از شریک راهبردی ناتو بسوی شریک راهبردی چین



چین و کلمبیا روابط خود را به سطح همکاری استراتژیک ارتقا می‌دهند

ترجمه مجله هفته

گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا، در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، دیدار کرد. دو کشور ۱۲ توافقنامه همکاری امضا کردند. این کشور آمریکای جنوبی همچنین برای سرمایه‌گذاری در شبکه راه آهن خود به عنوان جایگزینی برای کانال پاناما مذاکره کرد.

چین و کلمبیا روابط خود را در چندین زمینه عمیق‌تر می‌کنند. گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا، روز چهارشنبه در پکن با همتای چینی خود، شی جین پینگ، دیدار کرد. پس از این دیدار، در حضور دو سیاستمدار، ۱۲ توافقنامه همکاری در زمینه‌های حمل و نقل، فناوری، فرهنگ، بهداشت و توسعه اکولوژیکی امضا شد. به گفته دفتر رئیس جمهور کلمبیا، آن‌ها توسعه تجاری، فنی، علمی و فرهنگی را پیش می‌برند و سرمایه‌گذاری را ترویج می‌کنند.

به گفته پترو و شی، دو کشور به این ترتیب روابط دوجانبه خود را به سطح همکاری استراتژیک ارتقا داده اند. رئیس جمهور چین در این زمینه گفت:

«ما در مورد منافع حیاتی یکدیگر درک و حمایت می‌کنیم. ما دوستان و شرکای خوبی هستیم.»

در جریان سفر خود به چین، پترو علاوه بر این با چائو لیجی، رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق، و همچنین نمایندگان شرکت‌های ساختمانی دیدار کرد. یک پروژه مترو در پایتخت کلمبیا، بوگوتا، مورد بحث قرار گرفت.

پترو همچنین برای سرمایه‌گذاری در شبکه راه آهن این کشور آمریکای جنوبی تبلیغ کرد. طبق گزارش ها، در مذاکرات با شرکت‌های ساختمانی چینی، نحوه استفاده کارآمد از موقعیت جغرافیایی کلمبیا که از طریق کارائیب و اقیانوس آرام هم مرز است، برای اهداف لجستیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

«ما می‌توانیم با استفاده از خط راه آهن قدیمی، یک شبکه راه آهن ملی در چندین بخش توسعه دهیم. بنابراین می‌توانیم تمام بنادر کارائیب را به یکدیگر متصل کنیم.»

به گفته پترو، این امر می‌تواند برخی از مشکلاتی را که در حال حاضر کانال پاناما با آن مواجه است، حل کند.

در اواخر ماه آگوست، به دلیل خشکسالی مداوم، بیش از ۱۲۰ کشتی در دو طرف مهم‌ترین مسیر ارتباطی بین اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام متوقف شدند. زمان انتظار بین ۹ تا ۱۱ روز بود. بارندگی کمتر و دمای بالاتر باعث کاهش سطح دریاچه گاتونی شد، بنابراین تعداد روزانه عبور کشتی‌ها باید کاهش می‌یافت.

طبق آمار رسمی، واردات از چین در سال گذشته ۲۳.۱ درصد از کل واردات به کلمبیا را تشکیل داده است. بنابراین، چین به دومین شریک تجاری مهم این کشور آمریکای جنوبی پس از ایالات متحده تبدیل شد که نرخ واردات آن در اقتصاد کلمبیا در سال گذشته ۲۵.۰۹ درصد بود.