
ترجمه مجله هفته
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سفر به کره شمالی گفته است که “غریزه سلطه گرانه” واشنگتن و حضور نظامی رو به رشد آن در آسیا به ادامه تنش ها در منطقه کمک می کند.
دیپلمات ارشد روسیه برای دیدار با مقامات ارشد از جمله کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و چو سان هوی وزیر امور خارجه به پیونگ یانگ سفر کرد. این سفر دو روزه به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور انجام شد.
لاوروف که در یک کنفرانس مطبوعاتی برای پایان دادن به سفر خود صحبت می کرد، گفت که مسکو و پیونگ یانگ نگرانی مشترکی در مورد افزایش فعالیت های نظامی ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی و همچنین تلاش واشنگتن برای انتقال عناصر زیرساخت های استراتژیک خود، از جمله جنبه های هستهای آن در آسیا دارند.
ماه گذشته کیم به روسیه سفر کرد. یک روزنامه نگار روز پنجشنبه ادعا کرد که واکنش غرب به دیدار او با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، نشان دهنده ترس از “دوستی” دو کشور است.
لاوروف از اظهار نظر در مورد این پیشنهاد خودداری کرد، اما تاکید کرد که کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده بر این باورند که آنها حق دارند دیکته کنند، “چه کسی باید با چه کسی ملاقات کند، چه کسی باید در مورد چه چیزی و با چه کسی توافق کند و چه کسی باید ممنوعیت ها را رعایت کند.”
«این غریزه برای هژمونیسم وجود دارد که مانع از حل مسائل می شود و فقط همه چیز را به بن بست می رساند.»
لاوروف به عنوان بخشی از برنامه سفر خود، سربازان شوروی را که پس از قربانی کردن جان خود در آزادسازی شبه جزیره کره از امپراتوری ژاپن در طول جنگ جهانی دوم در پیونگ یانگ دفن شدند، گرامی داشت.
روابط روسیه و کره شمالی به سطح استراتژیک رسیده است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در سفر دو روزه خود به پیونگ یانگ گفته است که روابط بین روسیه و کره شمالی اکنون به سطوح جدیدی رسیده است.
لاوروف روز پنجشنبه در دیدار با چو سان هوی، وزیر امور خارجه کره شمالی، اعلام کرد که دیدار اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، زمینه ای برای گفتن این است که روابط دوجانبه به یک سطح کاملا جدید و استراتژیک رسیده است.
همتای کره شمالی او اظهارات او را تکرار کرد و اظهار داشت که همکاری بین مسکو و پیونگ یانگ در حال تبدیل شدن به “روابط شکست ناپذیر رفقای مسلح” است.
در همین حال، وزیر امور خارجه روسیه همچنین نگرانی های جدی خود را در مورد تقویت نظامی امریکا، ژاپن و کره جنوبی در شبه جزیره کره و همچنین سیاست واشنگتن در استقرار زیرساخت های استراتژیک از جمله دارایی های هسته ای خود در منطقه ابراز کرد.
تابستان امسال امریکا یک زیردریایی مجهز به سلاح هسته ای به کره جنوبی فرستاد. در هفته های اخیر، این کشور همچنین چندین رزمایش جنگی مشترک با ارتش سئول در شبه جزیره کره برگزار کرده است که خشم پیونگ یانگ را برانگیخته است که آزمایش های موشکی زیادی را در منطقه انجام داده است.
لاوروف در واکنش به اقدامات امریکا و متحدان منطقه ای ان گفت: ما با سیاست تضمین کاهش تنش در اینجا و جلوگیری از تنش ها با این خط غیرسازنده و خطرناک مقابله می کنیم.
وی افزود که روسیه، کره شمالی و چین همگی از ایجاد زمینه برای “روند مذاکرات منظم در مورد مسائل امنیتی در شبه جزیره کره” بدون هیچ پیش شرطی حمایت می کنند.
لاوروف روز چهارشنبه گفت که در جریان سفر خود به کره شمالی قصد دارد در مورد اجرای توافقاتی که پوتین و کیم در نشست تاریخی خود در شرق دور روسیه در ماه سپتامبر به دست آورده بودند، بحث کند. در ان زمان، رهبر کره شمالی تقریبا یک هفته را در کشور همسایه گذراند، از ایستگاه اموزشی Vostochny بازدید کرد، با مقامات عالی رتبه ملاقات کرد و سلاح های پیشرفته روسیه، از جمله بمب افکن های استراتژیک و جت های جنگنده با قابلیت هسته ای را بازرسی کرد.
لاوروف همچنین از کره شمالی به خاطر حمایت تزلزل ناپذیر و اصولی از عملیات نظامی مسکو در اوکراین، از جمله تصمیم ان برای به رسمیت شناختن چهار منطقه سابق اوکراین به عنوان بخشی از روسیه، ستایش کرد. مناطق مورد بحث پاییز گذشته در رفراندوم های عمومی به پیوستن به روسیه رای دادند. پیش از این، کره شمالی نتایج رفراندوم کریمه را به رسمیت شناخت که پس از کودتای سال ۲۰۱۴ در کیف برای پیوستن به روسیه رای داد.