صلیب سرخ: «مردم جایی برای رفتن ندارند»!



حمله اسرائیل به غزه قریب الوقوع است. سازمان ملل و صلیب سرخ زنگ خطر را به صدا در می آورند، فلسطینی ها از نکبه می هراسند.

نویسنده: نیک براونز
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

هواپیماهای اسرائیلی حملات خود به نوار غزه را در آخر هفته هم بدون کمترین کاهشی ادامه دادند. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، تعداد فلسطینی‌هایی که در یک هفته کشته شدند به ۲۴۵۷ نفر رسید که از این تعداد بیش از ۷۰۰ کودک بودند. بر اساس گزارش سازمان ملل، نزدیک به یک میلیون نفر در داخل نوار غزه آواره شده‌اند. علاوه بر این، یک عملیات زمینی گسترده علیه این منطقه متراکم در پیش است. ده‌ها هزار سرباز و تانک برای این منظور در امتداد مرز مستقر شده‌اند. سخنگوی ارتش اسرائیل، ریچارد هچ، روز یکشنبه گفت که آماده‌سازی‌ها تکمیل شده است و اکنون منتظر «تصمیم سیاسی» برای ورود به خاک غزه هستیم.

طبق گفته ارتش، هدف این است که پس از حملات حماس به پست‌های نظامی و روستاهای اسرائیل که در ۷ اکتبر بیش از ۱۳۰۰ نفر کشته و حدود ۱۵۰ نفر ربوده شدند، شبکه این سازمان اسلامی حاکم در غزه را نابود کنند. با این حال، بسیاری از فلسطینی‌ها نگرانند که دولت راست‌گرای فاشیستی نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو پس از ۱۶ سال محاصره غزه، اکنون به دنبال نابودی کامل زیرساخت‌های زندگی آنها و اخراج آنها از این نوار ساحلی است.

از زمان پایان مهلت اولیه ارتش اسرائیل به بیش از یک میلیون نفر از ساکنان شمال نوار غزه برای ترک این منطقه در عرض ۲۴ ساعت، ارتش این مهلت را بارها تمدید کرد، آخرین بار تا ساعت ۱۳ روز یکشنبه. از سوی سازمان ملل، لغو این دستور تخلیه که غیرقابل اجرا اعلام شده بود، خواسته شد. نه تنها پس از آنکه در شب جمعه سه کاروان از پناهجویان مدنی بمباران و حدود ۷۰ نفر کشته شدند، در غزه نسبت به اطمینان اسرائیل از وجود مسیرهای فرار امن، بدبینی وجود دارد. بیش از دو میلیون نفر ساکن این نوار ساحلی ۴۰ کیلومتری و حداکثر ۱۲ کیلومتری در هر صورت نمی‌توانند این منطقه را ترک کنند، زیرا تنها گذرگاه مرزی به مصر مسدود است. کاخ ریاست جمهوری مصر در روز یکشنبه اعلام کرد که امنیت ملی خود خط قرمزی است و بنابراین هرگونه طرحی برای اخراج فلسطینیان از غزه رد خواهد شد.

روزنامه قدس پست در روز شنبه ادعا کرد که دولت ایالات متحده از اسرائیل خواسته است تا تا زمانی که یک کریدور بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان ایجاد شود، از حمله زمینی خودداری کند. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز در روز یکشنبه، دلیل دیگری برای تأخیر در عملیات زمینی که قرار بود برای آخر هفته انجام شود، آب و هوای بد با دید محدود برای خلبانان و پهپادها بود، به نقل از مقامات ارشد نظامی اسرائیل که نامی از آنها برده نشده است.
در همین حال، رهبری اسرائیل همچنان بر بمباران ویرانگر غزه و گرسنگی دادن جمعیت آن با قطع آب آشامیدنی، برق، سوخت و مواد غذایی تمرکز دارد. «هزاران ساختمان ویران شده است. تلفات عظیم با هیچ چیز مشابهی که در سال‌های اخیر دیده‌ایم قابل مقایسه نیست. سیستم بهداشتی در آستانه فروپاشی است»، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) روز شنبه به حالت آماده‌باش X اعلام کرد. بیمارستان‌ها بدون برق هستند، آب نمی‌تواند پمپاژ شود. ICRC گفت «مردم جایی برای رفتن ندارند».