
کشتار هدفمند و پاسخ آن
استراتژی جنگ: روزنامه نگاران توسط ارتش اسرائیل در جنوب لبنان مورد حمله قرار گرفتند.
حمله متقابل در آخر هفته
نوشته کارین لوکفلد، بیروت
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
به عنوان واکنش به کشته شدن غیرنظامیان در جنوب لبنان توسط بمباران ارتش اسرائیل، حزبالله لبنان در آخر هفته به طور هدفمند انتقام گرفت. به گفته این سازمان، در دو مکان مختلف، مواضع ارتش اسرائیل و تاسیسات ارتباطی و نظارتی با موشکهای ضد تانک مورد اصابت قرار گرفتند. در روز شنبه نیز پنج نقطه نظامی اسرائیلی توسط حزبالله مورد حمله قرار گرفت. حزبالله مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت. آنها پاسخی به بمباران مداوم روستاهای لبنانی توسط ارتش اسرائیل بودند که در روز جمعه و شنبه منجر به کشته شدن غیرنظامیان شد. دو فرد مسن زمانی کشته شدند که خانه آنها در شیبا توسط ارتش اسرائیل مورد هدف قرار گرفت. یک روزنامهنگار نیز در روز جمعه توسط ارتش اسرائیل کشته شد.
سخنگوی ارتش اسرائیل این حملات را تایید کرد و از یک کشته و پنج زخمی نظامی خبر داد. به گفته رادیو ارتش، پیش از این نیز بر اثر «یک اشتباه عملیاتی در جریان فعالیتهای دریایی نظامی نزدیک مرز لبنان»، یک سرباز زن کشته و یک سرباز مجروح شده بود. ساکنان در چندین شهرک جنوبی «خط آبی»، خط مرزی بین اسرائیل و لبنان، از آنها خواسته شد که به پناهگاهها بروند. در شهرک متولا، ساکنان باید درها را بسته نگه دارند زیرا احتمال «نفوذ» وجود دارد. ارتش اسرائیل هم در روز شنبه و هم در روز یکشنبه روستاهای لبنانی نزدیک به «خط آبی» را از هوا و با توپخانه مورد حمله قرار داد.
در اوایل شب جمعه، یک خودروی حامل گروهی از خبرنگاران که در طول روز در امتداد “خط آبی” در حرکت بودند، به طور هدفمند توسط ارتش اسرائیل مورد اصابت قرار گرفت. اسامه عبدالله، فیلمبردار لبنانی خبرگزاری رویترز، کشته شد و دو خبرنگار دیگر رویترز، دو خبرنگار الجزیره و یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه مجروح شدند. عبدالله در حالی کشته شد که چند متر دورتر از خودرو روی یک دیوار نشسته بود تا با دوربینش سیگنال زندهای ایجاد کند تا همکارانش بتوانند آن را پخش کنند. سپس خودرو که با یک دیش ماهواره ای روی سقف به وضوح به عنوان یک خودروی مطبوعاتی قابل شناسایی بود، مستقیماً مورد اصابت قرار گرفت و سایر خبرنگاران مجروح شدند. آنها نیز به وضوح با کلاه ایمنی و جلیقه محافظ به عنوان “مطبوعات” مشخص شده بودند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که این “حادثه ناگوار” را بررسی می کند. گفته می شود که در آن زمان گروهی از مسلحان سعی در عبور از دیوار حائل داشته اند.
حملات هدفمند ارتش اسرائیل به خبرنگاران و مراکز رسانه ای ظاهراً بخشی از استراتژی جنگی است. از آغاز بمباران های اسرائیل در غزه، هشت خبرنگار کشته شده و دفاتر رسانه های بین المللی که از نوار غزه گزارش می دهند، تخریب شده است. در تل آویو، یک تیم بی بی سی عربی زمانی که در حال بازگشت به هتل بود، متوقف شد. خبرنگاران را پای دیوار گذاشتند و ماشین آنها به طور کامل مورد تفتیش قرار گرفت. وقتی فیلمبردار سعی کرد با تلفن همراه خود این فرآیند را فیلمبرداری کند، تلفن از دستش افتاد و او نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در گزارش بعدی بی بی سی آمده است که اگر حرکت کنند، کشته خواهند شد. در روز یکشنبه مشخص شد که شرکت فرانسوی EUTELSAT پخش ماهواره ای کانال تلویزیونی فلسطینی الاقصی را قطع کرده است. این شرکت ماهواره ای اروپایی سومین شرکت بزرگ جهان است. دفتر رسانه ای حزب الله این تصمیم را به عنوان حمله ای به آزادی بیان محکوم کرد. سرکوب فلسطینیان باید از دید جهان پنهان بماند.
وزیر امور خارجه ایران حسین امیرعبداللهیان در بیروت با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور صلح خاورمیانه، تور وننسلاند و رئیس کمیته گفتگوی لبنانی-فلسطینی، بسّام الحسن دیدار کرد. بر اساس گزارشهای منابع سازمان ملل، ایران ظاهراً از طریق سازمان ملل از اسرائیل خواسته است که «جنایتهای جنگی و نسلکشی» خود را در غزه متوقف کند. در غیر این صورت، این وضعیت «عواقب گستردهای» خواهد داشت و ممکن است از کنترل خارج شود. در صورت انجام یک عملیات زمینی اسرائیل در نوار غزه، ایران خود را مجبور به پاسخگویی میداند.