
الجزیره
مقامات فلسطینی می گویند دست کم ۵۰۰ نفر در حمله هوایی اسرائیل به بیمارستان عربی الاهلی در غزه کشته شدند.
وزارت بهداشت غزه گفت که انفجار در بیمارستان ناشی از حمله هوایی اسرائیل بوده است. اسرائیل این انفجار را به یک راکتی که اشتباها توسط گروه مسلح جهاد اسلامی فلسطین شلیک شده نسبت داده است. PIJ این ادعا را رد کرده است.
الجزیره نتوانست به طور مستقل این ادعاها را تایید کند.
در حالی که تنش ها همچنان در حال افزایش است، در اینجا چیزی است که ما تا کنون در مورد فاجعه اخبر می دانیم:
وزارت بهداشت غزه: صدها نفر در حمله به بیمارستان غزه کشته شدند
صدها کشته
وزارت بهداشت غزه می گوید دست کم ۵۰۰ نفر در این انفجار کشته شده اند که بالاترین امار تلفات در جریان جنگ فعلی بین اسرائیل و حماس در غزه است.
این وزارتخانه گفت که صدها قربانی دیگر در زیر اوار باقی مانده اند.
حماس گفته است که در این انفجار بیشتر اوارگان کشته شدند.
مای الکیلا، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی، اسرائیل را به قتل عام» متهم کرد.
این بیمارستان که در مرکز غزه واقع شده و توسط اسقف نشین مسیحی اورشلیم اداره می شود، در حالی مورد حمله قرار گرفت که هزاران فلسطینی در میان حملات هوایی وحشیانه اسرائیل در بسیاری از نوار غزه محاصره شده بودند.
جهان چگونه واکنش نشان داد؟
رهبران جهان این بمب گذاری را محکوم کرده اند و رهبران سراسر خاورمیانه محکم ترین بیانیه ها را صادر کرده اند.
اعتراضات در سراسر خاورمیانه، از جمله در اردن و در کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل، جایی که اعتراضات فلسطینیان با نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطینی مواجه شده است، اغاز شده است.
اردن نشست برنامه ریزی شده در عمان با جو بایدن رئیس جمهور امریکا و رهبران عرب را لغو کرد.
ایمان صفادی، وزیر امور خارجه اردن گفت که این نشست در زمانی برگزار خواهد شد که همه حاضران بتوانند برای پایان دادن به “جنگ و قتل عام علیه فلسطینی ها” توافق کنند.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر که قرار بود در این نشست شرکت کند، گفت که بمباران بیمارستان غزه توسط اسرائیل را به شدیدترین نحو ممکن محکوم می کند.
عربستان سعودی نیز با صدور بیانیه ای قاطعانه “جنایت شنیع نیروهای اشغالگر اسرائیل با بمباران بیمارستان باپتیست الاهلی در غزه” را به شدیدترین نحو ممکن محکوم کرد.
رهبران غربی اسرائیل را برای این حمله سرزنش نکردند و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در یک رسانه های اجتماعی گفت که “هیچ چیز نمی تواند حمله به یک بیمارستان را توجیه کند” و افزود که “همه نور باید بر شرایط ریخته شود.”
بایدن در بیانیهای گفت: عمیقترین تسلیتها را برای جانهای بیگناهی که در انفجار بیمارستانی در غزه از دست دادهاند، ابراز کرد.
اسرائیل چه میگوید؟
مقامات اسرائیلی گفتند که این بیمارستان توسط یک راکت سرگردان توسط جهاد اسلامی فلسطین که در داخل نوار غزه فعالیت می کند، مورد اصابت قرار گرفت.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در یک رسانه های اجتماعی گفت: «تجزیه و تحلیل سیستم های عملیاتی ارتش اسرائیل نشان می دهد که رگباری از راکت ها توسط تروریست ها در غزه شلیک شده است و در زمان حمله از نزدیکی بیمارستان الاهلی در غزه عبور کرده است.”
