ضد امپریالیسم مزاحم اهداف انتخاباتی حزب کمونیست اتریش



اتریش: حزب کمونیست برای پیروزی در انتخابات از همبستگی فلسطین فاصله می گیرد

نوشته دیتر راینیش، وین

یونگه ولت

ترجمه حمید علوی

حزب کمونیست اتریش (KPÖ) خود را برای یک سال انتخاباتی مهم آماده می کند. پس از نتایج انتخاباتی درخشان در گراتس، اشتایرمارک و ایالت سالزبورگ، این حزب امیدوار است که بتواند دوباره وارد پارلمان شود، جایی که از سال ۱۹۵۹ از آن خارج شده است. برای آماده سازی، ۳۰۰ عضو حزب در آخر هفته در گراتس گرد هم آمدند. این کنفرانس حزبی اولین کنفرانسی بود که از ۲۰ سال پیش، که در آن اعضای حزب از اشتایرمارک شرکت داشتند. به این ترتیب، شکاف حزب کمونیست در یک ائتلاف فدرال و یک گروه منطقه ای اشتایرمارک به طور رسمی برطرف شد.

توبیاس شوایگر به عنوان نامزد انتخابات پارلمانی انتخاب شد. بتینا پروچاسکا در رتبه دوم برگه رأی ظاهر خواهد شد. شوایگر بخشی از آن گروه از سبزهای سابق است که پس از اخراج از سبزهای فدرال، با نام جوانان چپ، به حزب کمونیست فدرال جان تازه ای بخشیدند. پروچاسکا در بخش مراقبت های بهداشتی کار می کند و چند سال پیش در سالزبورگ عضو حزب کمونیست شد.

کمپین های انتخاباتی در انتخابات آتی سال ۲۰۲۴ برای شورای ملی، پارلمان اتحادیه اروپا، دو پارلمان ایالتی و شورای شهرداری و شهردار در سالزبورگ حول پنج حوزه موضوعی می چرخد: مسکن، تورم، مراقبت های بهداشتی، بی طرفی و آب و هوا. با این حال، حزب قصد ندارد در مسائل بین المللی و ضد امپریالیستی موضع گیری کند. شوایگر در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سوالی در مورد جنگ در خاورمیانه گفت: «این موضوع مهم نیست که از کدام طرف حمایت کنید. (…) این وحشتناک است که چگونه در هر دو طرف کشته می شود.» هیچ محکومیتی برای جنایات جنگی اسرائیل در غزه از حزب شنیده نشد. این امر منجر به تنش با سازمان جوانان حزب کمونیست اتریش (اتحادیه جوانان کمونیست اتریش) شده است. اعضای حزب کمونیست به یونگه ولت گفتند که در کنگره بحثی در مورد مواضع حزب در مورد درگیری خاورمیانه صورت گرفته است. با این حال، نتایج به طور عمومی اعلام نشده است.
پاسخ حزب به سوال موضع گیری و جایگاه حزب در همان شب داده شد. تظاهرات همبستگی فلسطین در گراتس ثبت شده بود. زمان بندی شده بود تا اعضای حزب کمونیست اتریش بتوانند از محل کنگره به نقطه شروع در ایستگاه قطار بیایند. همانطور که شرکت کنندگان به یونگه ولت گزارش دادند، از ۳۰۰ نماینده حزب تنها، “یک دوجین عضو اتحادیه جوانان کمونیست اتریش” در تظاهرات حاضر شدند.

دو تظاهرات اول در گراتس در ماه اکتبر توسط پلتفرم صلح اشتایر و فرانتس سولکنر ثبت شد و توسط پلیس ممنوع شد: “سپس پس از گفتگویی بین ما و الکه کهر (شهردار از حزب کمونیست اتریش).” سومین تظاهرات روز شنبه گذشته تصویب شد که توسط یکی از اعضای اتحادیه جوانان کمونیست اتریش ثبت شده بود. این امر منجر به اتحاد برای سازماندهی تظاهرات بیشتر شد.

کریستف پچتل از گروه تروتسکیست “جرقه” که برای ثبت تظاهرات روز شنبه وارد عمل شد، می گوید که اتحادیه جوانان کمونیست اتریش در نشست اتحاد دوشنبه گذشته شرکت کرد و به سازماندهی تظاهرات فعلی کمک کرد. گفته می شود که دلیل مداخله او فشارهای وارد شده بر کمونیست های جوان توسط حزب کمونیست اتریش بوده است. تنور: حزب کمونیست اتریش نمی خواهد ربطی فلسطین داشته باشد. پچتل می گوید که اعضای اتحادیه جوانان کمونیست اتریش به عنوان افراد خصوصی به سازماندهی تظاهرات ادامه دادند. در خود تظاهرات، آنها بدون بنر یا پرچم ظاهر شدند. هیچ سخنرانی از سوی اتحادیه جوانان کمونیست اتریش وجود نداشت، اگرچه این تظاهرات روز شنبه در رسانه های اجتماعی اتحادیه جوانان کمونیست اتریش-اشتایرمارک تبلیغ شد.

همانطور که پس از آغاز بمباران غزه، “اتحادیه جوانان کمونیست اتریش” در بیانیه ای با مردم فلسطین اعلام همبستگی کرد و برای برگزاری تظاهرات در وین بسیج شد، کاندیدای شهرداری حزب کمونیست اتریش در سالزبورگ، کی-مایکل دانکل، علناً از این سازمان فاصله گرفت. او گفت که اتحادیه جوانان کمونیست اتریش یک سازمان حزبی نیست، بلکه یک سازمان جوانان چپ است که از احزاب سبز تشکیل شده است. در عین حال، او به این افتخار کرد که به ابتکار او در مجلس نمایندگان سالزبورگ یک دقیقه سکوت برای قربانیان اسرائیلی حمله حماس در ۷ اکتبر برگزار شد. از یادبود قربانیان در غزه خبری نیست، اما این نیز به معنای رای کمتر در صندوق های رای در اتریش است.

مجله هفته