
سازمان ملل: گینه کودتاهای آفریقا را دفاع می کند – کنگو خواستار خروج نیروهای سازمان ملل شد.
ترجمه مجله هفته
کشورهای آفریقایی از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل برای انتقاد از سیاست غرب در آفریقا استفاده کردند. رئیس جمهور گینه گفت که غرب باید با علل کودتاهای منطقه ساحل مقابله کند ونه فقط کودتا ها را محکوم کند.
رئیس جمهور گینه روز پنجشنبه گفت که کودتاهای اخیر در آفریقا تلاشی از سوی ارتش برای نجات کشورهای خود از سیاه چاله “وعده های دروغین” و خلف وعده های روسای جمهور قبلی است. سرهنگ مامادی دومبویا، که پس از کودتای سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس جمهور موقت گینه سوگند یاد کرد، در جمع سران و نمایندگان دولت در سازمان ملل گفت: “سران و نمایندگان دولت باید نه تنها کودتاها را محکوم کنند، بلکه باید با علل ریشه ای آن نیز مقابله کنند.”
دومبویا به برخی روسای جمهور آفریقایی اشاره کرد که با هر وسیله ای، از جمله تغییر قانون اساسی، بر خلاف منافع ملی و ضرر مردم خود در قدرت باقی می مانند. او در جمع سران و نمایندگان دولت در نیویورک گفت: “کودتاچی فقط کسی نیست که برای سرنگونی رژیم به سلاح متوسل می شود.” “من می خواهم همه ما به این واقعیت آگاه باشیم که کودتاچیان واقعی کسانی هستند که برای دستکاری در متن قانون اساسی برای همیشه در قدرت باقی می مانند.”
گینه یکی از چندین کشور در غرب و مرکز آفریقا است که از سال ۲۰۲۰ هشت کودتا را تجربه کرده است، از جمله دو کودتا در ماه های اخیر در نیجر و گابن. این کودتاهای نظامی که توسط شهروندان این کشورها مورد حمایت قرار گرفته شده و توسط اروپا و ایالات متحده محکوم شد، باعث “نگرانی” در غرب شده است. دومبویا همچنین تلاش های غرب و سایر کشورهای صنعتی برای مداخله در چالش های سیاسی آفریقا را رد کرد. کشورهای غرب آفریقا اخیراً برای تشکیل یک نیروی نظامی برای مداخله احتمالی در نیجر آماده شده اند.
رئیس جمهور جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC)، فیلیکس ترشیکادی، در سخنرانی خود در جمع مجمع عمومی سازمان ملل خواستار تسریع خروج نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از این کشور شد. ماموریت MONUSCO در سال ۲۰۱۰ جایگزین یک عملیات سپری شده سازمان ملل را شد تا با ناامنی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو، جایی که گروه های مسلح برای سرزمین و منابع معدنی می جنگند، مقابله کند. در سال های اخیر، این ماموریت سازمان ملل در این کشور به طور فزاینده ای مورد غضب مردم قرارگرفته، زیرا به گفته منتقدان، نتوانسته است از غیرنظامیان در برابر خشونت شبه نظامیان محافظت کند، که منجر به اعتراضات آنها شده که به شکلی مرگبار سرکوب شده است.
ترشیکادی گفت: “متاسفم که ماموریت های صلحی که از ۲۵ سال پیش در حال اجرا هستند، نتوانستند با شورش ها و درگیری های مسلحانه مقابله کنند.” شورای امنیت سازمان ملل امسال ماموریت خود را در مالی پایان می دهد. دولت نظامی مالی از مدت ها قبل خواستار خروج حدود ده هزار سرباز حافظ صلح سازمان ملل از این کشور شده است. گفته می شود که این ماموریت بی فایده است. شورای امنیت سازمان ملل قبلاً پایان این ماموریت را تصویب کرده است.