
انتخابات در آرژانتین: نامزد راست افراطی از شانس خوبی برای رئیس جمهور شدن آنهم در دور اول برخوردار است
نوشته فلورنسیا بلوسو، بوئنوس آیرس
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
اکثر نظرسنجیهای منتشر شده حاکی از آن است که نتیجه انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آرژانتین در این روز یکشنبه نزدیک خواهد بود. برخی دیگر انتظار پیروزی لیبرتارینها و رهبر آنها خاویر میلی را دارند.
رهبر «لا لیبرتاده آوانسا» پس از انتخابات مقدماتی، تصویر فوقالعاده راست خود را تثبیت کرده است. امروز او قویترین نامزد در رقابت ریاست جمهوری است. پنج نامزد وجود دارد که سه نفر از آنها شانس واقعی برای راهیابی به دور دوم را دارند. اما غیرمنتظره بودن امری عادی است.
میلی از خشم گسترده علیه رهبری سیاسی، که میلی آن را «کاست» مینامد، سود میبرد، اگرچه او با سیاستمداران همان کاست در ارتباط است. رایدهندگان جوان که از احزاب سنتی ناامید شدهاند، خواستار تغییر کامل هستند. حتی برنامه «دلاریزه کردن» میلی در بخشی از جمعیت انتظارات را برآورده میکند، اگرچه خود او از سوی اقتصاددانان اطرافش در این مورد زیر سوال قرار دارد. فضای اجتماعی ملتهب است. اقتصاد در حال افول است و تورم فروکش نمیکند. بخش بزرگی از طبقات فقیرترین جمعیت که چهار سال پیش به پرونیستها رای داده بودند، اکنون میتوانند میلی را انتخاب کنند.
سردار اقتصاد سرجیو ماسا، نامزد اتحادیه برای میهن، در هفتههای اخیر همه چیز را روی یک کارت گذاشته است. او بستهای از اقدامات را به راه انداخت که شامل لغو مالیات بر درآمد بر حقوق بیش از ۸۰۰ هزار کارگر است و توافقی با چین برای افزایش ذخایر بانک مرکزی. غول آسیایی یکی از مهمترین شرکای آرژانتین است. تلاشها برای مهار افزایش قیمتها نتیجه نداده است. با وجود این وضعیت، ماسا هنوز در رقابت است.
یک حزب دیگر که شانس راهیابی به دور دوم را دارد، تشکیلات راستگرای «جونتوس پور ال کامبیو» است. نامزد آنها، پاتریسیا بولریچ، وزیر امنیت در زمان ریاست جمهوری سابق مائوروسیو ماکری، در مناظره دوم ریاست جمهوری عملکرد بهتری داشت. به عنوان استراتژی انتخاباتی، او اعلام کرد که در صورت پیروزی، هوراکیو رودریگز لارتا، شهردار فعلی شهر بوئنوس آیرس، که در انتخابات مقدماتی رقیب او بود، به عنوان رئیس ستاد منصوب خواهد شد، زیرا او نامزد «معتدلترین ها» است. دو نامزد دیگر در این روز رقابت میکنند: میریام برگمن از چپ و خوان شیاریری، فرماندار سابق کوردوبا، اگرچه به گفته خودش «پرونیست» است، اما مخالف سرسخت دولت فعلی است.
آلبرتو فرناندز به او اتهام «ایجاد ترس عمومی» را وارد کرده و او را متهم به تحریک یک فرار ارزی کرده است. میلی پزو آرژانتینی را بیاعتبار کرده و آن را «مدفوع» خوانده است. در مقابل، دلار آمریکا در بازار سیاه در ماه اکتبر به ارزش ۱۰۰۰ پزو رسید. دلار آمریکا معمولاً نمیتوان در بانکها یا صرافیهای مجاز خریداری کرد و بنابراین فقط به صورت غیرقانونی با نرخهای بالاتر به عنوان دلار آبی در دسترس است.
میلی همچنین با تکرار توجیه خود برای دیکتاتوری آرژانتین بین سالهای ۱۹۷۶ و ۱۹۸۳ در کانون توجه قرار گرفت. او انکار کرد که در طول دیکتاتوری ۳۰ هزار نفر ناپدید شده باشند و گفته است که در این سالها جنگ وجود داشته است. با همین کلمات، جنایتکار جنگی امیلی مسرا در جریان محاکمه علیه دیکتاتوری نظامی در سال ۱۹۸۵ از خود دفاع کرد که خودش هم نیز عضو آن بود.