
وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد که در حال توسعه یک نسخه جدید از بمب اتمی بی- ۶۱ است که قدرت تخریبی آن ۲۴ برابر بمبی است که در پایان جنگ جهانی دوم بر هیروشیما انداخته شد.
وزارت دفاع ایالات متحده در بیانیهای که روز جمعه منتشر کرد، اعلام کرد که برای جلب موافقت کنگره و تأمین بودجه برای توسعه این سلاح تلاش خواهد کرد. بر اساس اطلاعیهای که این اعلامیه را همراهی میکند، بمب بی- ۶۱-۱۳ نامی، قدرت انفجاری مشابهی با بمب بی- ۶۱-۷ که قرار است جایگزین آن شود، خواهد داشت.
بمب بی- ۶۱-۷ دارای قدرت انفجاری حداکثر ۳۶۰ کیلوتن است و ۲۴ برابر قویتر از بمب ۱۵ کیلوتنی «Little – Boy» است که هیروشیما را نابود کرد.
بمب بی- ۶۱-۷ قویترین سلاح هستهای در زرادخانه ایالات متحده نیست. این عنوان متعلق به بمب بی- ۸۳، یک بمب هستهای سنگین با قدرت انفجاری ۱.۲ مگاتن TNT است. بمب بی- ۸۳ جایگزین بمب بی- ۵۳ با قدرت انفجاری ۹ مگاتن شد که در سال ۲۰۱۱ از خدمت خارج شد.
با این حال، قویترین بمب هستهای آزمایش شده تاکنون توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد. «بمب تزار» که در سال ۱۹۶۱ منفجر شد، قدرت انفجاری تخمینی ۵۸ مگاتن داشت که بیش از ۱۵۰۰ بمب هیروشیما بود.
جان پلم، معاون وزیر دفاع ایالات متحده در امور سیاست فضایی، در این بیانیه گفت: «اعلام امروز بازتابی از محیط امنیتی در حال تغییر و تهدید رو به رشد از سوی دشمنان بالقوه است. ایالات متحده مسئول ارزیابی و به کارگیری مداوم تواناییهایی است که برای بازدارندگی معتبر و، در صورت لزوم، واکنش به حملات استراتژیک و امنیت دادن به متحدان خود نیاز دارد.»
این اعلامیه کمتر از دو هفته پس از آن انجام شد که ایالات متحده در یک آزمایشگاه هستهای در نوادا انفجار زیرزمینی انجام داد. این انفجار تنها چند ساعت پس از آن رخ داد که دومای دولتی روسیه، مجلس سفلی پارلمان، لایحهای را برای لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (سی تی بی تی) ۱۹۹۶ تصویب کرد. این معاهده هرگز توسط ایالات متحده تصویب نشد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرده است که مسکو در صورت از سرگیری آزمایشهای هستهای توسط ایالات متحده، که به بدلیل مدرنسازی زرادخانه این کشور است، دست به کار مشابهی خواهد زد.