آمریکای لاتین خواستار راه حلی برای درگیری بین اسرائیل و فلسطین شد.



فراخوان برای پایان دادن به خشونت به رسمیت شناختن گسترده قطعنامه های معتبر سازمان ملل و راه حل دو کشوری
نوشته مارتا آندوجو
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

دولت های آمریکای لاتین خواستار راه حلی برای درگیری بین اسرائیل و فلسطین هستند


برازیلیا و غیره. بسیاری از دولت های آمریکای لاتین بلافاصله پس از تشدید درگیری های نظامی بین حماس فلسطین و ارتش اسرائیل با بیانیه ها و سازماندهی حفاظت کنسولی شهروندان خود در منطقه بحران واکنش نشان دادند.

همه مواضعی که تا کنون به صورت عمومی منتشر شده است، مشترکاً خواستار سازمان ملل (UN) و قدرت های تأثیرگذار در این مناقشه هستند تا “تعهد خود را به فرآیند صلح اسرائیل و فلسطین در انطباق با حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل” از سر بگیرند.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، که کشورش برای ماه جاری ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، اعلام کرد: “من از حملات تروریستی که امروز در اسرائیل علیه غیرنظامیان انجام شد و تلفات زیادی به بار آورد، شوکه شده ام.” برزیل هیچ تلاشی را برای جلوگیری از تشدید مناقشه انجام نخواهد داد. “من از جامعه بین المللی می خواهم برای از سرگیری فوری مذاکرات تلاش کند که منجر به راه حلی برای مناقشه شود که وجود یک دولت فلسطین پایدار از نظر اقتصادی را تضمین کند که در صلح با اسرائیل در داخل مرزهای امن برای هر دو طرف زندگی کند.” لولا گفت. برزیل قبلاً جلسه اضطراری شورای امنیت را تشکیل داده است.

گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا، در کانال رسانه های اجتماعی X (سابقاً توییتر) اظهار داشت: “تروریسم کودکان بی گناه را می کشد، چه در کلمبیا و چه در فلسطین.” پترو از “اسرائیل و فلسطین خواست تا برای مذاکره در مورد صلح بنشینند و اجازه وجود دو دولت و دو ملت آزاد و حاکمیت را بدهند”.

گالی داگان، سفیر اسرائیل در کلمبیا، پیش از این به پترو گفته بود: “ما از یک کشور دوست انتظار داریم که حمله تروریستی به غیرنظامیان بی گناه در دولت اسرائیل را به صراحت و قاطعانه محکوم کند.” این یادداشت دیپلماتیک تندی یادآور سخنرانی های اخیر پترو در اجلاس G77 کشورهای با چین (G77+China) در هاوانا و در مجمع عمومی سازمان ملل بود، زمانی که رئیس جمهور “دبل استاندارد” را در صحنه بین المللی در مورد جنگ اوکراین و مناقشه خاورمیانه محکوم کرد.

پترو در عین حال تأکید کرد: “مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان قطعنامه هایی را تصویب کرده است که خواستار پایان اشغال اسرائیل از فلسطین و حفظ توافقنامه های صلحی است که امروز به رسمیت شناخته نمی شوند. این موضع ما به عنوان دولت کلمبیا است.”

پترو افزود: “تنها راه برای اینکه کودکان فلسطینی در آرامش بخوابند این است که کودکان اسرائیلی در آرامش بخوابند. تنها راه برای اینکه کودکان اسرائیلی در آرامش بخوابند این است که کودکان فلسطینی در آرامش بخوابند.” جنگ هرگز این کار را انجام نخواهد داد، بلکه فقط یک پیمان صلح که “حق هر دو ملت برای وجود آزادانه را محترم می شمارد”.

همچنین دولت های ونزوئلا، بولیوی و کوبا نگرانی و انزجار خود را از وقایع خشونت آمیز ابراز کردند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا، ایوان گیل، نظریه رسمی دولت خود را منتشر کرد که بر اساس آن “افزایش تنش نتیجه ناتوانی مردم فلسطین” است تا “حقوق تاریخی خود را اعمال کنند”. وزارت امور خارجه کوبا فرمول بندی مشابهی را منتشر کرد.

کوبا همچنین خواستار حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین بر اساس دو کشور شد، که به “مردم فلسطین اجازه می دهد یک کشور مستقل در مرزهای قبل از ۱۹۶۷ داشته باشد”.

وزارت امور خارجه دولت پلورالیستی بولیوی طرفین را به صلح فراخواند.
بولیوی از “بی عملی” سازمان ملل و شورای امنیت در قبال این وقایع ابراز تاسف کرد.

دولت پرو “به شدت حملات تروریستی را که در ساعات گذشته توسط گروه حماس علیه دولت اسرائیل انجام شد، محکوم کرد و همبستگی خود را با مردم اسرائیل، قربانیان و خانواده های آنها اعلام کرد”. آنها از همه طرف های درگیر خواستار توقف فوری خشونت شدند و “تعهد خود را به فرآیند صلح اسرائیل و فلسطین در انطباق با حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل” را تکرار کردند.

سفارت فلسطین در پرو اعلام کرد که “امنیت، ثبات و صلح در منطقه ما تنها از طریق پایان اشغال اسرائیل می تواند حاصل شود”. این شامل بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین، بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ و به رسمیت شناختن حق مردم فلسطین بر استقلال و حاکمیت است.

در این متن آمده است: “ما بارها نسبت به عواقبی که در صورت مسدود شدن چشم انداز سیاسی” و جلوگیری از مردم فلسطین از “اعمال حق مشروع خود برای خود تعیین سرنوشت و تأسیس دولت خود” هشدار داده ایم.

دولت شیلی بیانیه خود را با “شدیدترین محکومیت حملاتی که امروز علیه چندین شهر اسرائیلی انجام شد و در حدود ۴۰ نفر کشته و ده ها نفر زخمی شدند، از جمله بسیاری از قربانیان غیرنظامی” آغاز کرد. آنها خواستار پایان خشونت می شوند تا از “افزایش تنش که به معنای آسیب و رنج بیشتر برای جمعیت غیرنظامی خواهد بود” جلوگیری شود.

این یادداشت این نکته را “ضروری” می داند که مذاکرات را از سر گرفته شود که “به یک توافق صلح عادلانه، کامل و نهایی” در چارچوب راه حل دو کشور منجر شود که “حق اسرائیل و فلسطین را بر همزیستی مسالمت آمیز در داخل مرزهای امن توافق شده و به رسمیت شناخته شده بین المللی در انطباق با قطعنامه های تصویب شده توسط سازمان ملل به رسمیت می شناسد”.

در وب سایت های مختلف وزارت امور خارجه آمریکای لاتین، اطلاعات، شماره تلفن ها و توصیه هایی برای ارائه حمایت و حفاظت به شهروندان خود در منطقه بحران ظاهر شده است.