جنگ در خاورمیانه: بر اساس یک مطالعه فعلی، ارتش اسرائیل به طور خاص به نمایندگان رسانه ها حمله می کند.
نوشته کارین لوکفلد
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
جنگ اخیر خاورمیانه تاکنون جان دستکم ۳۳ خبرنگار و کارمند رسانهای را گرفته است. این گزارش بر اساس تحقیق کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) است که روز پنجشنبه منتشر شد. طبق این گزارش، ۲۸ خبرنگار فلسطینی، چهار خبرنگار اسرائیلی و یک خبرنگار لبنانی کشته شدند. هشت نفر زخمی شدند و ۹ نفر مفقود یا بازداشت شدند. اعضای خانواده خبرنگاران نیز به طور هدفمند تهدید و کشته شدند. چهار خبرنگار اسرائیلی در ۷ اکتبر در حمله گردانهای قسام به قتل رسیدند، دو نفر در جشنواره موسیقی و دو نفر دیگر در دو کیبوتس، جایی که با خانوادههایشان زندگی میکردند، کشته شدند.
بیشتر خبرنگاران در غزه در حملات ارتش اسرائیل کشته شدند. فرماندهی ارتش اسرائیل به رویترز و خبرگزاری فرانسه گفت که نمیتواند امنیت خبرنگاران در غزه را «ضمانت کند». این خبرگزاریها از ارتش اسرائیل خواسته بودند تا از کارکنان خود محافظت کند. سپس ارتش اعلام کرد که فقط به اهداف نظامی حماس در سراسر غزه حماه میکند. حماس عمداً در نزدیکی خبرنگاران و غیرنظامیان پایگاه دارد، بنابراین «ما نمیتوانیم برای کارمندان شما ضمانتی بدهیم و از شما میخواهیم که تمام اقدامات لازم را برای امنیت آنها انجام دهید».
خبرنگاران در مناطق جنگی معمولاً جلیقه و کلاه ایمنی آبی با علامت «مطبوعات» میپوشند. خودروهای آنها نیز به همین ترتیب با حروف بزرگ نوشته شده است. این امر مانع از این نشد که ارتش اسرائیل در ۱۳ اکتبر در جنوب لبنان یک گروه از خبرنگاران مشخصاً مشخص شده از شبکه خبری الجزیره، خبرگزاری فرانسه و رویترز را هدف قرار دهد. در این حادثه، خبرنگار رویترز، عصام عبدالله کشته شد و یک عکاس خبرگزاری فرانسه به شدت مجروح شد. خودروی گروه که روی آن یک دیش ماهوارهای نصب شده بود، کاملاً سوخت.
شریف منصور، هماهنگکننده شبکه بینالمللی خبرنگاران (CPJ) برای خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت که خبرنگاران در مناطق جنگی و بحرانی نقش مهمی در روشنگری مردم ایفا میکنند. او گفت: «خبرنگاران در پوشش این درگیری هولناک هزینه زیادی میپردازند. به ویژه در غزه، آنها در معرض خطرات خاص قرار دارند. بسیاری از آنها همکاران، اعضای خانواده و دفاتر خود را از دست دادهاند. آنها مجبور به فرار شدهاند، بدون اینکه بتوانند جایی امن پیدا کنند.»
از زمان قتل شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره، در ۱۱ مه ۲۰۲۲ در اردوگاه پناهندگان جنین، خبرنگاران توسط نیروهای اسرائیلی به طور فزایندهای مورد حمله قرار میگیرند. ارتش اسرائیل تنها پس از فشار ایالات متحده پذیرفت که ابوعاقله به طور هدفمند توسط یک تک تیرانداز کشته شده است، اما گفت که این یک اشتباه بوده است.
گزارشگری در مورد اقدامات نیروهای اسرائیلی علیه فلسطینیها خطرناک شده است. نه تنها خبرنگاران در محل میتوانند جان خود را از دست بدهند، بلکه کسانی که برای رسانههای آلمانی در مورد این موضوع گزارش میدهند نیز تحت نظارت دقیق قرار دارند. طبق گزارشها، اسرائیل از نرمافزار جاسوسی «پگاسوس» برای این کار استفاده میکند. کارکنان فلسطینیتبار دویچه وله پس از اینکه در مقالهای در روزنامه زوددویچه تسایتونگ به «ضد یهودی» بودن متهم شدند، حکم فوری اخراج داده شد. دادگاه کاری بعداً اعلام کرد که اخراجها غیرقانونی بوده است.
آخرین مورد، یک کارآموز لبنانیتبار در انتشارات اشپیگل است که در ۲۶ اکتبر توسط وبسایت The Intercept گزارش شد. کاظم آر. ۲۰ ساله در مورد مکاتبات داخلی انتشارات در مورد اسرائیل اظهار نظر انتقادی کرد و ویدئویی منتشر کرد که در آن گزارش اسرائیلی ارتش در ۷ اکتبر را زیر سوال برد. او سپس اخراج شد و به او گفته شد: «ما آلمانی هستیم و باید (در برابر اسرائیل) همینطور رفتار کنیم.» کاظم آر. گفت که ظاهراً از کارش راضی بودند. «آنها صراحتاً اعلام کردند که سوالات و ویدئوی من دلیل تصمیم آنها بود.»