظم صلح عادلانه و پایدار، مورد نیاز می‌داند. علاوه بر این، در بیانیه مشترک حتی توافق‌های عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و چهار کشور عربی در سال ۲۰۲۰ نیز با بیان اینکه اجرای راه‌حل دو دولتی پیش‌شرط مرکزی برای «ایجاد روابط عادی» با اسرائیل است، زیر سوال می‌رود.

رشد مخالفت با جنگ جدید غزه در اسرائیل نیز در تظاهرات عظیم برای آتش‌بس فوری که روز شنبه در لندن برگزار شد، آشکار شد. در حالی که تخمین رسمی پلیس ۳۰۰ هزار نفر بود، برگزارکنندگان حتی از ۸۰۰ هزار معترض خبر دادند. برخلاف ایران، فرماندهی پلیس با قصد دولت برای ممنوعیت این تجمع اعتراضی مخالفت کرد و در نهایت موفق شد.






اولاف شولتس: آلمان با آتش‌بس طولانی‌مدت در نوار غزه مخالف است


اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز یکشنبه اعلام کرد که دولت آلمان با درخواست کشورهای عربی و مسلمان برای آتش‌بس طولانی‌مدت در نوار غزه مخالف است. او گفت که اسرائیل نباید به حماس فرصتی برای بازیابی توان خود بدهد.

شولتز در یک سخنرانی در Heilbronner Stimme گفت که او موافق آتش‌بس‌های بشردوستانه است تا کمک‌های امدادی به نوار غزه برسد یا شهروندان خارجی بتوانند از آنجا خارج شوند. او اما گفت:

“من با درخواست آتش‌بس فوری یا آتش‌بس طولانی موافق نیستم. زیرا این بدان معناست که اسرائیل باید به حماس اجازه دهد تا خود را بازیابی کند.”

شولتس گفت که دولت آلمان، که در کنار اسرائیل ایستاده است، این درخواست کشورهای عربی را رد می‌کند و از آن حمایت نمی‌کند. او گفت که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. شولتس همچنین گفت که او انتظار دارد که این کشور قوانین بین‌المللی را رعایت کند.

Be the first to comment

پاسخی بگذارید