
اسرائیل همچنان آتش بس در غزه را رد می کند. محله پناهجویان بمباران شد.
وزیر خارجه آمریکا در سفر به خاورمیانه.
تظاهرات علیه نتانیاهو
نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
چهار هفته پس از آغاز جنگ جدید در نوار غزه، احتمالاً بیش از ده هزار نفر کشته شدهاند و پایانی برای این جنگ دیده نمیشود، زیرا دولتهای اسرائیل، ایالات متحده، آلمان و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور یکسان هر نوع آتشبس را رد میکنند.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز شنبه اعلام کرد که در حملات اسرائیل دستکم ۹۷۷۰ نفر، از جمله ۴۸۰۰ کودک، کشته شدهاند. یونیسف و سایر سازمانهای زیرمجموعه سازمان ملل نیز تعداد کشتهشدگان را در همین حدود تخمین میزنند.
حدود ۱.۵ میلیون نفر، که معادل ۷۰ درصد جمعیت این منطقه که فقط به اندازه نیمی از هامبورگ است، از حملات هوایی و زمینی مداوم نیروهای مسلح اسرائیل فرار کردهاند.
پروپاگاندای جنگی اسرائیل تلاشهای خود را برای مجبور کردن جمعیت باقیمانده در شمال نوار غزه به فرار با پرتاب برگههای تبلیغاتی و ارسال ایمیلهای انبوه ادامه میدهد.
شبکه تلویزیونی عربی الجزیره روز یکشنبه به نقل از پزشکان محلی از ۴۵ کشته پس از بمباران اردوگاه آوارگان المغازی خبر داد. طبق گزارش آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل (UNRWA)، در این اردوگاه بیش از ۳۳ هزار نفر در مساحتی به وسعت ۰.۶ کیلومتر مربع زندگی میکنند.
وزیر امور خارجه ایالات متحده، آنتونی بلینکن، روز شنبه در امان با همتایان خود از اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و مصر دیدار کرد. به گزارش رسانهها، یک فرستاده از سازمان آزادیبخش فلسطین (PLO) نیز در این گفتگو حضور داشت که احتمالاً از دولت خودگردان در رامالله نیز نمایندگی میکرد.
در حالی که سیاستمداران عرب خواستار آتشبس فوری در نوار غزه هستند، بلینکن این درخواست را رد کرد. او دلیل خود را اینطور توضیح داد که حماس، اسلامگرای بنیادگرا که از سال ۲۰۰۷ بر این منطقه مسلط است، نباید فرصتی برای «بازسازی خود» و ادامه مبارزه در آینده داشته باشد.
دولت ایالات متحده تنها «وقفههای بشردوستانه» کوتاهمدت را توصیه میکند، اما حتی در این مورد نیز بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در گفتگو با بلینکن حاضر به پذیرش آن نشد.
وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه قبل از عزیمت به ترکیه، به رام الله سفر کرد و با محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین دیدار کرد. واشنگتن می خواهد دولت خودمختار فلسطین را متقاعد کند که پس از جنگ مسئولیت نوار غزه را بر عهده بگیرد. با این حال، عباس این امر را به یک “راه حل جامع” بستگی دارد که شامل تشکیل یک دولت فلسطینی مستقل در کرانه باختری اشغالی و بیت المقدس شرقی باشد.
در اسرائیل، نارضایتی آشکار از “مدیریت بحران” نتانیاهو و ائتلاف حاکم او متشکل از راستگرایان و راستگرایان افراطی افزایش می یابد. به ابتکار خانواده های حدود ۲۴۰ گروگانی که در ۷ اکتبر توسط حماس ربوده شدند، در شب یکشنبه چندین هزار نفر در تل آویو برای یک مبادله زندانی که حماس پیشنهاد کرده بود، تظاهرات کردند. تجمعات مشابهی نیز در سایر شهرها برگزار شد، از جمله با چند صد شرکت کننده در اطراف آپارتمان نتانیاهو در اورشلیم. حماس روز شنبه اعلام کرد که بیش از ۶۰ نفر از گروگان های ربوده شده او در پی حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه مفقود شده اند.