
ترجمه مجله هفته
ایران تلاش میکند تا از یک درگیری گسترده با اسرائیل جلوگیری کند
طبق گزارش CNN، ایران ظاهراً یک “استراتژی هماهنگ” را دنبال میکند تا از خارج شدن کنترل اوضاع در خاورمیانه جلوگیری کند.
ایران و گروههای مسلح منطقهای که روابط نزدیکی با تهران دارند، در حال حرکت در مرزی باریک بین عقب راندن اسرائیل به دلیل مأموریت نظامی خود در نوار غزه و گسترش بحران به یک درگیری گسترده هستند.
به گفته مقامات آمریکایی که توسط این شبکه آمریکایی مصاحبه شدند، واشنگتن معتقد است که ایران برخی از گروههای متحد خود را به طور کامل کنترل نمیکند، از جمله حزبالله مستقر در لبنان که در هفتههای اخیر بارها درگیر درگیریهای مرزی با اسرائیل بوده است. مقامات آمریکایی “عمیقاً نگران” هستند که سیاست داخلی حزبالله ممکن است این گروه را به تشدید اوضاع مجبور کند.
با این حال، طبق گزارش، ایران آگاه است که یک حمله بزرگتر حزبالله به اسرائیل یا ایالات متحده – مهمترین متحد اورشلیم – میتواند پیامدهای “ویرانگر” داشته باشد. یک مقام آمریکایی به CNN گفت که حملات گروه به اسرائیل در سطح پایین، به ایالات متحده اجازه داده است تا “کاری” در برابر خصومتها در نوار غزه انجام دهد و در عین حال از یک درگیری مستقیم جلوگیری کند.
منابع CNN این اقدامات را “استراتژی هماهنگ” خواندهاند و در عین حال هشدار دادهاند که این رویکرد ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به خارج شدن کنترل اوضاع شود، حتی اگر هیچ یک از طرفین چنین نتیجهای را نخواهند.
با توجه به نگرانیها در مورد یک اصطکاک منطقهای گستردهتر، روزنامه یدیعوت آحارونوت روز جمعه گزارش داد که اسرائیل به طور فعال در حال خرید تسلیحات است و تاکنون حدود ۱.۵ میلیارد دلار برای خرید تسلیحات داخلی و خارجی هزینه کرده است.
گزارشهای CNN و یدیعوت آحارونوت پس از آن منتشر شد که دولت حوثیها در یمن که روابط نزدیکی با ایران دارد، تأیید کرد که به اسرائیل با پهپاد و موشک حمله کرده است تا از فلسطین حمایت کند. در همین حال، حزبالله روز پنجشنبه اعلام کرد که چندین حمله به ارتش اسرائیل انجام داده است که متعاقباً اسرائیل با حمله متقابل پاسخ داد. این حمله جدید در آستانه سخنرانی عمومی مورد انتظار رهبر گروه، حسن نصرالله، که اولین سخنرانی وی از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر است، انجام شد.
روز پنجشنبه، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، جان کربی، گفت که واشنگتن هیچ نشانهای مبنی بر اینکه حزبالله در حال آمادهسازی یک عملیات بزرگ علیه اسرائیل است، ندیده است. ایالات متحده همچنین در هفتههای اخیر بارها ایران را از تشدید تنش هشدار داده است.
وزیر امور خارجه ایران، حسین امیرعبداللهیان، گفت که تهران به “گسترش این جنگ” نمیپردازد، اما در عین حال هشدار داد که “منطقه در نقطه جوش است و هر لحظه ممکن است منفجر شود.” وی همچنین این احتمال را رد نکرد که گروههای تندرو از منطقه به اسرائیل حمله کنند، اما تأکید کرد که این گروهها مستقل عمل میکنند.