
قدم های کوچک
نماینده حماس در مسکو آمادگی خود را برای آزادی گروگان ها اعلام کرد. این مستلزم آتش بس است. سازمان ملل شمار بالای قربانیان را تایید کرد.
نوشته اینا سمبدنر
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
به گزارش روزنامه کومرسانت، پس از دیدار نماینده حماس، موسی ابومارسوق، با دیپلماتهای روسی در وزارت امور خارجه مسکو، یک عضو هیئت فلسطینی روز جمعه گفت که برای یافتن همه کسانی که در ۷ اکتبر توسط گروههای فلسطینی مختلف ربوده شدهاند، به زمان نیاز است. ابوحمید گفت: «برای یافتن آنها در نوار غزه و سپس آزاد کردنشان، به یک محیط آرام نیاز است.» او همچنین بر قصد حماس برای آزادی «زندانیان غیرنظامی» تأکید کرد. تا کنون چهار گروگان آزاد شدهاند. به گفته الجزیره، تلاشهای میانجیگری بین دو طرف توسط مصر و قطر رهبری میشود.
روز جمعه، تعداد کشتهشدگان در حملات هوایی اسرائیل به غزه همچنان افزایش یافت و به ۷۳۲۶ نفر رسید. در مقابل ادعای اینکه این آمارها قابل اعتماد نیستند، مانند ادعای جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، سازمانهای بینالمللی واکنش نشان دادند. ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در سرزمینهای فلسطینی اشغالی، روز جمعه گفت که از سوی دیگر، فرقی نمیکند که هزار نفر بیشتر یا کمتر قربانی باشند، زیرا وضعیت بشردوستانه در نوار غزه فاجعهبار است و تعداد قربانیان حملات اسرائیلی بسیار زیاد است. بر این اساس، فقط ۲۳ از مجموع ۳۵ بیمارستان در نوار غزه هنوز به طور کامل کار میکنند. پیپرکورن گفت که گاهی اوقات مجبورند روی زمین جراحی کنند. دو سوم از ۷۲ ایستگاههای بهداشتی کوچکتر بسته شدهاند.
رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد در فلسطین (UNRWA)، فیلیپ بارزلینی، نیز اعلام کرد که نسبت به آمار و گزارشهای حماس در درگیریهای قبلی با اسرائیل «تردیدی ابراز نشده است». او همچنین تأیید کرد که تاکنون «حداقل ۵۷» کارمند سازمان ملل در نوار غزه کشته شدهاند. حماس در پاسخ به این ادعا، فهرستی ۲۱۲ صفحهای از کشتهشدگان ارائه کرد. بارزلینی هشدار داد: «مردم غزه نه تنها بر اثر بمبها میمیرند، بلکه به زودی بسیاری دیگر بر اثر عواقب محاصره جان خود را از دست خواهند داد.»
از آغاز جنگ تلافیجویانه اسرائیل علیه غزه در تاریخ ۷ اکتبر، تنها ۷۴ کامیون محمولههای امدادی به غزه وارد شده است، در حالی که پیش از این روزانه ۵۰۰ کامیون وارد میشد. حدود ۱٫۴ میلیون نفر در داخل این منطقه به دنبال جنگ آواره شدهاند.
با وجود این، اسرائیل جنگ خود را ادامه میدهد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که شب پنجشنبه یک حمله زمینی دیگر به مرکز غزه انجام داده است. این «حمله هدفمند» زمینی با حمایت جنگندهها و پهپادها انجام شد. در همین حال، بمباران در سراسر نوار غزه ادامه یافت.
با این حال، طبق نظرسنجیای که روز جمعه منتشر شد، نزدیک به نیمی از اسرائیلیها به دلیل نگرانی از گروگانهای در اسارت در غزه، با عملیات زمینی مخالف هستند. اما نزدیک به یکسوم معتقدند که عملیات باید «فوراً» آغاز شود.
در حملات موشکی طرف فلسطینی به شهرهای مختلف اسرائیل به عنوان «واکنش به حملات به غیرنظامیان»، روز جمعه در تلآویو ۶ نفر زخمی شدند.