قوی‌ترین حزب ایرلند خواستار اخراج سفیر اسرائیل شد



ترجمه مجله هفته

حزب شین فین ایرلند خواستار اخراج سفیر اسرائیل شد، تا زمانی که اسرائیل درخواست‌های آتش‌بس را نادیده بگیرد. روابط بین جناح سیاسی ارتش جمهوری‌خواه ایرلند (IRA) و سازمان‌های فلسطینی به دهه‌ها پیش بازمی‌گردد.

به گفته ماری لو مک دونالد، رهبر حزب شین فین، سفیر اسرائیل، دانا ارلیچ، «نباید دیگر در ایرلند از وضعیت دیپلماتیک برخوردار باشد». حزب مک دونالد، که پیوندهای عمیقی با مسئله فلسطین دارد، بارها حملات موشکی اسرائیل به غزه را محکوم کرده است.

مک دونالد روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ارتش اسرائیل یک عملیات بی‌رحمانه علیه غیرنظامیان انجام می‌دهد؛ با نقض حقوق بین‌الملل، به غیرنظامیان هدف قرار می‌دهد، زیرساخت‌های غیرنظامی را تخریب می‌کند، باعث آوارگی گسترده جمعیت می‌شود و آنها را از کالاهای اساسی مانند آب، غذا، دارو و سوخت محروم می‌کند».

مک دونالد ادامه داد که حضور ارلیچ در ایرلند «غیرقابل تحمل» شده است و افزود که سفیر نباید «دیگر در ایرلند از وضعیت دیپلماتیک برخوردار باشد، در حالی که اسرائیل به فرمان آتش‌بس‌ها مقاومت می‌کند و رنج و تلفات انسانی افزایش می‌یابد».

پیش از این، مک دونالد روز جمعه در مورد این درگیری با دیپلمات‌هایی از الجزایر، مصر، عراق، کویت، مراکش، فلسطین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی گفت‌وگو کرد. سفارت اسرائیل در دوبلین رهبر حزب شین فین را به دلیل دعوت نکردن ارلیچ به این نشست مورد انتقاد قرار داد و به او اتهام زد که «فقط می‌خواهد اسرائیل را منزوی کند، نه اینکه یک مجمع برای مشارکت سازنده ارائه دهد».

سفارت در بیانیه‌ای توضیح داد، «حذف اسرائیل از چنین مجمعی، چیزهای زیادی در مورد موضع حزب شین فین در مورد این درگیری نشان می‌دهد».
حزب شین فین محبوب‌ترین حزب سیاسی در ایرلند است و ۱۳ درصد از رقیب بعدی خود، حزب مرکزی Fine Gael، پیشی گرفته است. با این حال، حزب شین فین به دلیل توافق‌نامه ائتلافی بین Fine Gael و رقیب تاریخی خود، Fianna Fáil، و حزب سبزها از دولت خارج شده است.

شین فین، حزب سیاسی جمهوریخواه ایرلند، از دیرباز از آرمان فلسطین حمایت کرده است. هواداران این حزب، به ویژه در ایرلند شمالی، مبارزه خود علیه استعمار انگلیس را با مبارزه فلسطینی ها علیه اشغالگری اسرائیل مقایسه می کنند. پس از کنار گذاشتن سلاح ها توسط ارتش جمهوریخواه ایرلند (IRA)، شین فین همچنان با حماس در ارتباط بوده است. جری آدامز، رهبر سابق این حزب، در سال ۲۰۰۹ در غزه با اسماعیل هنیه، رهبر حماس، دیدار کرد. ماری لو مک دونالد، رهبر فعلی شین فین، در سال ۲۰۲۰ یک کنفرانس آنلاین با باسم نایم، رئیس روابط خارجی حماس، برگزار کرد.

مات کارتی، سخنگوی امور خارجه شین فین، ماه گذشته گفت: «شین فین هرگز از ملاقات یا گفتگو با کسی خودداری نخواهد کرد، زیرا این کار به هیچ وجه به تامین صلح در خاورمیانه کمک نمی کند».

لیو وارادکار، نخست وزیر ایرلند، در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین موضع بی طرف تری اتخاذ کرده است. او روز جمعه گفت که اسرائیل «حق دفاع از خود و حق اقدام علیه حماس را دارد تا این اتفاق دوباره تکرار نشود». وارادکار همچنین واکنش اسرائیل به حمله ۷ اکتبر را محکوم کرد و گفت که این «صرفاً دفاع از خود نیست، بلکه بیشتر شبیه انتقام است».

ایرلند در ماه گذشته به قطعنامه سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری در غزه بود، رای داد و با طرح اتحادیه اروپا برای قطع کمک های بشردوستانه به غزه، که اکنون لغو شده است، مخالفت کرد. با این حال، وارادکار روز جمعه به خبرنگاران گفت که «به طور روراست مطمئن نیستم که [اسرائیل] دقیقاً به آنچه ما می گوییم گوش می دهد».