اطلاعاتی که از منابع متعددی که در دست داریم نشان می دهد که جهاد اسلامی مسئول پرتاب ناموفق راکتی است که به بیمارستانی در غزه اصابت کرد.»
دریاسالار دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل به خبرنگاران گفت که راکت های شلیک شده توسط PIJ در زمان حمله از بیمارستان عبور کرده و به گفته وی به پارکینگ این مرکز اصابت کرده است.
هاگاری ادعا کرد که هیچ حمله مستقیمی به تاسیسات وجود نداشته است و گفت که فیلم های هواپیماهای بدون سرنشین نظامی “یک نوع ضربه در پارکینگ” را نشان می دهد.
او گفت که ارتش یک عملیات نیروی هوایی اسرائیل در منطقه در زمان انفجار بیمارستان داشته است “اما با نوع دیگری از مهمات بود که … این کتاب را که در اختیار ما قرار داده است، در اختیار داریم.
جهاد اسلامی چه می گوید؟
جهاد اسلامی ادعای اسرائیل مبنی بر اینکه مسئول این حمله بوده است را رد کرده است.
«دشمن صهیونیست سخت تلاش می کند تا از مسئولیت خود در قتل عام وحشیانه ای که با بمباران بیمارستان ملی عرب باپتیست در غزه از طریق دروغ های معمول خود و از طریق نشان دادن انگشت سرزنش به جنبش جهاد اسلامی در فلسطین مرتکب شده است، فرار کند.
بنابراین ما تایید می کنیم که اتهامات مطرح شده توسط دشمن نادرست و بی اساس است.»
عمران خان از الجزیره خاطرنشان کرد که برخی از ناظران نسخه اسرائیل از وقایع را زیر سوال برده اند و برخی به گذشته تاریخی اسرائیل در نسبت دادن عملیات خود به نیروهای گروه های مسلح فلسطینی اشاره کرده اند.
خان روز سه شنبه گفت: “ما این نوع چیزها را قبلا از اسرائیلی ها دیده ایم.”
«برای مثال قتل همکارمان شیرین ابو اکله را در نظر بگیرید. در مراحل اولیه این گزارش، اسرائیلی ها جنگجویان اردوگاه جنین را مقصر مرگ او دانستند. انها بعدها اعتراف کردند که یکی از انهاست.»
واکنش جهان به کشته شدن ۵۰۰ نفر در حمله اسرائیل به بیمارستان
مقامات فلسطینی می گویند دست کم ۵۰۰ نفر در حمله اسرائیل به یک بیمارستان در مرکز غزه کشته شدند.
یک فرد زخمی پس از حمله هوایی اسرائیل به بیمارستان منتقل شد
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، یک فرد زخمی پس از حمله هوایی اسرائیل به یک بیمارستان به بیمارستان منتقل می شود.
به گفته مقامات فلسطینی در منطقه محاصره شده، دست کم ۵۰۰ نفر در حمله هوایی اسرائیل به بیمارستان عربی الاهلی در غزه کشته شده اند.
چندین رهبر جهان این حمله را محکوم کرده اند.
در اینجا برخی از واکنش های کلیدی اولیه وجود دارد:
فلسطین
سخنگوی محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین، این حمله هوایی را به عنوان یک “نسل کشی” و “فاجعه انسانی” محکوم کرد.
عباس همچنین از دیداری که از پیش برنامه ریزی شده بود با جو بایدن، رئیس جمهور امریکا که قرار است روز چهارشنبه وارد منطقه شود، خارج شده است.
اردن
وزارت خارجه اردن روز سه شنبه در بیانیه ای حمله اسرائیل را به شدت محکوم کرد و بر نیاز به حمایت بین المللی از غیرنظامیان فلسطینی و پایان دادن به جنگ تاکید کرد.
ملک عبدالله دوم گفت که بمباران بیمارستان غزه توسط اسرائیل یک قتل عام» و یک جنایت جنگی» است که نمی توان در مورد ان سکوت کرد.
