مکرون خروج نظامی و دیپلماتیک فرانسه از نیجر را اعلام کرد

.

ترجمه مجله هفته

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اعلام کرد که فرانسه از هر دو زمینه نظامی و دیپلماتیک از نیجر خارج خواهد شد. حدود ۱۵۰۰ سرباز فرانسوی قرار است تا پایان سال این کشور غرب آفریقا را ترک کنند.

فرانسه پس از کودتای موفق نیروهای ضد فرانسوی، نظامیان و دیپلمات های خود را از نیجر خارج خواهد کرد. این خبر را امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز یکشنبه اعلام کرد. تا پایان سال، حدود ۱۵۰۰ سرباز این کشور را ترک خواهند کرد. پایگاه نظامی فرانسه در نیجر یکی از بزرگترین پایگاه های نظامی در منطقه صحرای سنگالی بود و اگر عقب نشینی تکمیل شود، تنها چند ده سرباز فرانسوی در چاد باقی خواهند ماند.

ماکرون به شبکه تلویزیونی فرانس دو گفت: “فرانسه تصمیم گرفته است سفیر خود را فراخواند. در ساعات آینده، سفیر و چند دیپلمات ما به فرانسه بازخواهند گشت.” او ادامه داد: “و ما همکاری نظامی خود را با مقامات نیجری پایان خواهیم داد.” او همچنین اعلام کرد که نیروهای فرانسوی نیز “در ماه های آینده” به خانه بازخواهند گشت.

محمد بازوم، رئیس جمهور سابق نیجر که از فرانسه حمایت می کرد، در ماه ژوئیه توسط یک کودتای نظامی سرنگون شد. کودتاچیان از نارضایتی گسترده افکار عمومی نسبت به حضور چند دهه ای فرانسه در منطقه برای مبارزه با شورشیان استفاده کردند و بلافاصله توافقنامه نظامی موجود با دولت فرانسه را تعلیق کردند و خواستار خروج نیروهای فرانسوی از کشور شدند.
در ماه آگوست، رهبری نظامی نیجر همچنین خواستار خروج سفیر فرانسه، سلین ایت، شد. هنگامی که پاریس از این درخواست خودداری کرد، رهبری نظامی مصونیت دیپلماتیک سفیر فرانسه را لغو کرد. هفته گذشته، ماکرون ادعا کرد که رهبری نظامی نیجر ایت را به عنوان “گروگان” نگه می دارد، زیرا تحویل غذا به سفارت فرانسه را مسدود کرده است. اگرچه ماکرون اکنون به خواسته های کودتاچیان تسلیم شد، اما همچنان بر این باور است که فرانسه همچنان بازوم سرنگون شده را به عنوان “تنها مرجع مشروع” نیجر به رسمیت می شناسد.

در پی کاهش نفوذ فرانسه، نیجر، مالی و بورکینافاسو هفته گذشته از تشکیل یک اتحاد نظامی خبر دادند. مالی و بورکینافاسو به طور غیررسمی متعهد شده بودند که در صورت حمله اتحادیه اقتصادی منطقه ای اکوواس به دلیل کودتا، نیجر را حمایت کنند. امضای پیمان دفاعی این توافق را رسمی کرد.

عبدالوای دیوپ، وزیر دفاع مالی، به خبرگزاری رویترز گفت که این اتحاد کشورهای صحرا، که همچنین به عنوان اتحاد سه جانبه نیز شناخته می شود، در مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت مرزهای مشترک نیز همکاری خواهد کرد.