
سیاستمدار جناح چپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را محکوم کرد. آنها خواستار تحریم های سطح اتحادیه اروپا تا قطع روابط دیپلماتیک شدند؟
نویسنده: فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
در اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین، انتقاد از اقدامات اسرائیل در غزه افزایش یافته است. یون بلارای، وزیر حقوق اجتماعی و رئیس حزب چپ پودموس اسپانیا، حتی خواستار قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل از سوی شریک ائتلافی خود، حزب سوسیال دموکرات شده است. او همچنین با این درخواست، به اتهامات سفارت اسرائیل پس از انتقاد از کشتار فلسطینیها واکنش نشان داد. پس از اینکه بلارای خواستار تحقیق دادگاه کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، به دلیل جنایات جنگی شد، سفارت تل آویو اعلام کرد که «برخی اعضای دولت اسپانیا تصمیم گرفتهاند در کنار این تروریسم شبیه داعش قرار گیرند».
به جای تسلیم، این سیاستمدار اکنون انتقادات خود را تکرار و تشدید کرده است. بلارای روز چهارشنبه در مقابل خبرنگاران در مادرید گفت: «امروز از شریک خود، حزب سوسیال دموکرات، خواستم تا مبارزه با نسلکشی برنامهریزیشدهای که اسرائیل علیه مردم فلسطین انجام میدهد، جدیتر بگیرد. به همین دلیل، معتقدم که ما باید روابط دیپلماتیک با دولت اسرائیل را فوراً قطع کنیم». او همچنین از دولت خواست تا در سطح اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای اقتصادی «علیه مسئولان این اقدامات، نخستوزیر نتانیاهو و کل دولت وی» و تحریم تسلیحاتی، «برای پایان دادن به بمبارانهای بیرویه علیه جمعیت غیرنظامی»، تلاش کند. اسپانیا در اول ژوئیه ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفت.
یولیاندا دیاز، معاون رئیسجمهور اسپانیا از ائتلاف چپ «سومار» که پودموس نیز عضو آن است، اگرچه از وارد کردن جنگ به «مناظره داخلی سیاست اسپانیا» هشدار داد، اما بمباران بیمارستان غزه را نیز به عنوان جنایت جنگی محکوم کرد.
همانگونه که انتظار میرفت، حزب راستگرای مردم اپوزیسیون دولت به این دو وزیر را متهم به «ضدیهودیگری» کرد. طبق گزارش خبرگزاری Efe، استبان گونزالس، سیاستمدار PP، از نخستوزیر اسپانیا، پدرو سانچز (PSOE)، به نمایندگی از حزب خود، خواست تا چنین مواضعی را در دولت «ریشهکن» کند.
در مقابل، جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه، روز چهارشنبه در یک بحث در پارلمان اروپا خاطرنشان کرد که قطع آبرسانی به غیرنظامیان «علیه حقوق بینالملل» است و اگر اروپا فقط زمانی به محکوم کردن چنین مواردی بپردازد که در اوکراین رخ دهد، «از نظر اخلاقی فاقد اقتدار خواهد شد».
شی جینپینگ، رئیسجمهور و دبیرکل حزب کمونیست چین، در دیدار با مصطفی مدبولی، نخستوزیر مصر، در پکن روز پنجشنبه اعلام کرد که «آتشبس و پایان جنگ» دارای اولویت نخست است. جمهوری خلق چین آماده است تا با مصر و سایر کشورهای عربی برای یافتن راهحلی پایدار برای «مسئله فلسطین» همکاری کند.
از سوی دیگر، ایالات متحده روز چهارشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، درخواست برزیل برای آتشبس بشردوستانه و آزادی گروگانها، را وتو کرد. در آمریکای لاتین، انتقاد از غرب فقط به این خاطر افزایش نمییابد. گابریل بوریک، رئیسجمهور شیلی، بمباران اسرائیلی نوار غزه را «وحشیانه» خواند. و به گفته روزنامه ال پائیس، روابط دیپلماتیک کلمبیا با اسرائیل پس از اتهامات رئیسجمهور گوستاوو پترو به نسلکشی دولت نتانیاهو، در آستانه قطع شدن قرار دارد.