زنان باردار زیر بمباران

محمد ابوالسباح/خبرگزاری آلمان
مادر زخمی، نوزاد تحت درمان: یک زن فلسطینی در بیمارستان الشفاء منتظر درمان است.


بیش از ۵۵۰۰ زن در غزه در شرف زایمان هستند: جنگ در شرایط بد پزشکی باعث زایمان زودرس می شود

نوشته اینا سمبدنر


یونگه ولت


ترجمه مجله هفته



برای رئیس‌جمهور اسرائیل، اسحاق هرتزوگ، روشن است که در غزه هیچ غیرنظامی بی‌گناهی وجود ندارد. او در ۱۷ اکتبر گفت: «این درست نیست که جمعیت غیرنظامی چیزی نمی‌داند و مشارکتی ندارد. این کاملاً درست نیست. آنها می‌توانستند قیام کنند. آنها می‌توانستند علیه رژیم شیطانی که غزه را با کودتا به دست گرفته است، بجنگند.»

او این را می‌گوید در حالی که می‌داند علاوه بر تعداد زیادی کودک، حدود ۵۰ هزار زن باردار نیز در این منطقه محصور و تحت بمباران مداوم زندگی می‌کنند. صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) تخمین می‌زند که در ماه آینده ۵۵۰۰ نفر از آنها زایمان خواهند کرد و در حال حاضر روزانه حدود ۱۶۰ زایمان در «میان هرج و مرج» انجام می‌شود.

این زنان «از زایمان بی خطر و امن محروم شده‌اند زیرا بیمارستان‌ها مورد حمله قرار گرفته‌اند و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی است، زیرا داروهای نجات‌بخش، سوخت و برق در حال اتمام است»، به نقل از صفحه اصلی سازمان ملل آمده است.

دومنیک آلن، نماینده UNFPA برای فلسطین، روز جمعه به پورتال ژاپنی NHK گفت: «گزارش‌هایی از سزارین‌های بدون بی‌حسی دریافت کرده‌ایم.» او افزود: «بیشتر و بیشتر نوزادان تحت استرس جنگ زودرس به دنیا می‌آیند و باید در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان الشفا تحت مراقبت قرار گیرند.»

به گفته گزارش‌ها، وضعیت در سایر بیمارستان‌ها نیز مشابه است. این در حالی است که بیمارستان الشفا در غزه – با هزاران بیمار و ده‌ها هزار آواره – از زمان ادعای اسرائیل مبنی بر اینکه مقر حماس در زیر آن قرار دارد، تحت خطر مداوم بمباران قرار دارد.

هفته گذشته، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) ویدئویی از بیمارستان الشفاء در غزه منتشر کرد. در این ویدیو، ناصر بولبول، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان، گفت که بسیاری از نوزادانی که در آنجا بستری هستند، یتیم هستند و هیچ چیز در مورد هویت یا سرنوشت خانواده‌هایشان نمی‌دانیم. در یک مورد، پزشکان مجبور شدند زایمان زودرس انجام دهند، در حالی که مادر در حال مرگ بود.

بولبول همچنین گفت که «کمبودهای شدیدی در زمینه تجهیزات پزشکی، دستگاه‌های تنفس مصنوعی و داروهای نجات‌بخش وجود دارد، به ویژه داروهایی که برای نوزادان نارس در دو ساعت اول زندگی آنها ضروری است». علاوه بر این، چیزهای اساسی مانند آب نیز کم است. ظرفیت غزه برای تولید آب در حال حاضر پنج درصد از سطح عادی است.

آلن، مدیر بخش بهداشت UNFPA در غزه، گفت: «ما داستان‌های واقعاً وحشتناکی را در مورد مشکلاتی که زنان باردار با آن مواجه هستند، می‌شنویم». برخی از آنها فقط یک یا دو بطری کوچک آب در روز دارند، «که به دلیل خرابی فیلترها بسیار شور هستند».

کیمورا ماریکوک که برای یک سازمان غیردولتی ژاپنی مستقر در اورشلیم کار می‌کند، به NHK گفت که مادران غزه‌ای از وضعیت دشوار خود می‌گویند. آنها دائماً مجبورند با فرزندان خود به مکان‌های جدیدی فرار کنند. در پیام‌های کیمورا به آنها اغلب گفته می‌شود: «چند بطری آب داریم، اما نان نداریم». و: «کودکانم فقط یک بار در روز غذا می‌خورند».

کیمورا گفت: «این زنان در شرایطی زنده می‌مانند که هر لحظه ممکن است بمیرند». علاوه بر این، زنانی که به تازگی زایمان کرده‌اند، اگر از سلامت خوبی برخوردار نباشند، نمی‌توانند شیر بدهند.

“من توی خیابان می خوابم، همان طور که شما مرا پیدا کردید. اوضاع اینجا غیرقابل تحمل است” این را یک زن باردار به کارکنان صندوق جمعیت سازمان ملل متحد گفت.

دیگران در پناهگاه های موقت زندگی می کنند که در آنجا محدودیت “خصوصی” دیگر وجود ندارد. علاوه بر این، در این شرایط محدود و با شرایط تامینی فاجعه بار، خطر اینکه زنان علاوه بر این، مورد خشونت فیزیکی قرار گیرند، افزایش می یابد.

و تا زمانی که اسرائیل به طور مداوم به غزه بمب می زند، مادران چند ساعت پس از زایمان در بیمارستان دوباره تنها در خیابان می ایستند. و می پرسند: “فرزندم متولد شده است. من به لباس دسترسی ندارم. من باید نوزادم را در چه چیزی بپیچم تا گرم بماند؟”