رسانه ها: آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه پیش از حمله آذربایجان به قره باغ دیدار کردند.



ترجمه مجله هفته

بر اساس گزارش رسانه ها، نمایندگان ایالات متحده، اتحادیه اروپا و روسیه پیش از عملیات “ضدتروریستی” آذربایجان در قره باغ دیدار کردند. در این دیدار، مسائل بشردوستانه در کانون توجه قرار داشتند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این اطلاعات را تأیید کرد.
پیش از عملیات “ضدتروریستی” نیروهای مسلح آذربایجان در قره باغ، مقامات ارشد ایالات متحده و اتحادیه اروپا با همکاران روسی خود برای بررسی وضعیت در این منطقه مورد مناقشه دیدار کردند. این روزنامه پولیتیکو به نقل از منابعی در واشنگتن و بروکسل گزارش داد که این نشست بحرانی مخفی در ۱۷ سپتامبر در استانبول برگزار شده است. در صدر دستور کار، محاصره قره باغ توسط آذربایجان و راه های احتمالی برای رفع آن قرار داشت. یک دیپلمات ارشد که نامش فاش نشد، در گفت و گو با پولیتیکو در مورد رسیدگی به بحران بشردوستانه که در نتیجه محاصره ایجاد شده بود، صحبت کرد. به گفته وی، در این نشست عمدتاً بحث بر سر این بود که “چگونه این کامیون های لعنتی را به حرکت درآوریم” و چگونه می توان تأمین غذا و سوخت برای حدود ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه را تضمین کرد.

به گزارش پولیتیکو، ایالات متحده در این نشست توسط لوئی بونوا، مشاور واشنگتن برای قفقاز، نمایندگی می شد. از سوی دیگر، بروکسل تویو کلاار، نماینده اتحادیه اروپا در قفقاز جنوبی را به استانبول اعزام کرد. از طرف روسیه، ایگور چواچف، نماینده ویژه مسکو برای روابط بین ارمنستان و آذربایجان، در مذاکرات شرکت کرد.

نشست های مقامات ارشد این کشورها به ندرت برگزار می شود، به ویژه پس از تشدید تنش در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲. با این حال، یک مقام اتحادیه اروپا به روزنامه پولیتیکو گفت که مهم است که کانال های ارتباطی با شرکای گفتگوی مرتبط حفظ شود تا از هرگونه سوءتفاهم جلوگیری شود. علاوه بر این، کلاار در سال های اخیر تلاش کرده است تا روابط را در جبهه های متعددی با چواچف و دیپلمات های دیگر باز نگه دارد. به گفته یک منبع روزنامه در واشنگتن، ایالات متحده تماس های خود با روسیه را با این استدلال توجیه می کند که مسکو همچنان بر ارمنستان و آذربایجان نفوذ دارد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در نشست خبری روز چهارشنبه، نشست استانبول را تایید کرد. به گفته وی، این یک گفتگوی مخفی نبوده است. همکاران آمریکایی و اروپایی از چواچف خواسته بودند با آنها تماس بگیرد و دیدگاه های خود را در مورد وضعیت در قره باغ مورد بحث قرار دهد. به گفته زاخارووا، این بیشتر از این نبوده است، اما کمتر هم نبوده است. اگر این اطلاعات اکنون برای اهداف تحریک آمیز استفاده شود، این دقیقاً هدف ایالات متحده و اتحادیه اروپا بوده است.

در ۱۹ سپتامبر، آذربایجان اقدامات “ضدتروریستی” محلی را در قره باغ آغاز کرد تا بنابر ادعای خود از جمله از تحریکات گسترده، جلوگیری کند و دست به خلع سلاح و اخراج یگان های نیروهای مسلح ارمنستان از خاک آذربایجان کند. یک روز بعد، رهبران ارمنی جمهوری غیررسمی تسلیم شدند. از آن زمان به گفته ایروان بیش از صدهزار نفر از منطقه فرار کرده اند. در نهایت، رئیس جمهور قره باغ در ۲۸ سپتامبر انحلال جمهوری را اعلام کرد.