در آستانه جنگی بزرگ

در آستانه جنگی بزرگ – چگونه درگیری فلسطین-اسرائیل به پیش می رود

نویسنده: رومان شیمایف
منتشر شده در ریا نووستی روسیه
ترجمه مجله هفته

نماینده روسیه در سازمان ملل، واسیلی نبنزیا، نسبت به یک جنگ و فاجعه انسانی احتمالی در درگیری فلسطین-اسرائیل هشدار داد. وی بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل و جهان غرب را مورد انتقاد قرار داد. روسیه خواستار آتش‌بس فوری و از سرگیری مذاکرات صلح شده است. حماس تلاش‌های روسیه را تحسین کرد.

به گفته نماینده روسیه در سازمان ملل، واسیلی نبنزیا، چرخه جدیدی از تشدید درگیری فلسطین-اسرائیل می‌تواند منجر به یک جنگ تمام‌عیار و یک فاجعه انسانی شود. وی خاطرنشان کرد که هیچ یک از هیئت‌های کشورهای غربی در شورای امنیت هیچ اقدام دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری‌ها و از سرگیری مذاکرات صلح انجام نداده‌اند. در همین حال، جنبش حماس فلسطین تلاش‌های روسیه برای حل وضعیت خاورمیانه را تحسین کرد.

به اعتقاد نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، واسیلی نبنزیا، احتمال وقوع یک جنگ تمام‌عیار در خاورمیانه که منجر به یک فاجعه انسانی شود، بسیار زیاد است.

به گفته وی، «افزایش تنش در منطقه بسیار هشداردهنده است. منطقه در آستانه یک جنگ گسترده و یک فاجعه انسانی بی‌سابقه قرار دارد».

در عین حال، وی بی‌عملی شورای امنیت و دبیرخانه سازمان ملل را تأیید کرد. به گفته وی، به عنوان مثال، هیچ هیئت غربی درخواست تشکیل جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی تشدید درگیری فلسطین-اسرائیل را نکرده است.

وی گفت: «ما معتقدیم که شورای امنیت باید به کشتار پایان دهد و از سرگیری مذاکرات صلح با هدف تشکیل یک دولت فلسطینی ضروری است».

در این راستا، روسیه یک پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را منتشر کرد که خواستار آتش‌بس فوری، دائمی و کاملاً تحت نظارت بشردوستانه و ارائه کمک‌های بشردوستانه بدون مانع شده است. در عین حال، خشونت و تمام اقدامات تروریستی را محکوم می کند.

حملات به اسرائیل

در همین حال، نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) اعلام کردند که دو حمله شبانه از لبنان را خنثی کردند. چندی پیش ارتش اسرائیل در پاسخ به نفوذ اجسام پرنده ناشناس به اسرائیل و گلوله باران یک پهپاد ارتش اسرائیل، یک هدف تروریستی حزب الله در جنوب لبنان را گلوله باران کرد. ارتش اسرائیل توانست هواپیمای متجاوز را رهگیری و شلیک به سمت پهپاد را سرکوب کند.» ارتش اسرائیل همچنین یک هسته تروریستی را که تلاش کرده بود به داخل کشور نفوذ کند، شناسایی کرد. سرویس مطبوعاتی نیروهای دفاعی اسرائیل تاکید کرد: یک پهپاد ارتش اسرائیل به هسته تروریستی حمله کرد و چندین تروریست را از بین برد.

تخلیه نوار غزه

علاوه بر این، ارتش اسرائیل به ساکنان نوار غزه شمالی و مرکزی برای شش ساعت امکان حرکت آزادانه به سمت جنوب را داده است. روز قبل، اسرائیل به جمعیت فلسطینی مهلت ۲۴ ساعته برای تخلیه داده بود. به گفته سازمان ملل، بیش از ۱.۱ میلیون نفر از این امر متأثر می شوند. به گفته رسانه ها، بیش از ۸۰۰ هزار نفر فلسطینی قبلاً به جنوب این کشور فرار کرده اند. در همین حال، یونیسف یادآور شد که طبق حقوق بین الملل، همه طرف های درگیری نظامی مسئول حفاظت از جمعیت غیرنظامی هستند و موظفند جان و امنیت کودکان را حفظ کنند.

به گفته نماینده دفتر یونیسف در خاورمیانه، سلیم اویس، موضع رژیم یهودی منجر به یک وضعیت بشردوستانه بسیار پیچیده در غزه خواهد شد، به گزارش ریا نووستی. “مردم به آب آشامیدنی تمیز دسترسی ندارند، زیرا آبرسانی و کار کارخانه های تصفیه/نمک زدایی متوقف شده است. از سر ناچاری، مردم به آب شور از چاه های کشاورزی روی می آورند، که نگرانی های جدی در مورد شیوع بیماری های منتقله از آب ایجاد می کند.” دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل افزود.

اعلامیه حماس

جنبش حماس فلسطین تلاش های روسیه را، به ویژه تلاش هایی که برای توقف حملات اسرائیل به نوار غزه هدف گذاری شده است، استقبال کرده است، به گزارش ریا نووستی.

“جنبش حماس موضع رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین را در مورد تجاوز صهیونیستی (اسرائیل) مداوم علیه مردم ما و مخالفت وی با محاصره غزه، قطع کمک های بشردوستانه و حملات به غیرنظامیان می شناسد و قدردانی می کند.”

یکی از نمایندگان حماس گفت. روز قبل، ولادیمیر پوتین خاطرنشان کرد که روسیه بر این واقعیت استوار است که راه حل مذاکره برای درگیری اسرائیلی-فلسطینی غیرقابل اجتناب است و هدف آن تشکیل یک فلسطین مستقل با اورشلیم شرقی به عنوان پایتخت آن است.