
درگیری خاورمیانه: علاوه بر گروههای عراقی، لبنانی و سوری، انصارالله یمن نیز میتواند وارد جنگ شود.
توسط ویبکه دیل
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ ممکن است در صورت ادامه حملات به نوار غزه توسط انصارالله یمن مورد هدف قرار گیرند.
به گزارش پایگاه خبری یدیعوت آحارونوت، «معین عبدالمالک سعید»، نخستوزیر دولت یمن که از سوی بخشی از جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته میشود، اما دموکراتیک نیست، روز یکشنبه به در این مورد به اسرائیل هشدار داد.
این هشدار چندان تعجبآور نیست. مقامات آمریکایی روز شنبه به شبکه خبری سیانان گفته بودند که ناوشکن آمریکایی «یواساس کارنی» هفته گذشته حداقل چهار موشک بالستیک و ۱۵ پهپاد را در دریای سرخ که از یمن آمده بودند، سرنگون کرد. «یواساس کارنی» یکی از نه کشتی جنگی است که واشنگتن برای حمایت از اسرائیل به منطقه اعزام کرده است.
پهپادها و موشکهای سرنگونشده گفته میشود که در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اکتبر طی «دورهای ۹ ساعته» شلیک شده بودند. هیچ تردیدی که مسیر پرواز آنها «به سمت اسرائیل بوده» وجود ندارد.
همچنین، نزدیکی زمانی این حملات به حملات نیروهای عراقی «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) که از سوی ایران حمایت میشود، به پایگاههای آمریکایی در عراق و سوریه و حمله همزمان حزبالله لبنان به اسرائیل، از دلایلی است که حاکی از دست داشتن انصارالله در این حملات است.
از آغاز جنگ جاری در خاورمیانه، در مناطق تحت کنترل انصارالله در یمن، به طور منظم تجمعات اعتراضی به حمایت از فلسطینیها برگزار شده است. عبدالمالک الحوثی، رهبر انصارالله، بارها مواضع خود را به صراحت بیان کرده است. او به صراحت به آمریکا هشدار داده که اگر واشنگتن در کنار اسرائیل در این درگیری مداخله کند، پهپاد و موشک پرتاب خواهد کرد.
الحوثی بلافاصله پس از حملات غافلگیرکننده از نوار غزه به سرزمینهای اشغالی اسرائیل در ۷ اکتبر، اعلام کرد که آماده است با «صدها هزار» جنگجو در جنگ علیه اسرائیل شرکت کند تا از «مردم فلسطین را حمایت کند» . با این حال، مشخص نیست که «خط قرمز» تعریفشده توسط انصارالله کجاست. این احتمال وجود دارد که این خط قرمز نه تنها با مداخله نظامی مستقیم آمریکا، بلکه با ارائه سلاح و حمایت سیاسی از حملات مداوم به نوار غزه نیز نقض شود.
انصارالله دارای زرادخانه قابل توجهی از موشکهای بالستیک، کشتیهای جنگی و خودروهای زرهی است. آنها تنها در ماه گذشته پتانسیل نظامی خود را در یک رژه بزرگ به نمایش گذاشتند. در اسرائیل، تهدیدهای صنعا را جدی میگیرند. این امر به ویژه به این دلیل است که انصارالله با حمله به تاسیسات نفتی در امارات متحده عربی (UAE) در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲، قبلاً توانایی خود را برای حمله به اسرائیل ثابت کرده است. زیرا فاصله حدود ۱۶۰۰ کیلومتری ابوظبی تقریباً با فاصله بین یمن و اسرائیل برابر است.
پهپاد «عید ۲» با برد تا ۲۰۰۰ کیلومتر که دارای سر جنگی ۴۰ کیلوگرمی است، میتواند یکی از گزینهها باشد. موشکهای بالستیک زمین به زمین دوربرد مانند «قدس ۴»، «عقيل» و «طوفان» نیز ممکن است بتوانند به اسرائیل، اما مطمئناً به پایگاههای اسرائیلی و آمریکایی در دریای سرخ و خلیج فارس نفوذ کنند.
انصارالله به طور کلی دیدگاه خصمانهای نسبت به اسرائیل دارد. علاوه بر این، نقش اسرائیل در جنگ یمن نیز مورد توجه قرار میگیرد: طبق گزارشها، نظامیان و عوامل اطلاعاتی اسرائیل به همراه امارات، پایگاههای نظامی را در چندین جزیره یمن، به ویژه در سقطرا، تأسیس کردهاند. انصارالله خواستار خروج همه نیروهای خارجی از یمن است.