
غزه و اسرائیل: شمار کشته شدگان افزایش می یابد انتقاد سازمان ملل از مجازات جمعی.
توسط رنا ماینده
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
برزیل برای روز جمعه جلسه دیگری از شورای امنیت سازمان ملل را برای بررسی جنگ بین غزه و اسرائیل تعیین کرده است.
این کشور آمریکای جنوبی که در حال حاضر ریاست شورای امنیت را بر عهده دارد، بلافاصله پس از آغاز حمله بزرگ فلسطینی به رهبری جنبش اسلامگرای حماس به اسرائیل، یک جلسه اضطراری تشکیل داد. در این جلسه، ایالات متحده نتوانست حملهها را به طور یکپارچه محکوم کند.
چین نیز «عمیقترین نگرانیهای» خود را در مورد وخیمتر شدن وضعیت امنیتی و انسانی در غزه ابراز کرده و خواستار آتشبس «فوری» بین طرفهای جنگ شده است.
«مهمترین کار این است که بلافاصله آتشبس برقرار شود و از غیرنظامیان محافظت شود»، ژائی جون، فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه، روز چهارشنبه شب پس از دیدار با آمال جادو، معاون وزیر امور خارجه فلسطین، گفت. ژائی خواستار این شد که «جامعه بینالمللی باید به طور جدی نقش خود را ایفا کند تا به طور مشترک برای کاهش تنشها و ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم فلسطین تلاش کند».
«رئیسجمهورهای سوریه و ایران، بشار اسد و ابراهیم رئیسی، از «کشورهای اسلامی و عربی و همه آزادگان جهان» خواستند تا «یک موضع مشترک برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین سرکوب شده» اتخاذ کنند.
روز پنجشنبه، بر اساس گزارش شبکه عمومی کان، تعداد رسمی غیرنظامیان کشته شده توسط جنگجویان فلسطینی در اسرائیل حداقل ۱۳۰۰ نفر بود. گردانهای قسام، شاخه مسلح حماس، اعلام کرد که مجدداً تلآویو را با حملات موشکی هدف قرار داده است تا «به شلیک علیه غیرنظامیان پاسخ دهد». ۵۰ موشک نیز به صرورت شلیک شد.
طبق اعلام مقامات فلسطینی، از میان بیش از ۱۴۰۰ قربانی حملات اسرائیل به نوار غزه، ۴۴۷ نفر کودک هستند. بر اساس این گزارش، تعداد قربانیان در این منطقه که توسط اسرائیل محاصره شده است، به ۱۴۱۷ نفر رسید. جنبش «جهاد اسلامی» اعلام کرد که یکی از رهبران این جنبش جهادی در حمله هوایی به جبالیا در شمال نوار غزه کشته شد.
در همین حال، صلیب سرخ در ظهر روز پنجشنبه هشدار داد که سوخت مورد نیاز برای راهاندازی ژنراتورها فقط برای چند ساعت دیگر کافی است. شبکه برق در نوار غزه روز چهارشنبه پس از اینکه تنها نیروگاه آن فعالیت خود را متوقف کرد، از کار افتاد. آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (UNRWA) اعلام کرد که برای ارائه کمکهای بشردوستانه در ۹۰ روز آینده به ۱۰۰ میلیون دلار آمریکا نیاز فوری دارد. حدود ۲۱۸۶۰۰ نفر توسط UNRWA تأمین میشوند.
در همین حال، گزارشگران ویژه سازمان ملل، محاصره غزه را به عنوان مجازات جمعی محکوم کردند. این گروه از کارشناسان مستقل، جنایات انجام شده توسط حماس علیه اسرائیلیها را محکوم کرد. در بیانیه این گروه آمده است که اسرائیل نیز از طرف خود به استفاده از ابزارهای نظامی خودسرانه علیه جمعیت فلسطینی در نوار غزه دست زده است.
در همین حال، مصر خواستار تحویل کمکهای بشردوستانه برای نوار غزه در فرودگاه العریش شد. گفته میشود که گذرگاه مرزی رفح باز است و از زمان آغاز بحران فعلی، هیچگاه بسته نشده است.