ونزوئلا و چین برنامه مبارزه با فقر را راه اندازی می کنند


ونزوئلا: دولت برنامه ضد فقر تحت حمایت چین را راه اندازی می کند

اتحاد برای کاهش فقر بخشی از ۳۱ توافقنامه همکاری بین ونزوئلا و چین است.
اصلاحات اقتصادی نابرابری را تشدید کرده است.

نوشت اندرینا چاوز الاوا، ریکاردو واز


ونزوئلاآنالیز، امریکا ۲۱

ترجمه مجله هفته

دولت ونزوئلا یک برنامه جدید اجتماعی برای مبارزه با فقر و نابرابری را راه اندازی می کند که توسط مرکز بین المللی مبارزه با فقر در چین پشتیبانی می شود.

“ماموریت برابری و شادی اجتماعی” قرار است تجربیات چین را با واقعیت کشور کارائیب سازگار کند تا فقر و نابرابری را کاهش دهد.

روز دوشنبه، رئیس جمهور نیکلاس مادورو در برنامه تلویزیونی هفتگی خود گفت که این برنامه اجتماعی “تقریباً آماده” است. هدف اصلی آن “بهینه سازی مبارزه با نابرابری و فقر و ساختن یک کشور هماهنگ تر” است.

اگرچه مادورو جزئیاتی ارائه نکرد، اما تأکید کرد که این برنامه اجتماعی با همکاری مرکز بین المللی مبارزه با فقر چین انجام خواهد شد. دولت چین به رهبری حزب کمونیست چین (CPC) از سال ۱۹۸۰ بیش از ۸۵۰ میلیون نفر را در آن کشور آسیایی از فقر خارج کرده است.

رئیس جمهور گفت: “در سال ۱۹۸۱، تقریباً ۹۰ درصد از جمعیت چین زیر خط فقر مطلق زندگی می کردند که توسط بانک جهانی ثبت شده بودند. در سال ۲۰۱۹، این رقم به کمتر از یک درصد رسید و در پایان سال ۲۰۲۰، دولت چین اعلام کرد که فقر در کشور را ریشه کن کرده است.”

تاریخچه موفقیت چین در مبارزه با فقر در سراسر جهان شناخته شده است، زیرا با رشد اقتصادی مداوم و صنعتی شدن سریع همراه بوده است. پکن همچنین با کشورهای جنوب جهانی برای ترویج همکاری اقتصادی و اجتماعی پیمان هایی را منعقد کرده است.

برنامه اجتماعی جدید ونزوئلا پس از سفر اخیر مادورو به چین دنبال می شود، جایی که او با رئیس جمهور شی جین پینگ ملاقات کرد تا، همانطور که شی جین پینگ گفت، یک “همکاری استراتژیک همه جانبه” را پایه گذاری کند. این دو دولت ۳۱ توافقنامه همکاری امضا کردند. مهمترین آنها شامل حمایت چین از مناطق ویژه اقتصادی ونزوئلا، مبارزه با فقر و تقویت شبکه برق و سیستم مراقبت های بهداشتی عمومی است.
رئیس جمهور نیکلاس مادورو اعلام کرد که برنامه ضد فقر جدید ونزوئلا با تجربه چین هماهنگ خواهد شد، اما با توجه به شرایط کشور، فرهنگ و نیازهای اصلی مردم ونزوئلا.

مادورو روز دوشنبه در برنامه تلویزیونی هفتگی خود گفت که این برنامه اجتماعی “تقریباً آماده” است. هدف اصلی آن “بهینه سازی مبارزه با نابرابری و فقر و ساختن یک کشور هماهنگ تر” است.

اگرچه مادورو جزئیاتی ارائه نکرد، اما تأکید کرد که این برنامه اجتماعی با همکاری مرکز بین المللی مبارزه با فقر چین انجام خواهد شد.

