بایدن: سال‌های آتی، آینده نظم جهانی را تعیین خواهند کرد.



رئیس جمهور ایالات متحده قبلاً پذیرفته بود که سیستم بین المللی پس از جنگ جهانی دوم دیگر “از نفس افتاده است”

ترجمه مجله هفته

رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، ادعا کرده است که جهان در یک دوراهی قرار دارد و سال های آینده سرنوشت آن را برای چندین نسل آینده تعیین خواهد کرد. پیش بینی او در بحبوحه رویارویی واشنگتن با روسیه بر سر اوکراین و روابط پرتنش با چین صورت می گیرد.

بایدن در سخنانی پیش از دیدار با گابریل بوریک، رئیس جمهور شیلی، در روز پنجشنبه گفت: «بزودی زمانی برای تغییر فرا می رسد، زمانی که شاید هر شش تا هشت نسل، یکبار فرامیرسد که جهان در مدت زمان بسیار کوتاهی در آن تغییر می کند.»

رهبر آمریکا همچنین ادعا کرد که «آنچه در دو یا سه سال آینده رخ می دهد، تعیین خواهد کرد که جهان در پنج یا شش دهه آینده چگونه خواهد بود.»

بر اساس گزارش کاخ سفید از دیدار بایدن با بوریک، این دو نفر درباره مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تلاش ها برای مقابله با تغییرات اقلیمی، گفتگو کردند.

بایدن ماه گذشته در مورد نیاز به یک «نظم جهانی جدید» صحبت کرد و گفت که در حالی که نظام پس از جنگ جهانی دوم دهه هاست کار کرده است، اما «به نوعی از نفس افتاده است». با این حال، او تاکید کرد که اگر ما آمریکایی ها «به اندازه کافی جسور باشیم و اعتماد به نفس کافی داشته باشیم، فرصتی خواهیم داشت که جهان را به روشی متحد کنیم که قبلاً هرگز نبوده است.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کرملین، در مورد اظهارات بایدن در آن زمان گفت که این یک لحظه نادر بود که مسکو کاملاً با واشنگتن موافق بود. او خاطرنشان کرد: «جهان واقعاً به یک نظم نوین مبتنی بر اصول کاملاً جدید نیاز دارد.»

با این حال، پسکوف پیشنهاد کرد که بایدن منظور او از ساختن «جهانی [نظم] در حال گردش به دور ایالات متحده» است و اصرار داشت که «این دیگر اتفاق نخواهد افتاد». روسیه همواره خواستار یک نظم جهانی چندجانبه بوده است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، غرب را به «رویکرد استعماری» و خم کردن قوانین بین المللی مطابق میل خود متهم کرده است.

ماه گذشته، رهبر روسیه همچنین تاکید کرد که «هیچ کس حق ندارد جهان را با هزینه دیگران یا به نام آنها کنترل کند.»

روابط بین واشنگتن و مسکو به دلیل درگیری اوکراین به پایین ترین سطح خود رسیده است. ایالات متحده میلیاردها دلار سلاح به کی یف فرستاده و تحریم های سختی علیه روسیه اعمال کرده است.

در جای دیگر، روابط بین ایالات متحده و چین نیز پرتنش است، به ویژه به دلیل حمایت واشنگتن از تایوان. این دو کشور همچنین درگیر رقابت شدید اقتصادی هستند. چین ابتکار کمربند و جاده (BRI) خود را ترویج کرده است که به دنبال توسعه زیرساخت حمل و نقل بین المللی است و توسط بیش از ۱۴۰ کشور حمایت شده است.

بایدن خاطرنشان کرد که ایالات متحده با اعضای G7 برای رقابت اقتصادی با چین همکاری می کند و ادعا می کند که ابتکار کمربند و جاده به “یک حلقه بردگی برای اکثر کشورهایی که آن را امضا کرده اند” تبدیل شده است.