مصر
دولت مصر با صدور بیانیه ای این حمله را “به شدیدترین وجه” محکوم کرد و از جامعه بین المللی خواست تا از نقض بیشتر جلوگیری کند.
قطر
وزارت خارجه قطر گفت که این حمله نشان دهنده تشدید خطرناک تنش است.
در این بیانیه امده است: «گسترش حملات اسرائیل بر فراز نوار غزه که شامل بیمارستان ها، مدارس و سایر مراکز جمعیتی می شود، تشدید خطرناکی است.»
سازمان بهداشت جهانی (WHO)
Tedros Adhanom Ghebreyesus، مدیر کل اژانس بهداشت سازمان ملل متحد، در پلت فرم رسانه های اجتماعی X گفت: “سازمان بهداشت جهانی حمله به بیمارستان عربی الاهلی را به شدت محکوم می کند” و افزود که گزارش های اولیه نشان می دهد “صدها کشته و زخمی”.
«ما خواستار حفاظت فوری از غیرنظامیان و مراقبت های بهداشتی و لغو دستورات تخلیه هستیم.»
اتحادیه عرب
احمد ابوالغیث، رئیس اتحادیه عرب گفت که رهبران بین المللی باید در پاسخ به این حمله فورا این تراژدی را متوقف کنند.
او در یک در رسانه های اجتماعی نوشت: “کدام ذهن شیطانی عمدا یک بیمارستان و ساکنان بی دفاع ان را بمباران می کند؟” و گفت: “مکانیسم های عربی این جنایات جنگی را مستند می کنند و جنایتکاران از اقدامات خود فرار نخواهند کرد.”
ترکیه
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در بیانیه ای در رسانه های اجتماعی این حمله را محکوم کرد.
او گفت: “هدف قرار دادن یک بیمارستان حاوی زنان، کودکان و غیرنظامیان بیگناه اخرین نمونه از حملات اسرائیل است که عاری از اساسی ترین ارزش های انسانی است.”
«من از تمام بشریت دعوت می کنم تا برای متوقف کردن این وحشیگری بی سابقه در غزه اقدام کنند.»
کانادا
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا این حمله را محکوم کرد و بر اهمیت پایبندی به قوانین جنگ تاکید کرد.
«اخباری که از غزه منتشر می شود وحشتناک و کاملا غیر قابل قبول است. قوانین بین المللی باید در این مورد و در همه موارد رعایت شود. قوانینی در مورد جنگ وجود دارد و حمله به بیمارستان قابل قبول نیست.»
ایران
رسانه های دولتی ایران گزارش دادند که وزارت امور خارجه ایران این حمله هوایی را به عنوان حمله به “افراد غیر مسلح و بی دفاع” محکوم کرده است.
درباره بیمارستانی که بمباران شد چه میدانیم؟
بیمارستان عربی الاهلی در مرکز شهر غزه واقع شده و توسط اسقف نشین مسبحی اورشلیم اداره می شود.
این بیمارستان در سال 1882 تاسیس شد و قدیمی ترین بیمارستان غزه است.
در زبان عربی، نام ان به معنای “بیمارستان مردم عرب” است.
این بیمارستان سالانه بیش از 45000 بیمار را درمان می کند.
این مرکز حمایت های تخصصی مانند کلینیک های رایگان برای زنان مسن، مراقبت رایگان از اسیب های سوختگی و کودکان کم وزن یا سوء تغذیه، برنامه های غربالگری برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان و حمایت روانی اجتماعی برای کودکان و مراقبان انها که از اسیب رنج می برند، ارائه می دهد.
همچنین کلینیک های سیار رایگان را به روستاهای سراسر غزه ارائه می دهد.
در جریان حملات اسرائیل به غزه در سال ۲۰۱۴، این بیمارستان به طور متوسط روزانه ۴۵ مورد سوختگی شدید را درمان میکرد که نیمی از انها کودک بودند.