طرح های دقیق برای اخراج فلسطینی ها از غزه به مصر



سند اطلاعاتی اسرائیل «اسکان مجدد» جمعیت غزه را پیش بینی می کند

نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

چند روزنامه اسرائیلی روز یکشنبه از یک سند منتشر نشده وزارت اطلاعات این کشور گزارش دادند که پیشنهاد می‌کند کل جمعیت نوار غزه به شمال شبه جزیره سینای مصر منتقل شود. این منطقه عمدتاً بیابانی است و تراکم جمعیت آن بسیار کم، حدود ۱۵ نفر در هر کیلومتر مربع است. تا کنون عمدتاً عشایر در آنجا زندگی می‌کنند. ساکنان این منطقه فلسطینی که تعداد آنها تخمین زده می‌شود بین دو تا ۲.۳ میلیون نفر باشد، طبق این سند محرمانه، ابتدا در «شهرهای چادرنشینی» بزرگ اسکان داده خواهند شد. در آینده‌ای نامعلوم، شاید خانه‌های مسکونی نیز ساخته شود. برای جلوگیری از نزدیک شدن «اهالی ساکن شده» به مرز اسرائیل، یک «منطقه استریل» چند کیلومتری در خاک مصر ایجاد خواهد شد.

این یادداشت محرمانه وزارت اطلاعات که تاریخ ۱۳ اکتبر را دارد، طبق گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی، دو گزینه دیگر را نیز شامل می‌شود که در آنجا به عنوان نامطلوب یا غیرواقعی ارزیابی می‌شوند. هر دو گزینه مستلزم ماندن جمعیت در نوار غزه هستند. در یک مدل، این منطقه تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام‌الله قرار خواهد گرفت. یک مدل دوم تشکیل یک اداره مستقل از بومیان را پیش‌بینی می‌کند که توسط دولت یا ارتش اسرائیل انتخاب خواهند شد.
در پاسخ به درخواست رسانه‌های اسرائیلی، وزارت اطلاعات وجود این سند را تأیید کرد، اما اهمیت آن را تا حد ادعایی بی‌اهمیت کاهش داد. رسانه‌ها به نقل از اظهارات مقامات بدون نام، گفتند که کابینه به رهبری بنیامین نتانیاهو احتمالاً با این یادداشت کاری نخواهد داشت. علاوه بر این، وزارت اطلاعات نهاد دولتی مسئول تصمیم‌گیری در مورد آینده نوار غزه نیست.
دفتر نخست‌وزیر به رسانه‌های اسرائیلی گفت که این سند در مورد بررسی‌های اولیه است که «در ده‌ها سطح در دولت و نهادهای امنیتی» در گردش است. این سوال که پس از جنگ چه باید کرد، تاکنون در هیچ فوروم رسمی اسرائیل مورد بحث قرار نگرفته است، که در حال حاضر بر «خنثی کردن پتانسیل دولتی و نظامی حماس» متمرکز است.

پس از انتشار یادداشت، سازمان حقوق بشر آمریکایی «دموکراسی برای جهان عرب اکنون» (DAWN) روز یکشنبه از کنگره خواست تا لایحه اضافی به سال مالی جاری را رد کند که شامل بودجه برای حمایت از کمک به پناهجویان از غزه در کشورهای عرب همسایه است. این سازمان در توضیح خود به توافق‌های بین‌المللی معتبر از نظر حقوق بین‌الملل اشاره می‌کند که «اردوکشی یا انتقال اجباری جمعیت» را به همان اندازه که مشارکت در آن را ممنوع و قابل مجازات می‌داند.
اوایل هفته گذشته، چندین وب‌سایت از یک مطالعه از مؤسسه امنیت ملی و استراتژی صهیونیستی اسرائیل که به جناح راست افراطی ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو نزدیک است، گزارش دادند. در این مطالعه نیز «اردوسازی» کل جمعیت نوار غزه به مصر مورد مطالبه قرار گرفته است. شانس تحقق این امر به عنوان «یکبار در طول عمر است» مطلوب ارزیابی می‌شود. مشخص نیست که آیا چنین فرصتی دوباره وجود خواهد داشت.

دولت نتانیاهو رسماً به ادعای غیرقابل باور خود مبنی بر اینکه هنوز با این موضوع سروکار نداشته است، پایبند است، اما از طرح‌های اخراج فاصله نمی‌گیرد. در واقعیت، جنگ‌افروزی آنها که طبق گفته وزیر دفاع یوآو گالانت قرار است ماه‌ها ادامه داشته باشد، به طور واضح برای مجبور کردن جمعیت به پناهگاه‌های اضطراری و غیرقابل سکونت کردن منطقه در درازمدت انجام می‌شود.