بحران اقتصادی مداوم در کوبا


بحران اقتصادی مداوم در کوبا: اقدامات جدید صرفه جویی در انرژی در حال اجرا است
نوشته مارسل کونزمان
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته
در کوبا، دوباره اقدامات صرفه‌جویی انرژی به اجرا درآمده است.

وزارتخانه‌های انرژی و معادن و اقتصاد کوبا، هفته گذشته در جریان یک برنامه ویژه اعلام کردند که این کشور سوسیالیست در ماه اکتبر با هفته‌های دشوار دیگری در زمینه تأمین برق مواجه خواهد شد. پیش از این، وضعیت در طول تابستان تثبیت شده بود.

وزیر انرژی، ویسنت د لا او لویی، از “وضعیت پرتنش” سخن گفت که به ویژه محدودیت‌هایی در مصرف دیزل را ضروری می‌سازد. این سوخت علاوه بر بخش حمل و نقل، در کوبا عمدتاً برای تولید برق اضافی از طریق واحدهای کوچکتر استفاده می‌شود. به گفته وزیر کوبایی، در طول تابستان، این امر با تضمین نگهداری نیروگاه‌های بزرگ و کاهش همزمان کسری تولید روزانه به مقادیر قابل توجهی کمتر از سال گذشته امکان‌پذیر شد. او لویی توضیح داد که اکنون ذخایر به پایان رسیده است و از “تامین‌کنندگان و کشورهایی که نمی‌توانند تعهدات خود را انجام دهند” سخن گفت.

وزارتخانه پیش‌بینی می‌کند که در هفته‌های آینده کسری تولید روزانه تا ۷۰۰ مگاوات خواهد بود. این کسری قرار است پس از راه‌اندازی یک نیروگاه گازی جدید با ظرفیت تولید برق ۱۴۰ مگاوات در طول ماه کاهش یابد. او لویی گفت: “با این حال، حتی در این صورت، ما به مقدار سوختی که نیاز داریم یا در ماه‌های قبل داشتیم، دست نخواهیم یافت.”

برای مقابله با کمبودها، کارمندان دولتی به طور فزاینده‌ای به کار در خانه روی خواهند آورد و همچنین مسیرهای حمل و نقل محلی و حمل و نقل عمومی محدود خواهد شد. در چارچوب برنامه فعلی سهمیه‌بندی، حداقل ۱۰۰۰ تن سوخت دیزل در ماه به تولید انرژی اختصاص خواهد یافت و مابقی به فعالیت‌های اقتصادی حیاتی، از جمله کشاورزی و گردشگری، اولویت داده خواهد شد.

محدودیت‌های جدیدی نیز در توزیع جیره‌های غذایی در چارچوب دفترچه دولتی “لیبرتا” اعمال خواهد شد. به این ترتیب، جیره‌های برنج و قهوه برای ماه اکتبر با تأخیر خواهد رسید و اولویت با شیر خشک برای کودکان خواهد بود. وزیر اقتصاد، آلخاندرو گیل، گفت: “اقتصاد در وضعیت دشواری قرار دارد.” این کشور از هیچ خط اعتباری برای واردات مواد غذایی برخوردار نیست، در حالی که تحریم اقتصادی ایالات متحده همچنان با شدت ادامه دارد.

به دلیل مشکلاتی که سال‌هاست در بخش کشاورزی وجود دارد و اخیراً تشدید شده است، در حال حاضر ۱۰۰ درصد تأمین مواد غذایی اساسی باید وارد شود. گیل، که تورم امسال را ۲۰ درصد برآورد کرد.

اقدامات صرفه‌جویی کنونی دومین اعلامیه مشابه در سال جاری است.