فرانسه به تنهایی قصد ارسال سلاح به ارمنستان را دارد



ترجمه مجله هفته

وزیر امور خارجه فرانسه، کاترین کولونا، بدون ارائه جزئیاتی، اعلام کرد که فرانسه قصد دارد “تجهیزات نظامی” به ارمنستان ارسال کند. پیش از این، وزیر امور خارجه آلمان، آنالنا بئربوک، دعوت کولونا برای حمایت از ایروان را رد کرده بود. آلمان خریدار مهم گاز آذربایجان است.

کولونا در روز سه‌شنبه در جریان سفر خود به ارمنستان اعلام کرد که پاریس تجهیزات نظامی نامشخصی را به ایروان ارسال خواهد کرد. او در عین حال از ارائه جزئیات این توافق خودداری کرد.

کولونا همچنین افزود که فرانسه چهار ارمنی (فقط چهار نفر) را که در هفته گذشته در انفجار سوخت در قره باغ مجروح شده‌اند، به کشور خود خواهد پذیرفت. پیش از این، او از بیمارستان ایروان بازدید کرده بود که در آن ۳۰۰ نفر از مجروحانی را که در انفجاری که حداقل ۱۷۰ نفر را کشت، بستری هستند قرار داشتند.

کولونا علاوه بر این با نخست‌وزیر ارمنستان، نیکول پاشینیان، و همچنین وزیران امور خارجه و دفاع این کشور دیدار کرد. او به گفته شبکه خبری فرانس ۲۴ گفت:

“فرانسه موافقت خود را برای انعقاد قراردادهای آتی با ارمنستان اعلام کرده است که امکان ارسال تجهیزات نظامی به ارمنستان را فراهم می‌کند تا بتواند از خود دفاع کند.”

وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه گفت که نمی‌تواند جزئیات زیادی ارائه دهد و افزود:

“اگر بخواهم بیشتر توضیح دهم، می‌دانم که چیزهایی بین ارمنستان و فرانسه توافق شده است که در حال انجام است.”

این سیاستمدار همچنین به روسیه اتهاماتی وارد کرد. وزیر امور خارجه فرانسه گفت که اخراج ارامنه از قره باغ “با همکاری روسیه” صورت گرفته است.

به گزارش روزنامه “فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ” در روز چهارشنبه، کولونا قرار بود در همراهی با بئربوک به ایروان سفر کند. پاریس تلاش می‌کند تا آلمان و فرانسه در سیاست ارمنستان با یکدیگر هماهنگ باشند و به این ترتیب در اتحادیه اروپا نیز یک جهت‌گیری واحد ایجاد کنند.

با این حال، به گفته این روزنامه، سفر بئربوک در برلین لغو شد. علاوه بر این، پایبندی کمیسیون اروپا به توافقنامه گاز با باکو نیز موجب نگرانی دولت فرانسه شده است. پیش از امضای این بیانیه، برلین یکی از محرک‌های اصلی علیه آذربایجان بود.

سفر کولونا دو هفته پس از آن صورت گرفت که باکو در یک عملیات “ضد تروریسم” سریع که در تاریخ ۱۹ سپتامبر آغاز شد و حدود ۲۴ ساعت به طول انجامید، کنترل قره باغ را به دست گرفت.

مقامات این منطقه خودمختار که در دهه ۱۹۹۰ از جمهوری آذربایجان جدا شد، در تاریخ ۲۸ سپتامبر در چارچوب آتش‌بس به طور رسمی خود را منحل کردند. پس از آنکه شبه‌نظامیان محلی تسلیم نیروهای آذربایجانی شدند، بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی ارمنی به شرق گریختند که تقریباً ۹۰ درصد از جمعیت تخمینی قره باغ را تشکیل می‌دهند.

رهبری ارمنستان در طول درگیری‌ها خود را بطور کامل از ماجرا و حمایت ارامنه قره‌باغ کنار کشید، حتی دولت نخست‌وزیر نیکول پاشینیان بارها حاکمیت باکو بر قره باغ را به رسمیت شناخته و تأیید کرده است. در طول و پس از عملیات نظامی و فرار دسته‌جمعی از این منطقه، ایروان تلاش کرد روسیه را مسئول شکست ارمنستان معرفی کند و به ناتو نزدیک شد.
آذربایجان در سال ۲۰۲۰ با تسلیحات ترکیه که با درآمدهای نفت و گاز خریداری شده بود، مقابله به مثل کرد. پس از یک ماه درگیری، نیروهای آذربایجان بخش بزرگی از قره باغ کوهستانی را به دست آوردند و جاده اصلی بین منطقه جدا شده و ارمنستان را قطع کردند.

این درگیری با واگذاری تمامی اراضی که قبلاً در اختیار ارامنه بود، به پایان رسید، در حالی که وضعیت نهایی قره باغ کوهستانی همچنان مورد مذاکره قرار می گرفت. آتش بس ۲۰۲۰ همچنین مستقر نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه را خواستار شد.