
ترجمه حمید علوی
به گفته منابع مختلف از جمله المیادین و تلویزیون هیسپان، این بمباران باعث کشته شدن حداقل ۵۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۶۰۰ نفر شد.
گزارش شده است که این بیمارستان توسط یک بمب خوشه ای که توسط یک هواپیمای اسرائیلی پرتاب شده بود، مورد اصابت قرار گرفت، اگرچه تل آویو به وضوح هر گونه مسئولیتی در این مورد را رد می کند. دولت اسرائیل ابتدا ادعا کرد که هدفش یک انبار سلاح حماس در نزدیکی بیمارستان بوده، سپس روایت خود را تغییر داد و گفت که یک راکت شلیک شده توسط حماس مسیر خود را تغییر داد و بر روی بیمارستان افتاد. پس از بازهم روایت خود را تغییر داد و گفت جهاد اسلامی یک راکت اشتباهی به بیمارستان زده است، بلافاصله فیلم ها و تصاویر ناروشن هم از طرف اسرائیل در شبکه های اجتماعی منتشرشده که واقعا سندیتی برای اثبات بی گناهی اسرائیل نبود. در عین حال واکنش سریع وبی واسطه اسرائیل بشدت شک برانگیز بود بجای پافشاری بر یک تحقیق بی طرف بین المللی، اسرائیل بر سناریوهای متناقض خود و هجوم هشتکی ارتش سایبری اش تکیه دارد.
در ضمن حجم و قدرت تخریبی بمب یا راکت شلیک شده خود ادعای اسرائیل را زیر سوال میبرد، راکت های حماس و بویژه جهاد اسلامی قدرت تخریبی بسیار محدودی دارند که قابل مقایسه به خرابی که در بیمارستان ایجاد شده نمی باشد در ضمن تابحال اتفاق مشابهی با این اندازه ویرانی نیفتاده.
کریس گونس، سخنگوی سابق اژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین (UNRWA)، می گوید انکار اسرائیل در پشت حمله به بیمارستان عربی الاهلی در غزه که منجر به کشته شدن حداقل ۵۰۰ نفر شد، تعجب اور نیست.
اخرین باری که یک راکت دست ساز از غزه کل یک ساختمان را ویران کرد و ۵۰۰ نفر را کشت کی بود؟ البته، ما باید منتظر نتیجه تحقیقات اسرائیل در مورد این حادثه باشیم، “گونس به الجزیره گفت و افزود که اسرائیل سابقه انتشار اطلاعات غلط، حتی علیه اژانس های سازمان ملل متحد را در گذشته خوددارد.
گونس گفت: “در سال ۲۰۱۴، مارک رجو (سخنگوی سابق نخست وزیر اسرائیل) و بقیه پزشکان اسپین اسرائیلی هیچ وقت وقت خود را برای افشای انواع اطلاعات غلط در مورد UNRWA تلف نکرد.”
انها ویدیویی را به صورت زنده در تلویزیون امریکا پخش کردند که در ان به جهانیان می گفت شبه نظامیانی هستند که از مدارس انروا راکت شلیک می کنند. همه اینها توسط سازمان ملل و سایر اژانس ها مورد بررسی قرار گرفتند و همه انها کاملا بی معنی بودند.
در خارج از بیمارستان بیش از ۵۰۰۰ فلسطینی پناه گرفته بودند که پس از فرار از خانه هایشان به دلیل بمباران نوار غزه توسط اسرائیل (توجه کنید بدلیل فرار از اسرائیل) به آنجا پناه برده بودند. این توضیح دهنده تعداد بالای افرادی است که جان خود را از دست داده اند و زخمی شده اند. آنها که جایی برای رفتن نداشتند، بیرون بیمارستان اردو زدند، به این امید که نوعی کمک دریافت کنند و از حملات اسرائیل در امان باشند.
این که تقصیر کیست یک موضوع است و این واقعیت که صدها نفر جان خود را از دست داده اند و بسیاری از آنها زخمی شده اند فاجعه عظیمی است. چه زمانی جامعه بین المللی، که همیشه آماده قضاوت در مورد نقض حقوق بشر توسط یک کشور است یا ادعا می شود که حقوق بشر را نقض می کند، اسرائیل را مجبور به متوقف کردن این قتل عام ها خواهد کرد؟
من تعجب می کنم واقعا چه اتفاقی میافتد اگر به جای اسرائیل، این روسیه بود که یک بیمارستان را در اوکراین بمباران کرده بود؟