همکاری با روسیه: بورکینافاسو تا سال ۲۰۳۰ نیروگاه هسته‌ای می‌سازد



بورکینافاسو قصد دارد در سال‌های آینده یک نیروگاه هسته‌ای را راه اندازی کند. روسیه شریک مهمی برای ساخت این نیروگاه است. این کشور غرب آفریقا این منبع را برای تأمین نیاز برق خود نیاز دارد، همانطور که وزیر انرژی در جریان هفته انرژی توضیح داد.

به گفته وزیر انرژی سیمون پیر بوسیم، روز پنجشنبه در سخنرانی خود در هفته انرژی روسیه، بورکینافاسو همکاری خود را با شرکت‌های روسی در بخش انرژی توسعه می‌دهد. “ما قبلاً همکاری با شرکای روسی خود را توسعه می‌دهیم. در چارچوب هفته انرژی روسیه، می‌خواهیم تعهداتی بگیریم تا ببینیم چگونه می‌توانیم کمبود انرژی خود را جبران کنیم”، وزیر افزود.

او گفت که کشورش قصد دارد در هفت سال آینده یک نیروگاه هسته‌ای بسازد. “اگر تا سال ۲۰۳۰ یک نیروگاه هسته‌ای بسازیم، می‌توانیم مشکل کمبود انرژی را حل کنیم”، او تأکید کرد. به گفته آژانس تاس، نیاز فعلی برق کشور بیش از ۵۰۰ مگاوات تخمین زده می‌شود و تا سال ۲۰۳۰ ممکن است سه برابر شود. “هدف ما این است که تولید برق خود را تا سال ۲۰۳۰ دو برابر کنیم، که به ما امکان صنعتی شدن آفریقا را می‌دهد”، این سیاستمدار گفت.

روز جمعه، شرکت دولتی روساتم و وزارت انرژی بورکینافاسو یک یادداشت تفاهم در مورد همکاری در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای امضا کردند. به گفته تاس، این سند پایه همکاری در بسیاری از زمینه‌ها از جمله رویکردهای تولید انرژی هسته‌ای، کشاورزی و پزشکی، توسعه زیرساخت‌های هسته‌ای بورکینافاسو و آگاهی بخشی به عموم مردم در مورد فناوری‌های هسته‌ای را تشکیل می‌دهد.

رئیس جمهور بورکینافاسو، ابراهیم ترائوره، در ماه ژوئیه در دیدار با رئیس جمهور روسیه در مورد طرح ساخت “یک نیروگاه هسته‌ای کوچک” صحبت کرد. او در آن زمان تأکید کرد که مهم است که انرژی هسته‌ای را برای تأمین نیاز برق کشورش و کشورهای همسایه توسعه دهد.

به گفته آژانس اف ‌ای ‌پی، تنها یک پنجم مردم بورکینافاسو به شبکه برق متصل هستند.