نقطه عطف: چین و برزیل برای اولین بار با ارزهای محلی معامله می کنند



تیم تحریریه اتاق خبر برزیل
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

بانک چین برزیل روز سه شنبه اعلام کرد که اولین معامله کامل بین یک شرکت برزیلی و یک شرکت چینی انجام شده است که در آن فقط ارزهای محلی دو کشور استفاده شده است.

بنا به گفته این موسسه مالی، این معامله مربوط به تجارت صادرات تولید کاغذ از شرکت الدورادو برزیل، یک شرکت مستقر در سائوپائولو با نمایندگی در شانگهای، بود.

طبق گفته این شرکت، در تاریخ ۲۵ آگوست، ۴۳ کانتینر کاغذ خردکن از بندر سانتوس در برزیل به شهر چینگدائو در آسیا حمل شد. در حال حاضر، بزرگترین شعبه خارجی الدورادو در چین قرار دارد که ۴۰ درصد از فروش کاغذ این شرکت را به خود اختصاص می دهد.
بدین ترتیب تراکنش ها با یوان چینی تأمین مالی و تسویه شد و مستقیماً به رئال برزیل تبدیل شد.
این اطلاعات در چین بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت و به عنوان “گامی به سوی دلارزدایی روابط تجاری” بین این کشور آسیایی و برزیل مورد توجه قرار گرفت.
اقتصاددان شی شیوی در شبکه خبری CGTN این معامله را “نقطه عطفی در تاریخ تجارت چین و برزیل” توصیف کرد که “راه را برای شرکت های دیگر هموار خواهد کرد”.

بر اساس گزارش اسپوتنیک نیوز، سایر صادرکنندگان بزرگ برزیلی نیز در حال بررسی امکان تجارت با چین با ارز محلی هستند. این شرکت ها شامل شرکت نفتی دولتی پتروبراس و شرکت کاغذ خردکن دیگری به نام سوزانو هستند. به گفته مدیران هر دو شرکت، این یک ابتکار عمل از سوی واردکنندگان چینی بود.

دولت های برزیل و چین بارها برنامه های خود را برای دلارزدایی روابط تجاری بین دو کشور ابراز کرده اند. این موضوع همچنین یکی از موضوعات اصلی در دیدار روسای جمهور لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین پینگ در جریان سفر لولا به پکن در آوریل بود.

لولا در این زمینه گفت: “چرا نمی توانیم تجارت خود را بر اساس ارز خودی انجام دهیم؟ چه کسی تصمیم گرفته است که دلار ارز معاملاتی باشد؟ ما به یک ارز نیاز داریم که روابط بین کشورها را در وضعیتی نسبتاً آرام قرار دهد، زیرا امروز یک کشور برای صادرات باید به دنبال دلار باشد.”

اهمیت دلارزدایی روابط تجاری همچنین توسط وزیر اقتصاد برزیل، فرناندو هدد، در مصاحبه هایی که در مورد تمایل کشورش برای تجارت با شرکای مرکوسور (آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه) با ارزهای محلی صحبت کرد، مورد تاکید قرار گرفت.

کشورهای دیگر نیز، از جمله ایران، کوبا، نیکاراگوئه، روسیه و ونزوئلا، در تلاشند تا روابط تجاری خود را دلارزدایی کنند تا از تأثیر تحریم های اقتصادی اعمال شده توسط ایالات متحده جلوگیری کنند.