رئیسی: درخواست اخیر واشنگتن از تهران »پوچ« است.

ترجمه مجله هفته

درخواست اخیر واشنگتن از تهران برای عدم مداخله در درگیری با حماس “پوچ” است

رئیس جمهور ایران، ابراهیم رئیسی، درخواست اخیر واشنگتن مبنی بر عدم مداخله ایران در درگیری بین حماس و اسرائیل را “پوچ” خواند.

رئیس جمهوری ایران در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی عربی الجزیره گفت که ایران هشدارهای آمریکا مبنی بر عدم مداخله در این درگیری را نادیده خواهد گرفت. او همچنین غرب را به دلیل امتناع از کمک به پایان دادن به خصومت ها مورد انتقاد قرار داد.

رئیسی روز شنبه در مصاحبه با الجزیره گفت: “واشنگتن از ما می خواهد که دست نگه داریم، در حالی که به طور کامل از موجودیت صهیونیستی حمایت می کند … این یک درخواست پوچ است.” او در پستی در شبکه های اجتماعی روز بعد، مواضع خود را با این بیانیه تکمیل کرد:

“جنایات رژیم صهیونیستی خط قرمزی را رد کرده است که هر کسی را باید به اقدام وادار کند. واشنگتن از ما می خواهد که کاری نکنیم، در حالی که همچنان از اسرائیل حمایت زیادی می کند. ایالات متحده پیام هایی به محور مقاومت ارسال کرد، اما پاسخ روشنی در میدان نبرد دریافت کرد.”

در مصاحبه ۲۸ اکتبر با شبکه الجزیره، رئیس جمهور ایران تأکید کرد که عملیات زمینی گسترده اسرائیل در نوار غزه یک شکست بود و آن را “دومین پیروزی [برای فلسطینی ها] پس از [آغاز] عملیات طوفان الاقصی” خواند، که به حمله غافلگیر کننده حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر اشاره دارد.

رئیسی خاطرنشان کرد که ایالات متحده پیام هایی به “محور مقاومت” – یک ائتلاف غیررسمی از نیروهای ضد غربی و ضد اسرائیلی در خاورمیانه – ارسال کرده و “پاسخ عملی و عمومی را در محل دریافت کرده است”.

رئیسی همچنین ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی نامشخص را متهم کرد که “آتش بس در غزه را کند می کنند” و این سیاست را “جنایت” خواند. او افزود که “محاسبات ایالات متحده در منطقه کاملاً اشتباه است و آنها با یک خاورمیانه جدید اهداف خود را محقق نخواهند کرد” تا تأکید کند که حمایت تهران از فلسطینی ها “تنازل ناپذیر” است.

پس از حمله حماس به اسرائیل در اوایل ماه جاری، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به اسرائیل حمایت بی قید و شرط خود را ابراز داشت و به ایران هشدار داد که “احتیاط کند”. چندین رسانه آمریکایی گزارش دادند که وزارت امور خارجه ایالات متحده یادداشتی به دیپلمات های خود ارسال کرده است که به آنها توصیه می کند از فراخوان به “تسکین تنش” یا “آتش بس” در غزه خودداری کنند.

بایدن علناً اعلام کرد که مذاکرات آتش بس تنها زمانی می تواند آغاز شود که “حماس بیش از ۲۰۰ گروگان را آزاد کند”. از سوی دیگر، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه خواستار “وقفه بشردوستانه” در این درگیری شد و گفت که معتقد است در این مورد بین اعضای بلوک توافق وجود دارد.

اظهارات رئیسی پس از آن صورت گرفت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، به ایالات متحده هشدار داد که اگر سیاست خود را در خاورمیانه تغییر ندهد، “جبهه های جدیدی” علیه واشنگتن گشوده خواهد شد، از جمله حمایت قاطع از اسرائیل.