
ترجمه مجله هفته
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که روسیه با اظهار نظر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در هفته گذشته مبنی بر اینکه نظم جهانی فعلی از بین رفته است، موافق است. با این حال، وی افزود که نتیجه ممکن است با انتظارات کاخ سفید مطابقت نداشته باشد.
این مقام روسی گفت: “در واقع، جهان به یک نظم جدیدی نیاز دارد که بر اصول کاملاً جدیدی استوار باشد.”
به گفته پسکوف، نظم جدید باید بر “قوانین بینالمللی و نه بر [قوانین] دلخواه” استوار باشد و نباید شامل تلاشهایی برای “تمرکز همه مکانیسمهای سیاست نظم جهانی در دست یک ملت واحد” باشد. به گفته وی، مسکو کاملاً با این نقطه نظر مخالف است.
پسکوف افزود: “هر نظم جهانی جدیدی که ایالات متحده در نظر دارد، به معنای یک نظم جهانی تحت سلطه آمریکا است. دنیایی که به دور آمریکا می چرخد. دیگر چنین چیزی وجود نخواهد داشت.”
بایدن در سخنرانی خود در یک مراسم جمع آوری کمک مالی در واشنگتن دی سی در روز جمعه گذشته، در مورد تغییر قریب الوقوع صحبت کرد. رئیس جمهور ایالات متحده به تلاشهای موفقیتآمیز خود برای متحد کردن ژاپن و کره جنوبی برای حمایت از اوکراین علیه روسیه اشاره کرد و این را نمونهای از تلاشهای دولت خود برای وحدت دانست.
بایدن گفت که توکیو و سئول موافقت کردند “چون فهمیدند که اگر سکوت کنند، نفر بعدی خواهند بود” و اشاره کرد که واشنگتن می تواند “جهان را به شکلی که هرگز قبلاً نبوده است، متحد کند” اگر “شجاع بماند”.
بایدن گفت: “ما ۵۰ سال در یک دوره پس از جنگ بودیم که لعنتی خوب کار می کرد، اما حالا باد از آن بیرون رفته است. ما به نوعی به یک نظم جهانی جدید نیاز داریم.”
رئیس جمهور گفت که این واقعیت قابل دستیابی است زیرا “ما ایالات متحده آمریکا هستیم، خدا رحمت کند” و “هیچ چیزی وجود نداشته است که ما تصمیم گرفته باشیم که نتوانیم به آن دست یابیم.”
وی از مخاطبان خود خواست: “به من یک بحران بدهید که هرگز در آن گرفتار نشده باشیم و از آن در آمریکا قوی تر بیرون نیامده باشیم. به من یکی بگویید. به من یکی بگویید که وارد آن شده ایم و از آن قوی تر بیرون نیامده ایم.”
در دوران ریاست جمهوری بایدن، ایالات متحده یک مشارکت نظامی دو دهه ای در افغانستان را به پایان رساند، طولانی ترین مشارکت نظامی در تاریخ خود. طبق پروژه Costs of War دانشگاه براون، این کارزار جان ۲۴۴۸ سرباز آمریکایی و ۳۸۴۶ پیمانکار آمریکایی را به کام مرگ کشاند.
ایالات متحده صدها میلیارد دلار برای اقدامات امنیتی و بازسازی هزینه کرد که به گفته دفتر بازرس ویژه بازسازی افغانستان (SIGAR)، با رشوه و فساد همراه بود.