در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی در مورد فقر و نابرابری در ونزوئلا وجود ندارد. دولت در سال ۲۰۱۴ انتشار آمار و ارقام را متوقف کرد، زیرا این کشور پس از سقوط قیمت نفت و تورم شدید که قدرت خرید کارگران را از بین برد، دچار بحران اقتصادی شد. این وضعیت با اعمال اقدامات قهری یکجانبه توسط ایالات متحده و متحدانش به عنوان بخشی از استراتژی «تغییر رژیم» تشدید شد.

تحریم های اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب تمام بخش های کلیدی اقتصاد، به ویژه صنعت نفت، منبع اصلی درآمد این کشور را هدف قرار می دهد.

در سال ۲۰۱۷ وزارت خزانه داری ایالات متحده تحریم هایی را علیه شرکت نفت دولتی PDVSA اعمال کرد و به دنبال آن تحریم های نفتی در سال ۲۰۱۹ اعمال شد. واشنگتن همچنین واردات رقیق‌کننده‌ها و سوخت را ممنوع کرد که کمبود سوخت را تشدید کرد و بر تولید برق و تولید محصولات کشاورزی تأثیر گذاشت.

در پاسخ به محاصره تحمیلی آمریکا، دولت ونزوئلا برنامه آزادسازی اقتصادی ترکیبی و نرخ دلار واقعی را اجرا کرد و در عین حال به تلاش‌های خود برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و افزایش درآمد ادامه داد. خارج از بخش نفت در نتیجه، اقتصاد پس از هفت سال کاهش در سال ۲۰۲۱ دوباره شروع به رشد کرد. تورم به پایین ترین سطح خود در نزدیک به یک دهه کاهش یافت و کسب و کارهای خصوصی کوچک گسترش یافتند.

با این حال، برخی از تحلیلگران خاطرنشان می کنند که این اصلاحات اقتصادی به افزایش قابل توجه نابرابری ها کمک کرده است، زیرا مزایای بخش خصوصی افزایش می یابد، کار مقررات زدایی می شود و دستمزد کارگران بخش دولتی راکد می شود. حداقل دستمزد در حال حاضر ۱۳۰ بولیوار (حدود پنج دلار آمریکا) است.

پرزیدنت مادورو به طور مستقیم به شکایات کارکنان دولتی، به ویژه در بخش آموزش، درباره دستمزدهای پایین و از دست دادن مزایا رسیدگی نکرده است. معلمان اخیراً همراه با کارمندان بخش صنعتی تظاهراتی را ترتیب دادند. دولت در حال حاضر در حال گفتگو با اتحادیه های کارگری در مورد تعدیل حقوق و دستمزد است و سازمان بین المللی کار سازمان ملل (ILO) به عنوان میانجی عمل می کند.

اخیراً، دولت ونزوئلا در درجه اول بر رسیدگی به مسائل کیفیت زندگی از طریق نوسازی مدارس و بیمارستان های فرسوده و رسیدگی به مشکلات در بخش خدمات عمومی از طریق “Sistema 1×10 del Buen Gobierno” تمرکز کرده است. این ابتکار به مردم اجازه می‌دهد تا از طریق یک اپلیکیشن دیجیتال، با دور زدن فرآیندهای بوروکراتیک برای دریافت پاسخ سریع، مسائل را در جوامع خود مطرح کنند.

بر اساس آخرین گزارش، نزدیک به ۱.۵ میلیون پرونده از زمان راه اندازی برنامه مبتنی بر اپلیکیشن مورد رسیدگی قرار گرفته است. بیشتر مشکلات مربوط به آب، برق، جاده، اتصال به اینترنت و تامین گاز پخت و پز است.

در دوره ریاست جمهوری هوگو چاوز (۱۹۹۹-۲۰۱۳) که در سال ۲۰۱۳ درگذشت، فقر درآمد خانوار از ۴۲ درصد در سال ۱۹۹۹ به ۲۷.۳ درصد در سال ۲۰۱۳ کاهش یافت.
در عین حال، فقر ساختاری از ۲۹.۳ درصد در سال ۱۹۹۹ به ۱۹.۶ درصد در سال ۲۰۱۳ کاهش یافت.
این موفقیت مرهون چند برنامه اجتماعی است که برخی از آنها با همکاری کوبا اجرا شد.