لهستان صدور سلاح به اوکراین را قطع کرد!



ترجمه مجله هفته

رئیس جمهور لهستان اخیراً از کی یف خواست تا به یاد داشته باشد که کشورش به عنوان یک مرکز لجستیکی برای ارسال تسلیحات عمل می کند و اوکراین را با یک کشور در حال “غرق شدن” مقایسه کرد که می تواند نجات دهنده خود را با خود به زیر آب بکشد.

ورشو یکی از قوی ترین حامیان کی یف، در پی یک اختلاف تجاری مداوم با کی یف، تمام ارسال تسلیحات را متوقف خواهد کرد. این خبر در زمانی منتشر می شود که ضد حمله معروف کی یف که به یک شکست کامل تبدیل شده است.

لهستان دیگر به ارتش اوکراین سلاحی نخواهد داد، ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان این خبر را اعلام کرد و در ادامه افزود که ورشو به جای ارسال تسلیحات برای اوکراین مجبور است بر امنیت خود تمرکز کند. این تصمیم پس از یک اختلاف دیپلماتیک بر سر واردات غلات اوکراین گرفته شد که مانند سیل به بازارهای داخلی سرازیر شدند و به همین دلیل ممنوعیت واردات غلات از طرف برخی از کشورهای اروپایی بر آن اعمال شد.

موراویتسکی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت که دولت ارسال تسلیحات را متوقف خواهد کرد، که این نشان دهنده شکاف فزاینده ای بین دو همسایه است آنهم تنها در عرض کمتر از دوسال حمایت ورشو از رژیم کیف. به گفته موراویتسکی:

«ما دیگر سلاحی به اوکراین نمی دهیم زیرا اکنون لهستان را با سلاح های مدرن تر مجهز می کنیم.»

او بعداً هشدار داد که ممکن است ممنوعیت های تجاری بیشتری علیه کی یف اعمال شود زیرا “مقامات اوکراینی درک نمی کنند که کشاورزی لهستان تا چه حد توسط واردات خارجی بی ثبات شده است”.

این اظهارات پس از آن صورت گرفت که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اوایل هفته در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به لهستان یک ضربه پنهان زد و گفت که “برخی [کشورها] در اروپا همبستگی را در یک تئاتر سیاسی بازی می کنند”.
اختلاف تجاری در ماه های اخیر به طور فزاینده ای تشدید شده است. از آنجایی که مسیرهای کشتیرانی مهم در دریای سیاه به دلیل درگیری با روسیه مسدود شده بود، غلات اوکراین به بازارهای اروپای مرکزی و شرقی سرازیر شد، قیمت ها را به شدت کاهش داد و به تولیدکنندگان محلی آسیب زیادی وارد کرد.

سیل غلات اوکراینی پنج عضو اتحادیه اروپا – بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی – را به ممنوعیت رسمی واردات برای محافظت از کشاورزان داخلی واداشت. اگرچه ممنوعیت اتحادیه اروپا در هفته گذشته به پایان رسید، اما ورشو، بوداپست و براتیسلاوا تصمیم گرفتند ممنوعیت را به صورت جداگانه حفظ کنند زیرا معتقدند که برای تثبیت قیمت ها ضروری است.

کی یف بر این باور است که ممنوعیت ها غیرقانونی هستند. یولیا سوریدنکو، وزیر اقتصاد گفت که برای ما از اهمیت حیاتی برخوردار است که ثابت کنیم کشورهای عضو نمی توانند به طور جداگانه واردات کالاهای اوکراینی را ممنوع کنند. دولت اکنون شکایتی را به سازمان تجارت جهانی (WTO) ارائه کرده است تا محدودیت های تجاری را متوقف کند، که ورشو با این جمله رد کرد که “شکایت در WTO ما را تحت تأثیر قرار نمی دهد”.

لهستان در طول درگیری با مسکو یکی از قوی ترین حامیان اوکراین بوده است و بارها از سایر اعضای اتحادیه اروپا خواسته است تا کمک نظامی را افزایش دهند، در حالی که خود این کشور تسلیحات زیادی را تصویب کرده است. آندری دودا، رئیس جمهور لهستان اخیراً از کی یف خواست تا به یاد داشته باشد که کشورش به عنوان یک مرکز لجستیکی برای ارسال تسلیحات عمل می کند و اوکراین را با یک کشور در حال “غرق شدن” مقایسه کرد که می تواند نجات دهنده خود را با خود به زیر آب بکشد.

تصمیم برای توقف ارسال تسلیحات در زمانی گرفته می شود که ضد حمله تابستانی کی یف همچنان با مشکل جدی مواجه می شود و نیروهای اوکراینی علیرغم بیش از یک سال انتقال تسلیحات غربی، آموزش و حمایت اطلاعاتی، با مشکلات فزاینده ای برای شکستن خط مقدم روسیه که به شدت تقویت شده است مواجه هستند.