امان: اخراج فلسطینی ها جنایت جنگی است



اردن از اخراج مجدد فلسطینیان از خانه‌هایشان در غزه خودداری می‌کند.

ترجمه مجله هفته

اردن روز چهارشنبه اعلام کرد که از اخراج مجدد فلسطینیان از خانه‌هایشان در غزه خودداری خواهد کرد. وزیر امور خارجه اردن، ایمن الصفدی، صراحتاً اعلام کرد که کشورش اجازه تکرار فاجعه نَکبه را نخواهد داد.

وزیر امور خارجه اردن به خبرگزاری رویا نیوز گفت که اردن اجازه نخواهد داد که اسرائیل بحرانی را که توسط اشغالگری ایجاد شده و اکنون تشدید شده است به کشورهای همسایه منتقل کند. او همچنین صراحتاً اعلام کرد که اخراج فلسطینیان از غزه به کشورهای دیگر یک جنایت جنگی خواهد بود. الصفدی همچنین به اسرائیل متهم کرد که در غزه جنایات جنگی علیه فلسطینیان مرتکب می‌شود.

صفدی گفت: «هیچ توجیهی برای آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد وجود ندارد. ما خواستار پایان جنگ، ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و محافظت از غیرنظامیان هستیم.»

نخست‌وزیر اردن، بشیر الخزاعنه، نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که هرگونه تلاش برای اخراج فلسطینیان یک «خط قرمز» برای کشورش خواهد بود. او به رویا نیوز گفت:
«ما هرگونه تلاش برای اخراج اجباری فلسطینیان از خانه‌هایشان را به شدت رد خواهیم کرد.»
با حمله سازمان حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، خشونت در خاورمیانه بار دیگر تشدید شد. ارتش اسرائیل بلافاصله عملیات نظامی علیه نوار غزه را آغاز کرد. بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در غزه، تاکنون حداقل ۲۶۷۰ نفر در نوار غزه در حملات متقابل اسرائیل کشته شده‌اند. حدود ۹۶۰۰ نفر نیز مجروح شده‌اند. طبق اعلام سازمان امداد و نجات فلسطین، بیش از ۱۰۰۰ نفر نیز زیر آوار ساختمان‌های تخریب شده گم شده‌اند. اسرائیل نیز تلفات بیشتری را اعلام کرد. تالین هاینریش، سخنگوی نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، اخیراً اعلام کرد که بیش از ۱۴۰۰ نفر در حمله حماس کشته شده‌اند.

اکنون اسرائیل از همه غیرنظامیان غزه می‌خواهد که شهر غزه را ترک کنند تا نیروهای اسرائیلی بتوانند مواضع حماس را هدف قرار دهند. فلسطینیان در غزه می‌گویند که نمی‌توانند به هیچ کجا بروند، زیرا اسرائیل به آنها اجازه دسترسی به دریا را نمی‌دهد و مصر از باز کردن مرز خود خودداری کرده است. دولت مصر استدلال می‌کند که پذیرش فلسطینیان به معنای کمک به اسرائیل در «پاکسازی قومی» است که مایل به مشارکت در آن نیست. مصر پیشنهاد می‌کند که کمک‌های بشردوستانه را به غزه ارسال کند، اما اسرائیل با این استدلال که بخشی از آن ممکن است به دست حماس بیفتد، آن را رد می‌کند.