چیزی در حال تغییر است.

 سران کشورهای آمریکای لاتین در نشست سازمان ملل خواستار آزادی آسانژ شدند.  هیئت استرالیایی همزمان به همین دلیل در واشنگتن بسر میبرد.

 نویسنده: دومینیک وتزل

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

در مجمع عمومی سازمان ملل، تاکنون دو رئیس‌جمهور خواستار آزادی بنیانگذار پلتفرم افشاگری ویکی‌لیکس، جولیان آسانژ که در لندن زندانی است، شده‌اند.

لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، که خود توسط رئیس‌جمهور سابق، ژایر بولسونارو، تحت تعقیب و حبس قرار گرفت، و اکنون که بار دیگر به  قدرت سیاسی بازگشته و از آزادی برخوردار است، بارها به صورت علنی از این روزنامه‌نگار حمایت کرده است.

وی روز سه‌شنبه در نیویورک اعلام کرد: «حفظ آزادی مطبوعات ضروری است. یک روزنامه‌نگار مانند جولیان آسانژ نباید به دلیل این که جامعه را به شکلی شفاف و مشروع مطلع می‌کند، مجازات شود.»

این امر همچنین شامل جنایات جنگی ایالات متحده می‌شود که این استرالیایی‌الاصل آن‌ها را علنی کرد و اکنون به همین دلیل قرار است به ایالات متحده تحویل داده شود.

همچنین همکار هندوراسی لولا، شیوماراس کاسترو، در برابر دیپلمات‌های همه کشورها از بنیانگذار ویکی‌لیکس حمایت کرد.

کاسترو که پس از کودتای نظامی علیه همسرش، رئیس‌جمهور مانوئل سلایا، همانطور که خود بیان کرده، «از دل مقاومت در خیابان‌ها برخاسته»، بر «دعوت پرشور» خود برای آسانژ تأکید کرد – «یک مدافع وظیفه‌شناس آزادی بیان. یک اصل که همه ما باید از آن دفاع کنیم.»

در همین حال، روز چهارشنبه، یک هیئت “منحصر به فرد” متشکل از شش نماینده پارلمان استرالیا به ایالات متحده رسید تا در مقابل وزارت دادگستری، خشم استرالیایی ها نسبت به رفتار با هموطن خود را نشان دهند. این نمایندگان که در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در پورتال Consortium News شرکت کردند، گفتند که آنها سیاستمدارانی از “راست، چپ و همه چیز در این بین” هستند که “شاید در تقریباً تمام مسائل سیاسی دیگر با هم اختلاف نظر داشته باشند، اما نه در این یک مسئله”. حدود ۹۰ درصد استرالیایی ها معتقدند که آسانژ باید به خانه برگردد.

نمایندگان هیئت همچنین از روابط تاریخی خوب بین ایالات متحده و استرالیا غافل نشدند و گفتند که آنها برای ایجاد درگیری نیامده اند. با این حال، با توجه به اینکه آسانژ “به جرم روزنامه نگار بودن” از ۱۱ سال پیش “از آزادی محروم شده است”، “بسیار دشوار است که دوست ایالات متحده بمانند”.

پیتر ویش-ویلسون، سناتور سبزهای استرالیا، یکی از اولین حامیان آسانژ در پارلمان کانبرا است. او به رادیو مستقل ایالات متحده «دموکراسی اکنون»  گفت: “من احساس می کنم چرخ ها در حال حرکت هستند.” او هشدار داد که ایجاد یک سابقه برای تحویل یک روزنامه نگار خارجی به خاک خارجی چیزی است که از “رژیم های توتالیتر” انتظار می رود. آنها انتظار یک محاکمه عادلانه در ایالات متحده را ندارند.

سفر هیئت بخشی از یک حرکت بزرگتر است. روز دوشنبه، گروه پارلمانی کمپین “جولیان آسانژ را به خانه بیاورید” در واشنگتن پست، نامه ای از ۶۴ نماینده پارلمان استرالیا را منتشر کرد که در آن از دولت ایالات متحده خواستند تا تعقیب آسانژ را متوقف کند.

در این نامه آمده است: “این ناعادلانه است، و ما صریحاً می گوییم – همانطور که دوستان همیشه باید با دوستان صادق باشند – که تعقیب طولانی مدت (…) اساس اساسی احترام و احترامی را که استرالیایی ها برای سیستم قضایی ایالات متحده دارند، مختل می کند. هیچ شکی وجود ندارد که اگر آسانژ تحویل داده شود، در استرالیا اعتراض شدید و مداومی بوجود خواهد آمد.”