
رئیس جمهور صربستان در شورای امنیت سازمان ملل: طرفداران اوکراین ریاکارند
رئیس جمهور صربستان، الکساندر ووچیچ، نشست دیروز شورای امنیت سازمان ملل درباره درگیری اوکراین را با سخنانی قاطعانه و با مقایسه ای نه چندان دلپذیر برای غرب با جنگ یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹، مورد انتقاد قرار داد.
ووچیچ در مصاحبه با شبکه تلویزیونی صربستانی RTS گفت:
«در جریان نشست امروز شورای امنیت، کسانی که به شدت از تمامیت ارضی اوکراین دفاع کردند، به طور طعنه آمیز همان کسانی بودند که بیشترین تجاوز را به تمامیت ارضی صربستان کرده اند. گاهی اوقات این موضوع حتی خنده دار به نظر می رسد، اما این واقعیت است.»
وی افزود:
«ما متعهد هستیم که کشورمان را دفاع کنیم، زیرا چاره دیگری نداریم. کوزوو طبق قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل، بخش های لاینفک صربستان است. ما در این مورد هیچ گونه مصالحه ای نخواهیم کرد. تسلیم و رها کردن برای ما گزینه ای نیست؛ ما همه چیز را برای محافظت از مردممان انجام خواهیم داد.»
رئیس جمهور صربستان همچنین اعلام کرد که قصد دارد درخواست برگزاری جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی موضوع کوزوو را ارائه دهد که در آن خود نیز شرکت خواهد کرد.
در مارس ۱۹۹۹، ناتو عملیاتی به نام «نیروی متحد» را با هدف مجبور کردن جمهوری فدرال یوگسلاوی سابق به واگذاری استان کوزوو به جدایی طلبان آلبانیایی آغاز کرد.
بمباران یوگسلاوی توسط ناتو پس از ۷۸ روز پایان یافت، زمانی که این ائتلاف نظامی به رهبری ایالات متحده اکثر خواسته های خود را کنار گذاشت و موافقت کرد که ماموریت «حفظ صلح» خود را در کوزوو تحت حمایت سازمان ملل حفظ کند، در حالی که حاکمیت صربستان بر استان تضمین می شود.
با این حال، این مقررات تنها روی کاغذ باقی ماندند، زیرا ناتو به سرعت یک دولت انتقالی آلبانیایی را حمایت کرد و اعلام استقلال آن در سال ۲۰۰۸ را تایید کرد.
بلگراد تا به امروز از به رسمیت شناختن کوزوو خودداری کرده است، اگرچه اتحادیه اروپا و ایالات متحده فشار زیادی وارد کرده اند. روسیه، چین و هند بر اصرار صربستان بر حقوق بین الملل حمایت کرده اند، در حالی که غرب استدلال کرده است که کوزوو یک «مورد خاص» است که قوانین عادی برای آن اعمال نمی شود.