غزه روز به روز بیشتر ویران میشود.



سازمان ملل از اسرائیل خواست تا دستور تخلیه را پس بگیرد. ظاهراً حمله زمینی به دلیل فشار ایالات متحده پس از پایان اولتیماتوم به تعویق افتاد
نویسنده: نیک براونز
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

جمعه شب، سازمان بهداشت جهانی نیز خواستار آن شد که اسرائیل «فورا دستور تخلیه بیش از یک میلیون نفر از شمال وادی غزه را لغو کند». در همان زمان، مهلت تعیین شده از سوی اسرائیل برای ترک شمال نوار غزه و شهر غزه به مدت ۲۴ ساعت به سمت جنوب نیز به پایان رسید.

سازمان ملل متحد گزارش داد که ده‌ها هزار نفر به این درخواست عمل کرده‌اند و از تنها جاده اصلی به سمت جنوب گریخته‌اند. پناهجویان نمی‌توانند از نوار غزه خارج شوند، فقط خارجی‌های مقیم غزه می‌توانند از تنها گذرگاه مرزی رفح به مصر خارج شوند.

سازمان ملل متحد روز جمعه از اسرائیل خواسته بود که دستور تخلیه را لغو کند. «حتی جنگ‌ها هم قوانینی دارند»، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت و خواستار دسترسی فوری برای کمک‌های بشردوستانه به غزه شد.

روز شنبه صبح، روزنامه اورشلیم پست که به حزب لیکود بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نزدیک است، به همراه سایر رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که دولت ایالات متحده از متحد نزدیک خود اسرائیل خواسته است تا قبل از حمله با نیروهای زمینی، تا زمانی که یک کریدور بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان ایجاد شود، منتظر بماند.

ارتش اسرائیل با انتشار اطلاعیه‌ای به زبان عربی، به ساکنان شهر بئیت‌حنون در شمال، مهلت جدیدی تا ساعت ۱۵ به وقت اروپای مرکزی برای رفتن به جنوب نوار غزه داد. همچنین چهار بیمارستان در غزه از سوی ارتش اسرائیل برای تخلیه بیماران خود ظرف یک ساعت مورد ضرب الاجل قرار گرفتند.

هلال احمر فلسطین که پیش از این اعلام کرده بود قصد دارد در این منطقه بماند و به بیماران خود همچنان خدمات ارائه دهد، از «جامعه بین‌المللی» خواست «برای جلوگیری از تصمیم اسرائیل برای تخلیه بیمارستان القدس در غزه مداخله کند».

پیش از آغاز حمله زمینی، نیروی هوایی اسرائیل حملات خود را ادامه می‌دهد. با این کار، تعداد فلسطینی‌های کشته شده در یک هفته به ۲۲۱۵ نفر رسید که از این تعداد ۷۲۴ نفر کودک هستند. تعداد مجروحان نیز ۸۷۱۴ نفر اعلام شده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز هشدار می‌دهد. «هزاران ساختمان تخریب شده‌اند. تلفات انبوه با هیچ چیزی که در سال‌های اخیر دیده‌ایم قابل مقایسه نیست. سیستم بهداشت در حال فروپاشی است»، این مطلب در یک پست در وب‌سایت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در روز شنبه آمده است. بیمارستان‌ها به دلیل قطع برق، برق ندارند و آب قابل پمپاژ نیست.
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید، «مردم جایی برای رفتن ندارند».

روز جمعه شب، سه کاروان متشکل از غیرنظامیان فراری توسط نیروی هوایی اسرائیل بمباران شدند. بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، حدود ۷۰ نفر در این حمله کشته و صدها نفر زخمی شدند.

در روز شنبه نیز در مناطق اشغالی کرانه باختری رود اردن، جایی که در روز جمعه در بسیاری از مکان‌ها تظاهرات همبستگی با غزه برگزار شده بود، و همچنین در قدس شرقی، چندین فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر کشته شدند. وزارت بهداشت در رام الله اعلام کرد که تعداد فلسطینی‌های کشته شده در یک هفته در مناطق اشغالی توسط ارتش، پلیس یا صهیونیست‌های مسلح به ۵۴ نفر رسید و بیش از ۱۱۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
گروه‌های مسلح حماس، یعنی گردان‌های القسام، حملات موشکی به کیبوتص نریم، اشکدرون و تل‌آویو را گزارش دادند و همچنین از یک نفوذ در خان یونس در جنوب نوار غزه خبر دادند. در این حمله، سه خودروی نظامی اسرائیلی نابود شدند.
موج جدید حملات هوایی به نوار غزه، منطقه‌ای متراکم از جمعیت در دریای مدیترانه، هفته گذشته پس از آن آغاز شد که مبارزان گروه اسلامگرای حماس که در غزه حکومت می‌کنند، با همکاری سازمان‌های دیگر، موانع اسرائیلی را شکستند و به پایگاه‌های نظامی مرزی و مناطق مسکونی حمله کردند.

همانطور که بعداً مشخص شد، اکثریت کشته‌شدگان، یعنی بیش از ۱۳۰۰ نفر، غیرنظامی بودند. به عنوان مثال، ده‌ها نفر از ساکنان یک کیبوتص و صدها نفر از بازدیدکنندگان یک مراسم رقص در مدت زمان کوتاهی کشته شدند. حداقل ۱۲۰ غیرنظامی به عنوان گروگان به غزه برده شدند.

در حالی که در روز شنبه حدود ۱۰۰۰ نفر در دوسلدورف علیه حملات به غزه به خیابان‌ها رفتند، در چندین شهر دیگر آلمان تجمعات همبستگی با فلسطین ممنوع شد. روز جمعه بعد از ظهر و عصر، پلیس بزرگ برلین در منطقه نویکلن، این ممنوعیت‌ها را اجرا کرد. پلیس بارها تجمعات احتمالی معترضان را در مقابل کافه‌ها پراکنده کرد و منجر به چندین بازداشت شد. از تجمعات ممنوعه، یک تجمع برای دوشنبه نیز تحت عنوان «یهودیان برلینی علیه خشونت در خاورمیانه – علیه قتل همنوعان ما در غزه. یهودیان و فلسطینی‌ها حق زندگی برابری دارند» نیز تحت تأثیر قرار گرفت. همچنین هرگونه جایگزینی برای تجمع یهودی تا ۲۱ اکتبر «پس از ارزیابی همه شرایط و اطلاعات و ارزیابی کلیه ذینفعان» ممنوع شد، همانطور که پلیس برلین از طریق X اعلام کرد.

طبق نامه‌ای از کاترینا گئورگ-ونش، سناتور آموزش برلین (حزب دموکرات مسیحی) از روز جمعه، نمادهای فلسطینی در مدارس پایتخت آلمان می‌توانند ممنوع شوند، حتی اگر این نمادها به خودی خود غیرقانونی نباشند. به عنوان مثال، پوشیدن کفیه که به عنوان «روبند فلسطینی» شناخته می‌شود، شعار «آزادی فلسطین» یا تصاویر اسرائیل به رنگ‌های فلسطین نامگذاری شده‌اند. برلین میزبان یکی از بزرگترین جوامع تبعید فلسطین در اروپا است و تعداد آنها تخمین زده می‌شود تا ۴۰۰۰۰ نفر باشد.