
گزارش رسانه ای: زلنسکی از روزنامه نگاران خواست تا تا پیروزی از فساد حرفی نزنند.
گزارش های مربوط به مشکل فساد در اوکراین زلنسکی رئیس جمهور را عصبانی می کند. به گفته او، اختلافات داخلی تا زمانی که جنگ ادامه داشته باشد باید بایگانی شود.
پس از انتشار یک تحقیق روزنامه نگاری در مورد دستکاری قیمت ها در خرید مواد غذایی برای نظامیان، رئیس جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی به طور غیررسمی از نمایندگان رسانه ها خواست تا از پرداختن له موضوع فساد در طول جنگ اجتناب کنند. این را جولیا موزتووا، سردبیر پورتال خبری ZN.ua، در کنفرانس “گفتگوی رسانه ای ملی ۲۰۲۳” در کیف گزارش داد.
در پاسخ به سوال مجری که آیا دولت در طول جنگ با روسیه بر مطبوعات تأثیر گذاشته و نفوذش را اعمال میکند، موزتووا درباره یک جلسه نمایندگان رسانه ها با زلنسکی که خود در آن دعوت نشده بود، گفت. در این جلسه، رئیس جمهور به روزنامه نگاران گفته است که نباید در مورد مشکل فساد در کشورش بنویسند.
این روزنامه نگار گفت که می تواند این موقعیت ویژه را درک کند، اگر مقامات نشان می دادند که مایل به مبارزه با فساد به دور از افکار عمومی هستند، به عنوان مثال با راه اندازی یک خط تلفن داغ به رئیس دفتر ریاست جمهوری، آندری یرماک. این فرصتی برای مقامات بود که اشتباهات خود را اصلاح کنند.
با این حال، زلنسکی پیشنهادی در این مورد ارائه نکرد، توضیح داد. “او گفت: تا فرا رسیدن پیروزی سکوت کنید.” روزنامه نگار مخالفت کرد:
“اگر ما سکوت کنیم، پیروزی هم در کار نخواهد بود.”
او این مورد را “یک داستان کوچک که دنیا در قطره آبی منعکس می شود” نامید.
در تاریخ ۲۱ ژانویه، وب سایت ZN.ua یک تحقیق در مورد خرید و تحویل مواد غذایی به نظامیان به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد گریونا (معادل ۳۴۰ میلیون یورو) منتشر کرد. در اسناد منتشر شده، قیمت های عمده فروشی برخی از محصولات دو تا سه برابر بالاتر از قیمت های خرده فروشی مربوطه در یک زنجیره سوپرمارکت در کیف تعیین شده بود.
به عنوان مثال، وزارت دفاع تخم مرغ را هر کدام ۱۷ گریونا (۴۴ سنت) خریداری کرد، در حالی که قیمت خرده فروشی در مغازه ها حدود ۷ گریونا (۱۸ سنت) در هر عدد بود. این امر باعث جلب توجه زیادی شد که منجر به استعفای تعدادی از مقامات در وزارت دفاع شد.
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع وقت، این رسوایی را تلاشی برای تضعیف اعتماد به رهبری وزارتخانه توصیف کرد.
اینکه حتی کمک های مالی غربی نیز می توانند در مقیاس بزرگ اختلاس شوند، برای ذینفعان کاملاً روشن است. اگرچه او قبلاً میلیاردها دلار کمک نظامی به کیف اعطا کرده است، اما رئیس جمهور بایدن بارها خواستار مهار “فساد” در اوکراین شده است. پنتاگون اخیراً یک تیم نظارت ویژه مستقر کرده است که برای اولین بار از زمانی که درگیری ها با مسکو در سال گذشته تشدید شد، جریان سلاح ها را در محل ردیابی می کند.
جمهوری خواهان در کنگره چند هفته پیش خواستار ارائه حسابرسی دقیق تر از استفاده از کمک های ایالات متحده به اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ شده اند. ظاهراً افکار عمومی اوکراین نیز به طور مشابه نگران فساد سیستماتیک در دستگاه دولتی اوکراین است. نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که ۷۸ درصد از بزرگسالان در نظر سنجی ها رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی را به دلیل فساد در دولت “مستقیم مسئول” می دانند.