نماینده چین به خاورمیانه میرود.



ترجمه مجله هفته

چین هفته آینده نماینده ای را با هدف آتش بس به خاورمیانه اعزام می کند

سفر پیش بینی شده فرستاده ویژه پکن به خاورمیانه در هفته آینده با هدف فشار برای “آتش بس” در نوار غزه.


فرستاده ویژه دولت چین در امور خاورمیانه قرار است هفته آینده به این منطقه سفر کند
رسانه‌های رسمی چین اعلام کردند که ژای جون، فرستاده ویژه پکن در امور خاورمیانه هفته آینده با هدف ایجاد آتش‌بس در نوار غزه که حدود یک هفته است هدف حملات رژیم اسرائیل قرار گرفته، از این منطقه بازدید خواهد کرد.شبکه CCTV چین گزارش داد که ژای “هفته آینده به منظور هماهنگی با طرف های مختلف با هدف آتش بس، حفاظت از غیرنظامیان، احیای وضعیت و پیشبرد گفتگوهای صلح از خاورمیانه بازدید خواهد کرد.”
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پیشتر در دیدار با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پکن، تایید کرده بود که دلیل آنچه در فلسطین اشغالی رخ می دهد «بی عدالتی تاریخی است که بر فلسطینی ها وارد شده است ».

وانگ از طریق پلتفرم تلگرام پرسید: “چه کسی به بقای فلسطین اهمیت می دهد؟ ملت فلسطین کی به میهن خود بازخواهد گشت؟”
جمعه گذشته، رسانه های اسرائیلی گزارش دادند که یک کارمند اسرائیلی در سفارت در پکن، پایتخت چین، در خارج از محوطه سفارت با چاقو زخمی شده است.

شایان ذکر است که در پی حماسه «توفان الاقصی»، چین خواستار «آتش بس، حفاظت از غیرنظامیان و پایان دادن به مناقشه فلسطین و اسرائیل، از طریق راه حل دو دولتی و برقراری صلح» شد یعنی یک یک کشور مستقل فلسطینی، همانطور که قبلا اعلام شد.
ایالات متحده آمریکا این موضع را «ناامیدکننده» تلقی کرد، چرا که چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا در جریان سفر خود به پکن، «ضرورت صدور بیانیه‌ای در محکومیت صریح جنبش حماس به دلیل حمله به آن را خواستار شد».
روزنامه آمریکایی پولیتیکو نیز به نوبه خود در مورد موضع چین اظهار نظر کرد و گفت که پکن ظاهراً تصمیم گرفته است که مسیر حضور جهانی بیشتر خود را از در فلسطین هم به نمایش گذارد، آنهم بدون توجه به «ضربه هایی» که از غرب خواهد خورد. این روزنامه مواضع چین زا به عنوان «همدلی» با حماس توصیف کرد.

این روزنامه خاطرنشان کرد که پکن “یک واکنش خشونت آمیز فوری از سوی مقامات اسرائیلی و آمریکایی” در رابطه با بیانیه خود در پی آغاز “توفان الاقصی” دریافت کرد و خاطرنشان کرد که پیام “نرم” آن به حماس “بخشی از یک استراتژی بسیار بزرگ‌تراست، زیرا چین به سال‌های آینده و آنچه «خیلی فراتر» از خاورمیانه است فکر می‌کند.