
ترجمه مجله هفته
نمایندگان اتحادیه اروپا در نشست صلح قاهره که روز شنبه برگزار شد، با موجی از اتهامات ریاکاری و دوگانگی اخلاقی در مورد مواضع خود نسبت به روسیه و اسرائیل مواجه شدند. در این نشست که به موضوع درگیری مداوم اسرائیل و فلسطین اختصاص داشت، نمایندگان بیش از ۳۰ کشور و تعدادی از سازمان های بین المللی و منطقه ای حضور داشتند.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، «یک کشور پس از کشور دیگر به نمایندگان اتحادیه اروپا حمله کرد»، از جمله به نخست وزیران ایتالیا، اسپانیا و یونان، رئیس جمهور قبرس، رئیس شورای اروپا، چارلز میشل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، جوسپ بورل، و وزرای خارجه فرانسه و آلمان.
این روزنامه به نقل از افرادی که در این نشست حضور داشتند، گزارش داد که «آنها به صراحت متهم به دروغگویی و ریاکاری شدند زیرا نقض قوانین بشردوستانه بین المللی توسط روسیه را محکوم کردند، اما نه اسرائیل».
بسیاری از اقتصادهای نوظهور جهان مانند برزیل و آفریقای جنوبی قبلاً نسبت به پیوستن به مواضع غربی در قبال روسیه محتاط بودند، به دلیل میراث مداخلات قبلی به رهبری ایالات متحده و متحدانش در عراق و افغانستان اینبار دست از سکوت کشیدند.
دولت های غربی از اسرائیل حمایت کرده اند کشوری که همچنان به طور منظم نوار غزه را بمباران می کند و در این حملات تعداد زیادی غیرنظامی را کشته و زخمی کده. طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، تاکنون بیش از ۴۳۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیلی کشته شده اند.
علاوه بر این، هفته گذشته روزنامه ایرلند تایمز گزارش داد که رئیس کمیسیون اروپا، اورزولا فون در لاین، توسط کارکنان خود به ریاکاری در مورد غزه متهم شده است. در نامه ای که در نهادهای این بلوک منتشر شد، به گفته رئیس کمیسیون، فون در لاین، به دلیل «کاملاً نادیده گرفتن» نقض حقوق بشر توسط اسرائیل، در حالی که یک «عمل یکسان» روسیه در اوکراین را «ترور» خوانده است، محکوم شد.
حمله حماس به سرزمین های اسرائیلی در ۷ اکتبر، که منجر به تشدید درگیری های اخیر شد، توسط همه اعضای اجلاس محکوم شد. با این حال، برخی از سران عرب و دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، خاطرنشان کردند که «شکایات مردم فلسطین مشروع و طولانی مدت است» و شایسته نیست که به خاطر اقدامات گروه مقاومت فلسطینی مجازات شود.
گوترش گفت: «هیچ چیز نمی تواند حمله حماس را که شهروندان اسرائیلی را به وحشت انداخت، توجیه کند ولی این حملات غیرقانونی هرگز نمی تواند توجیه کننده مجازات جمعی مردم فلسطین باشد.»
در همین حال، سران غربی نیز نگرانی خود را در مورد غیرنظامیان و بحران بشردوستانه در نوار غزه ابراز کردند. با این حال، آنها همچنان از محکومیت صریح حملات مداوم اسرائیل به این منطقه خودداری کردند و بر حمایت خود از حق دولت اسرائیل در دفاع از خود تأکید کردند.